Rival 600 Almaya Değer mi?

• Konuyu başlatan Zgrrs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 128
  • Görüntüleme 11.009
Şunu şuraya bırakıyorum belki seçim yapmakta işinize yarar. RNJ'a göre Top 40 linkteki gibi: Top 40 - Rocket Jump Ninja

Örgü kablo esnek değil o yüzden tercih edilmemesi gerekir. Paracord ise ayrı bir dünya fakat büyük üreticiler satamıyor standartlardan ötürü.
Linkteki videoda 2:35 de ki test alsında Rival 600 ün bakın benim özelliğim ne güzel çünkü bende 2 tane sensör var dediği özellik olmuyor mu zaten. Kullanım gereği mouse, mousepad üzerinde kaldırılıp tekrar indirilir ve imleç kalkarken hareket eder inerken tekrar hareket eder. Videoda da zaten Rival 600 için, bazıları seviyor bazıları sevmiyor, ben seviyorum şeklinde yorum yapmış.
Bu arada tekrar tekrar belirtiyorum Gameextradan alışveriş yapmayın tavsiyede etmeyin. Şimdi N11 de bir yorum daha okudum alenen hakkınızı gasp ediyorlar.
"Ürün güzel ama kronik sorunlu. Sensör sorunu çıkarsa yandınız. Mağaza kabul etmiyor"
Muhtemelen bu müşteriye de bana söyledikleri bahane ile red kararı verdiler, kutuyu açmışsınız.

Son düzenleme:
@adnanvo

Normal kablo da esnek değil. Ayrıca bilgin olsun; örgü kablonun içinde normal kablo vardır. Örgüsü, koruma amaçlı yapılan kaplamadır. Kaldı ki Deathadder Elite'in kablosu son derece elastik ve hafif.

@Zgrrs

20 TL daha fazla verip, buradan satın alabilirsin dostum: Razer Deathadder Elite Oyun Faresi, Optik, Siyah: Amazon.com.tr: gamers_arena

Ben buradan satın almıştım. Orijinal ve güvenilir. Ayrıca attığın HB linkindeki de sağlam ve doğru ürün fakat emin olamıyorsan, Amazon TR'den alabilirsin.

Bugüne kadar Razer'a karşı bir ön yargım vardı fakat bu mousedan sonra kırıldı. En azından mouseları çok iyi.

Ürün Trendyol firmasında da var ama henüz bu ürünü almak istediğimden emin değilim.
Rival 600
Deadheader Elite seçenekler arasında fakat 3. kez mouse almayacağım için bu defa keşke demek istemiyorum.
Yarın fırsat bulursam Vatan, Mediamarkt, Teknosa mağazalarının olduğu bir yere gidip artık hangi ürünleri görebilirim bakmaya çalışacağım. Fakat benim için asıl önemli olan konu hakkında hala kesin bir fikre sahip olmuş değilim.

@Zgrrs

Aslında belirsizlik yaşamana gerek yok. Eğer kauçuk meselesinde şansına güveniyor ve riske girmek istiyorsan Rival 600'ü al. Kauçuk saçmalığı dışında kesinlikle alınabilecek bir mouse. Ben de tercih edecektim fakat başımın ağrıma ihtimalini düşünerek, Deathadder Elite aldım. Riske girmek istemiyorum, olası değişim ve iade ile uğraşmak istemiyorum dersen de Deathadder Elite'i tercih edebilirsin.

Şimdi Rival 600'ü al derim, kauçukla problem yaşarsın, vebal taşımış olurum fakat şu da var ki kauçuğun yapışkanı hemen erimiyor ve ufak bir japon yapıştırıcısı takviyesiyle, tutturulabilir diye düşünüyorum. Karar senin.

Estağfurullah vebal almak diye bir durum yok, sonuçta kim ne derse desin hepimiz kendi kararımızı veriyoruz. Yukarılarda bir yerde de belirttim, kauçuk benim için sorun değil, her ne kadar böylesi bir firmanın buna bir çözüm getirmesi gerekiyor olsa da kendimde bir şekilde çözebileceğim bir sorun. Bu konuda her hangi bir endişem ya da kararsızlığım yok. Bence firma bu ürünü sattığı her firmaya bu ürüne ait yedek donanım yada buna çözüm olabilecek bir aparat yollamalıydı bugüne kadar.
Benim tek sıkıntım, her ne kadar Sensei 310 çok hoşuma gitmiş olsa da, her ne kadar Rival 600 de çok hoşuma gitmiş olsa da sadece adı olup kendisi olmayan bir özellik için extra para verip, parasını da geçtim ürün elime ulaştıktan sonra hayal kırıklığı yaşamamak.
Bu tarz başlık açtığım zaman özellikle en ince detayına kadar soruyorum, en kuytu köşelerde ki endişeleri bile dile getiriyorum ki, google da arama yapıp kafasına takılan soruların cevabını insanlarda buradan bulabilsin.
Ne yalan söyleyim gönlüm Rival 600 den yana, kim ne derse desin aklım ona kayıyor ama, ürünü elime alıp imlecin mouse iniş kalkışında oynadığını görürsem büyük hayal kırıklığı olur diye alamıyorum henüz.

Burada fareleri özelliklerine göre karşılaştırıyoruz ama elinize nasıl oturduğu da çok önemli. Bence çevrenizde Vatan/Media Markt tarzı bir yer varsa gidip bi' deneyin kendiniz görün kararınızı verin.

Rival 600 sırf elime uymadığı için G403 kullanıyorum, fare ne kadar iyi ve kaliteli olursa olsun rahat olmayınca olmuyor.

@Zgrrs

Rival 600 de Deathadder Elite de oyunda iniş kalkışlarda sartınsı hissettirmiyor. İkisini de deneyimledim. Masaüstünde tutuşuna bağlı olarak bir miktar hissettirebilir. O da bir problem değil zaten. Sonuç olarak kauçuk konusu sorun değilse, gözünü kırpmadan Rival 600 alabilirsin. Dediğim gibi, Deathadder Elite'den sonra alacağım bir diğer mouse Rival 600'dür.

@Zgrrs

Rival 600 de Deathadder Elite de oyunda iniş kalkışlarda sartınsı hissettirmiyor. İkisini de deneyimledim. Masaüstünde tutuşuna bağlı olarak bir miktar hissettirebilir. O da bir problem değil zaten. Sonuç olarak kauçuk konusu sorun değilse, gözünü kırpmadan Rival 600 alabilirsin. Dediğim gibi, Deathadder Elite'den sonra alacağım bir diğer mouse Rival 600'dür.
Bakayım yarın görme şansımda olursa zaten dönüp dolaşıp onu alırım herhalde.

Dün öğlen Amazon.tr den sipariş verdim, bugün elime ulaştı. Dün siparişten sonra Mediamarkt mağazasına uğrama şansım oldu. Rival 600 de Deadheader da demo olarak bulunuyordu. Gerçi Deadheader olup olmadığını hatırlayamıyorum fakat aynı dizayndı. Demolar rezil bir haldeydi pek ayrım yapma şansı tanıyamıyor bu detay fakat Rival 600 görsel olarak da tutuş olarak da daha iyi geldi.
Sonuç olarak Rival 600 şu an elimde. Mouse görsel olarak, tutuş olarak, dokusunun verdiği hissiyat olarak, ışıklandırma olarak harika. Fakat verdiğim sipariş o gün için mağazada ki son üründü ve muhtemelen iade mal geleceğini biliyordum, nitekim de öyle oldu çünkü kutu vakumlu poşeti içinde gelmedi harici bir poşete koyulmuş şekilde ama özenle kutulanmış şekilde geldi. Bu detay içime sinmiyordu, eve gelip derinlik algılayıcısını deneyince de her halde bu sensör arızalı olduğu için iade edilmiş bu ürün diye küfür ettim baya.
Yüksek DPI ayarında sonucun kötü olacağını tahmin ediyordum, yukarıda bir yerde de belirtmiştim. Fakat sonra ne olduysa, farklı hiçbir şey yapmamış olmama rağmen ayarları kurcalayıp bir yandan da oyuna giriş yapınca farkı hissetmeye başladım.
Özellik atomu parçalamıyor olsa da, büyük bir kayıp olup olmadığı tartışılır olsa da ben 360 TL vereceksem derme çatma da olsa olmasını istiyordum şu an için beklediğim kadarı ile de performans alıyorum, en azından aldığımı düşünüyorum.
Preo mouse ile gelen mousepad üzerinde sorunsuz çalışıyordu fakat sonra yine bir şeyler oldu. Mouse kaldırıp tekrar indirince, imleç belli bir süre takılı kalıyor daha sonra hareket etmeye başlıyordu. Belli ki sensör algılamıyor diye düşünerek daha önceki mosue ile gelen Steelseries mousepadi kutusundan çıkartıp onu kullanmaya başladım ve sorun düzeldi sanıyorum.
Yazdıklarımdan anlayacağınız üzere hem çok fazla kullanma şansım olmadı, hem de ürünün firmadan muhtemeldir ki iade üründen yollanmış olması kesin konuşmamı engelliyor.
Kauçuk ile ilgili de dünkü Mediamarkt demosunun canına okuyarak çözüme ulaşacağımdan emin oldum diyebilirim. Demoda bahsedilen sorun gerçekten vardı bende tutup iyice çekerek kaucuğun nasıl bir şey olduğuna nasıl yapıştırıldığına bakarak, ileride sökülüp iyice temizlendikten sonra daha uygun bir malzeme ile yapıştırabileceğime emin oldum, en azından baktığım taraf için durum böyleydi.
Bu mouse alınır, mutlu mesut günlerde güle güle de kullanılır, her hangi bir mouse da 360 TL etmez benim gözümde ama maalesef durum bu.
Bunu alın diyemem size ama alırsanız masanızda duruşundan bile feyz alacağınızı düşünüyorum.
Dün öğlen Amazon.tr den sipariş verdim, bugün elime ulaştı. Dün siparişten sonra Mediamarkt mağazasına uğrama şansım oldu. Rival 600 de Deadheader da demo olarak bulunuyordu. Gerçi Deadheader olup olmadığını hatırlayamıyorum fakat aynı dizayndı. Demolar rezil bir haldeydi pek ayrım yapma şansı tanıyamıyor bu detay fakat Rival 600 görsel olarak da tutuş olarak da daha iyi geldi.
Sonuç olarak Rival 600 şu an elimde. Mouse görsel olarak, tutuş olarak, dokusunun verdiği hissiyat olarak, ışıklandırma olarak harika. Fakat verdiğim sipariş o gün için mağazada ki son üründü ve muhtemelen iade mal geleceğini biliyordum, nitekim de öyle oldu çünkü kutu vakumlu poşeti içinde gelmedi harici bir poşete koyulmuş şekilde ama özenle kutulanmış şekilde geldi. Bu detay içime sinmiyordu, eve gelip derinlik algılayıcısını deneyince de her halde bu sensör arızalı olduğu için iade edilmiş bu ürün diye küfür ettim baya.
Yüksek DPI ayarında sonucun kötü olacağını tahmin ediyordum, yukarıda bir yerde de belirtmiştim. Fakat sonra ne olduysa, farklı hiçbir şey yapmamış olmama rağmen ayarları kurcalayıp bir yandan da oyuna giriş yapınca farkı hissetmeye başladım.
Özellik atomu parçalamıyor olsa da, büyük bir kayıp olup olmadığı tartışılır olsa da ben 360 TL vereceksem derme çatma da olsa olmasını istiyordum şu an için beklediğim kadarı ile de performans alıyorum, en azından aldığımı düşünüyorum.
Preo mouse ile gelen mousepad üzerinde sorunsuz çalışıyordu fakat sonra yine bir şeyler oldu. Mouse kaldırıp tekrar indirince, imleç belli bir süre takılı kalıyor daha sonra hareket etmeye başlıyordu. Belli ki sensör algılamıyor diye düşünerek daha önceki mosue ile gelen Steelseries mousepadi kutusundan çıkartıp onu kullanmaya başladım ve sorun düzeldi sanıyorum.
Yazdıklarımdan anlayacağınız üzere hem çok fazla kullanma şansım olmadı, hem de ürünün firmadan muhtemeldir ki iade üründen yollanmış olması kesin konuşmamı engelliyor.
Kauçuk ile ilgili de dünkü Mediamarkt demosunun canına okuyarak çözüme ulaşacağımdan emin oldum diyebilirim. Demoda bahsedilen sorun gerçekten vardı bende tutup iyice çekerek kaucuğun nasıl bir şey olduğuna nasıl yapıştırıldığına bakarak, ileride sökülüp iyice temizlendikten sonra daha uygun bir malzeme ile yapıştırabileceğime emin oldum, en azından baktığım taraf için durum böyleydi.
Bu mouse alınır, mutlu mesut günlerde güle güle de kullanılır, her hangi bir mouse da 360 TL etmez benim gözümde ama maalesef durum bu.
Bunu alın diyemem size ama alırsanız masanızda duruşundan bile feyz alacağınızı düşünüyorum.
Ayrıca birçok konuda belirttim hatta bu konuyla ilgili başlığımda var. Bu ürün Gameextra da daha uygun fiyatlıydı kesinlikle aldanıp almayın. Yasaların size tanıdığı iade ya da değişim hakkınızı gasp ediyorlar. Kutuyu açmışsınız size söyledikleri mazeret.

ÖNEMLİ : Yukarıda belirttiğim ve yeni mousepad ile çözüldüğünü sandığım sorun devam ediyor. Mouse uzun süre hareketsiz kalınca tekrar hareket ettirdiğinizde her fonksiyonu çalışıyorken imleç hareket etmiyor. Kabloyu çıkartıp tekrar takıncaya kadar da düzelmiyor ya da varsa bile ben bir detay bulamadım bu konuda.
İade olduğundan emin olduğum bir ürün aslında bu yüzden endişelerim vardı fakat arızalı olduğu için iade edilmiş bir malı da satmazlar diye düşünüyordum.
Benim gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba, bu cihazın bir özelliğide imleci aktif etmek için birşey mi yapmak gerekiyor yoksa arızalı ürünü mü kakaladılar?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı