Rival 600 Takılma Sorunu

Arkadaşlar bende de aynı sorun oluştu fakat ben çözdüm normalde renkli bir mouse pad kullanıyordum düz siyah ile kullanmaya başladım ve takılma donma sorunu başladı sonra eski mouse padimi geri kullanmaya başlayınca düzeldi. Hatta test ettim siyah mouse pad kullanınca 3 5 dakikada bir takılmalar yaşamaya başlıyorum. Hala bu sorun ile karşılaşan var ise kaliteli bir mouse pad veya siyah harici bir renkte pad ile kullanmasını tavsiye ederim.

Merhabalar sorunu ben yaşamaya başladım 2-3 gündür böyle ve bakmadığım kaynak kalmadı en iyisi buradan çözebilen birisi yardımcı olur diye hortlatıyorum. Benim sorunum şu farklı bir USB portuna taktığımda 1-2 saniye hareket ettiriyorum ardından gene donuyor yani bundan sensörün bozuk olmadığını anlayabiliyorum. Farklı bir cihazda denediğim zamanda aynı sorunla karşılaştığımıda belirtmek istiyorum mouse kesinlikle hareket etmiyor. Gece bilgisayarımı kapatıp uyudum her şey sorunsuz çalışıyordu sabah kalktığımda mousemin hareket etmediğini gördüm sizce neden olabilir yorumlarınızı bekliyorum.(Steelseries mousepad kullandığımı belirteyim)

Lift Distance ayarını en alta getirmeyin, bir tık üzerine çıkarın. Mouse kalkıp inince imleç hareket etmesin diye yapılmış bu ayar en alta alındığı takdirde böyle bir sorun yapıyor.
Birde zemin optimizasyonu için bir tuş kombini vardı ama hatırlamadım.
Hatırladım, DPI ayarı için olan scrool üzerindeki tuşa basılı tutun mouse zemindeyken.

Zgrrs cevabın için teşekkür ederim durum şu, dediğini uygulayıp Save tuşuna bastığım zaman gene 1-2 saniye fareyi sorunsuz bir şekilde kullanıyorum gene donuyor ayarlarımı fotoğrafta paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 898989.png
    898989.png
    58,1 KB · Görüntüleme: 72
DPI tuşuna basıp optimisasyonu yaptım yani kısacası dediklerini yaptım dostum gene aynı sonuç 1-2 saniye hareket ettiriyorum sonra bum donuyor.

Dosya Ekleri

• ttt.png
    ttt.png
    103,3 KB · Görüntüleme: 74
Uygulama bende yüklü değil mouse ilk aldığım zaman ayar yapıp bir daha ki formatlarda kurmadım. Yeni aldıysanız iade talep edin, sorundan bahsedin, geri adım atmayın ama ayarla alakalı bir durumdur diye tahmin ediyorum. Ben bir tane değiştirdim 2. gelende bir süre sonra sensör algılamam yapıyordu Lift ayarı ile çözdüm. Dediğim gibi uygulama yüklü değil Lfit ayarı diye hatırlıyorum.
Uygulama bende yüklü değil mouse ilk aldığım zaman ayar yapıp bir daha ki formatlarda kurmadım. Yeni aldıysanız iade talep edin, sorundan bahsedin, geri adım atmayın ama ayarla alakalı bir durumdur diye tahmin ediyorum. Ben bir tane değiştirdim 2. gelende bir süre sonra sensör algılamam yapıyordu Lift ayarı ile çözdüm. Dediğim gibi uygulama yüklü değil Lfit ayarı diye hatırlıyorum.
Mousepad nedir farklı yüzeylerde otğmüzasoyn yaparak da deneyin. Savelediğime emin olamadığım durumlar olduğunu anımsıyorum sanki buna da dikkat edin.

Son düzenleme:
SteelSeries QCK XL modelini kullanıyorum ayrıca uzun zamandır kullandığım bir mouse şu zamana kadar sorun yaşamadım fakat gece kapattım sabah açtığımda bu sorunu yaşadım. Sensörlerde bozukluk olduğunu sanmıyorum farklı yüzeylerde optimizasyon yapıyorum gene aynı şey optimazsyon yaparken DPI tuşuna basılı tutuyorum beyaz renk oluyor ve düzeliyor, düzeldiği zaman 1-2 saniye hareket ettirebiliyorum gene bozuluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı