Roaccutane kullanan var mı?

Sterling_RED

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, yakında cildiyeye gideceğim ve bu ilacı alacağım. Nedeni ise omuz, bel ve göğüs taraflarında çok sivilce olması. Bu ilacı kullanan var mı? Ben biraz araştırdım nasıl bir şey olduğunu falan ama deneyim eden birisine de sormak isterim. Ve ayrı yeten izlere iyi gelir mi?

Ben kullanmadım ama bir arkadaşım kullanıyordu, yer yüzündeki en etkili sivilce ilacı olabilir. Ama inanılmaz yan etkileri var. Karaciğeri çok yoruyor. Psikolojik olarak da yan etkileri var. Eğer çok ciddi sivilce sorunun yoksa asla önermem. Varsa bile doktor gözetiminde kullanılmalı.

Bu ilaç önce inanılmaz sivilce yapar, karaciğerde deride ne var ne yok ortaya çıkar, sonra da kurutur. Uzun süreli kullanımlı ve çok etkili bir ilaç. Ama dediğim gibi kesinlikle doktor gözetiminde kullanılmalı.

Aynı madde farklı firmanın yapmış olduğu Aknetrent kullandım. Roaccutane nedense artık yazıldığını görmüyorum. Her neyse 6-8 ay boyunca kullandığımı hatırlıyorum. Yüzüm de aşırı sivilce vardı hepsi gitti. Dudak kuruluğu çok yapıyordu dudaklarım hep kanıyordu. Zayıflatan bir ilaçta bu. Ama yukarıdaki hocamın dediği gibi kullandıkça sivilce daha çok çıkmaya başlıyor. Bildiğim kadarıyla olabildiğince sivilce çıkartıp uzun süre çıkartmamasını sağlıyor bu ilaç.

Aynı madde farklı firmanın yapmış olduğu Aknetrent kullandım. Roaccutane nedense artık yazıldığını görmüyorum. Her neyse 6-8 ay boyunca kullandığımı hatırlıyorum. Yüzüm de aşırı sivilce vardı hepsi gitti. Dudak kuruluğu çok yapıyordu dudaklarım hep kanıyordu. Zayıflatan bir ilaçta bu. Ama yukarıdaki hocamın dediği gibi kullandıkça sivilce daha çok çıkmaya başlıyor. Bildiğim kadarıyla olabildiğince sivilce çıkartıp uzun süre çıkartmamasını sağlıyor bu ilaç.
Benim yüzümde de çok iz var onları götürür mü?

Yıllar önce kullandım, kırmızı reçeteli ilaç. Cildi çok kuruttuğu için bol bol krem kullanmam gerekiyordu. Yüz, dudak, cilt için ayrı ayrı kremlerim vardı ve en az günde 2-3 kez krem sürmem gerekti. Karaciğerime binen yük azalsın diye doktorum enginar özü hapı vermişti. Tedaviyi yarım bırakmazsanız sivilcelerinizden tamamen kurtulabilirsiniz.

Roaccutane kullanırken A vitamini almamak, fazla havuç yememek gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı