RGB fan hızı ayarlanmama sorunu

BrkOz

Kilopat
Katılım
19 Ekim 2017
Mesajlar
826
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çin'den 6'lı RGB fan siparişi verdim linki de alttadır.
6 lı RGB fan seti Aliexpress
Bu fanların hızlarını ayarlayamıyorum. Çok yavaş dönüyorlar, neredeyse hava sirkülasyonu olmuyor ve arada bir arttırmak istiyorum.

Ürünün resimlerinden de görebileceğiniz gibi "controller" adında bir kart var ve bütün fan kablolaru bu karta bağlanıyor. Sonra bu kart direk PSU'ya bağlanıyor. Yani programla falan görünmüyor bu fanların hızı.

  1. Ben bu fanların hızlarını nasıl arttırabilirim?
  2. Fan speed panele bağlayıp hızını arttırıp tekrar bu control panele bağlasam fanlar son ayarladığım hızda çalışmaya devam eder mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi Sosyal'ler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan PWM değil de voltaj modunda kontrol etmeye çalışın.
İşe yaramazsa belirtilen ya da benzeri bir kontrolcüye ihtiyaç duyacaksınız.
 
BIOS'ta fan ayarlarında ya da kullandığınız anakartın fan kontrol yazılımında mevcut olması gerek.
Anakart marka ve modeli belirtirseniz yardımcı oluruz.
 
Anakart modelim Biostar TP75. Bu anakartı Aliexpress'den sipariş verdim. Fan ayarlarında sadece CPU fan görünüyor. Şu anda fan ayarları sorunumun yanı sıra format da atamıyorum çünkü usbden boot etmiyor, etse bile harddiskleri görmüyor.
 
geç oldu ama insanlar bilgilensin diye yazıyorum rgb fanlar kendi kontrolcüleriyle hız bilgisi alıyorsa anakarttan kontrol edilemezler fakat rgb kablosu ve pwm kablosu ayrı soketi varsa pwm kablosunu her fan için anakarta bağlamanız lazım bunun için kutudan çıkan pwm çoklayıcıyı kullanmanız lazım yoksa satın almanız lazım çünkü genelde anakartın üstünde minimum 2 pwm girişi var biri cpu fanı için diğeri ise egzos fanı için 4 5 olan pwm girişli anakartlarda var tabi eğer yoksa pwm çoklayıcı kablo alıp kabloyu pwm girişine bağlayıp fanları oraya takmanız rgb girişlerinide kontrolcüye takmanız lazım fakat çoğu cin üreticilerde fan kontrolcüden rgb ve hız bilgileri veriliyor bu nedenle ya tek devir yada 2 devirli oluyorlar malesef o nedenle kontrol edemezsiniz edebilsenizde yukarda anlattığım şekilde mümkün hayırlı ramazanlar
 

Geri
Yukarı