RKS vs QJ

Squu

Hectopat
Srk 125r motorunu herkes bilir, A1 ile alinabilecek racing tipinde guzel bir motor. QJ ve RKS arasında kaldım. Farklarina bakinca QJ olanin kadranı cok kotuymus ve ABS'si varmis. RKS tarafina baktigimizda kadrani daha teknolojik ve guzel ama ABS yok CBS sistemi mevcut. Tek farklari bu diye duydum, baska farkları var mı bunların? Bilen aydinlatabilir mi parca durumu vesaire falan? Baska onerileriniz varsa naked ya da racing onerilere acigim. 😊

Srk 125r motorunu herkes bilir, A1 ile alinabilecek racing tipinde guzel bir motor. QJ ve RKS arasında kaldım. Farklarina bakinca QJ olanin kadranı cok kotuymus ve ABS'si varmis. RKS tarafina baktigimizda kadrani daha teknolojik ve guzel ama ABS yok CBS sistemi mevcut. Tek farklari bu diye duydum, baska farkları var mı bunların? Bilen aydinlatabilir mi parca durumu vesaire falan? Baska onerileriniz varsa naked ya da racing onerilere acigim. 😊

@Görkem Umut Hocama sorabilirsin. Motorla ilgili bir sorum olursa direkt kendisine sormak isterim şahsen.

@Görkem Umut Hocama sorabilirsin. Motorla ilgili bir sorum olursa direkt kendisine sormak isterim şahsen.
etiketlemissiniz konuya gelip bir goz atar mi?

QJ yeni bir marka RKS kadar yedek parçaları bol bulunmuyor fakat ABS her türlü onu öne geçiriyor. Artık CBS'li motor alınmaması taraftarıyım.
Hocam yagmurlu bir sehirde surus yapacagim genellikle oyle havalar hem guvenlik hem surus zevki acisindan qj mi onerirsiniz

etiketlemissiniz konuya gelip bir goz atar mi?

Hocam yagmurlu bir sehirde surus yapacagim genellikle oyle havalar hem guvenlik hem surus zevki acisindan qj mi onerirsiniz
Eğer tecrübeniz yoksa bana göre en güzel tecrübe kazanacağınız motor yamaha YBR125. Parçası bol ve ucuz. Motoru düşürseniz bile üzülmezsiniz. Motorun tipi öyle çok çekici değil ama dediğim gibi tecrübe kazanmak ve trafiğe adapte olmak için güzel motor.
Tecrübe kazandıktan sonra da ABS'li bir motor öneririz.

125'lik motorlarda supersport komik duruyor bence. Sırf görünüş uğruna berbat servis kalitesi sağlam olmayan blok ve sık sık arıza açan elektrik sistemi olan motoru sırf supersport görünüyor diye almam şahsen.

Eğer tecrübeniz yoksa bana göre en güzel tecrübe kazanacağınız motor yamaha YBR125. Parçası bol ve ucuz. Motoru düşürseniz bile üzülmezsiniz. Motorun tipi öyle çok çekici değil ama dediğim gibi tecrübe kazanmak ve trafiğe adapte olmak için güzel motor.
Tecrübe kazandıktan sonra da ABS'li bir motor öneririz.
Motor tecrubem var halihazırda suruyorum 110cclik bir cup mevcut. Bunu yükseltmek istiyorum gorunus atiklik ceviklik konusunda. Ybr ile daha once deneyimim oldu fakat uzun sureli kullanmadım. Tek eksigim debriyaja biraz daha alısmak haricinde tecrubem var hocam 2. motorum olarak srk dusunmustum.

Hocam RKS görünüş olarak çok güzel ama onun dışında pek tavsiye edilen bir motor değil. Bütçe durumunuz nedir?
100 civarı hocam butcem

125'lik motorlarda supersport komik duruyor bence. Sırf görünüş uğruna berbat servis kalitesi sağlam olmayan blok ve sık sık arıza açan elektrik sistemi olan motoru sırf supersport görünüyor diye almam şahsen.

Hocam söyle diyeyim daha 16 yasindayim iyi ve guzel motor almak istiyorum 18e kadar onu surecegim sonrasinda CC yükseltecegim yavas yavas varsa baska oneriniz acigim tabii.

Hocam söyle diyeyim daha 16 yasindayim iyi ve guzel motor almak istiyorum 18e kadar onu surecegim sonrasinda CC yükseltecegim yavas yavas varsa baska oneriniz acigim tabii.

Bu yaştaki hevesinizi anlıyorum lakin geri satarken ya çok çok ucuz vereceksiniz piyasası 100 SE siz 60 70'e vereceksiniz anca satılacak. Belli kmlere gelince sizi motordan soğutacak tarzda kalitesiz motorlar.
Onun yerine Bajaj NS125 gibi daha sağlam motor bloguna ve rahat yedek parca bulabileceginiz motorlara bakmanız önemli belli bir şeyden sonra zaten 125'lik supersport görünümlü motorların arka tekerleri bile minnacık gözünüze düşük CC de supersport hoş gelmemeye başlayacak bu süreçte çok zarar etmeyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı