Reyonxtr.com Get alışverişinde dolandırıcılık

Delillere birlikte şikayetçi oldum bana kimliğin de ya sahte ya da çalıntı olabileceğini söylediler. Banka ile görüştüm sizin adınıza kargo edilip başka birisi tarafından adınıza teslim alınmazsa paranız havuzda bloke olur mahkeme kararı çıkınca size iade edilir ama eğer sizin adınıza teslim alınırsa 3 gün içinde paranız satıcı hesabına geçer dedi.

Kargo şubesi ile görüşün. Kimlik kontrolü haricinde sizin adınıza bir kargoyu kimseye teslim etmesin. Gidip sizmişsiniz gibi kargoyu teslim alabilir birisi.

Delillere birlikte şikayetçi oldum bana kimliğin de ya sahte ya da çalıntı olabileceğini söylediler. Banka ile görüştüm sizin adınıza kargo edilip başka birisi tarafından adınıza teslim alınmazsa paranız havuzda bloke olur mahkeme kararı çıkınca size iade edilir ama eğer sizin adınıza teslim alınırsa 3 gün içinde paranız satıcı hesabına geçer dedi.

Sadece satıcı dolandırıcı değil doğrudan site dolandırıcı o konuyu anlamamışlar sanırım. Yani GET sistemi zaten yok siz aslında o parayı doğrudan dolandırıcıya yolladınız. Ortada kargolanmış ürünü geçtim laptopun olduğunu bile zannetmiyorum. Site de zaten doğrudan sahibindenin kopyası sadece rengi değiştirilmiş.

İyi geceler arkadaşlar, reyonxtr.com sitesinden 5500 liraya get ile bir laptop aldım ancak ödeme yaptıktan sonra satıcı ile iletişim kuramıyorum. Beni engelledi, ürünü de kargolamadı. Sitede siparişlerim kısmında yer alan ürün de bir süre sonra kayboldu. Şimdi ortada ürün de yok para da yok. Parayı yolladığım hesap Akbank Tosla hesabı, paramı geri alabilir miyim nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Merhaba hocam dolandırıcıyla irtibatta geçtik şuanlık tek bildiğimiz hat sahibinin kadir diye birisine ait olduğu

Sadece satıcı dolandırıcı değil doğrudan site dolandırıcı o konuyu anlamamışlar sanırım. Yani GET sistemi zaten yok siz aslında o parayı doğrudan dolandırıcıya yolladınız. Ortada kargolanmış ürünü geçtim laptopun olduğunu bile zannetmiyorum. Site de zaten doğrudan sahibindenin kopyası sadece rengi değiştirilmiş.
Aynen öyle, 3 gün teslim edilmezse olayı falan yok yani. Site direkt dolandırıcılık üzerine kurulmuş. Umarım paranızı kurtarırsınız.
Merhaba hocam dolandırıcıyla irtibatta geçtik şuanlık tek bildiğimiz hat sahibinin kadir diye birisine ait olduğu
Sizde mi dolandırıldınız?

Banka ile tekrar konuşun en azından parayı dolandırıcıya göndermesinler.

Havuz yok hocam sitede. Direkt dolandırıcının kurduğu siteye göndermişsiniz parayı.

Suç duyurusunda bulunun bir an önce. Kızınıza alacağınızı belirtmişsiniz muhtemelen tanıdığınız bir avukat vardır. İşlemleri avukatınız ile beraber yürütmeniz lazım zira size gönderilen kimlik bilgileri muhtemelen sahte. Direkt olarak satıcının adına suç duyurusunda bulunmak yerine gönderilen hesabı konu alacak şekilde şikayette bulunun.

Akbank ile görüştüğümde banka beni parayı gönderdiğim hesabın alışveriş sisteminde kullanılan havuz hesabı olduğunu söyledi ancak paranın bana geri iadesi için mahkeme kararı gerekiyormuş şimdi yapabilecekleri tek şey bloke koymakmış ancak eğer birisi benim adıma kargoyu alırsa o zaman çok geç olurmuş.

Akbank ile görüştüğümde banka beni parayı gönderdiğim hesabın alışveriş sisteminde kullanılan havuz hesabı olduğunu söyledi ancak paranın bana geri iadesi için mahkeme kararı gerekiyormuş şimdi yapabilecekleri tek şey bloke koymakmış ancak eğer birisi benim adıma kargoyu alırsa o zaman çok geç olurmuş.
Hocam kargo falan yok. Ürünün olduğunu bile zannetmiyorum.

Size nasıl bir kargo gönderip alacaklar? Sanırım yanlış yorumluyorsunuz olayı. Size bir kargo gelmeyecek çünkü aranızda site ya da satıcı ile imzalanmış anlaşılmış bir e-ticaret sistemi (get) yok. Siz dolandırıcının hesabına parayı göndermiş durumdasınız. Böyle bir şey olsa bile, kılıfına uydurulmuş bir e-ticaret sistemi, bu sistem yine alıcıdan yana olur para dolandırıcıya aktarılmaz en azından. Onuda kılıfına uydurup bir kargo numarası ile onaylayıp parayı kendine aktarırsa olayın rengi değişebilir.

Bu arada siteyi henüz inceleyebildim buram buram sahtelik kokuyor. Bütün numaralar aynı kişiye ait. Verin savcılığa, elinizde makbuzlarınız, belgeleriniz ve size şuyum diyen bir sahte kimlik var. Geç olur belki ama inşallah olumlu sonuçlanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı