Roaccutane kullanımı

Sivilce tedavisinin ilk adımı Roaccutane değil. Nadir de olsa yan etki olarak boy uzamasını engelleyebiliyor, ayrıca oldukça da ağır bir ilaç.

İlk tedavi olan sivilce kremleri ve antibiyotiklerle çok sayıda insan tedavi oluyor, veya en azından ciddi oranda azalıyor şikayetleri. Genelde düzenli kullanmayıp 2-3 ay süreyi sabretmeyenler bir işe yaramadığını savunuyor.

Sonuçta bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış ilaçlar bunlar, "krem vs ile olacak iş değil bu" diyerek bilime karşı gelmeye gerek yok. Roaccutane kadar etkili olmasalar da etkinlikleri ve faydaları kanıtlanmış bir tedavi yöntemi sonuçta size önerilen de. İlk etapta onları denemek lazım.
Hocam inanın artık insan içine çıkamıyorum, boy uzamasını engellemesi zaten nadir olaylardan. Her ay kan tahlili veriliyor, eğer olumsuz bir sonuç çıkarsa ilacı kesiyor doktor.
Kan tahlili vs. için ödeyecek misiniz peki? @Gravax06 hocam ödüyordu galiba yanlış hatırlamıyorsam. (Kusura bakmayın sizi de sorulara boğdum)

Kan tahlili vs. için ödeyecek misiniz peki? @Gravax06 hocam ödüyordu galiba yanlış hatırlamıyorsam. (Kusura bakmayın sizi de sorulara boğdum)
Bir sorunuz varsa sorun hocam, problem yok.

Kan tahlili için sağlık ocağına gideceğim, sağlık ocağı'nda da kan tahlili vs için ücret almıyorlar.

Gittiğim özelde kan alma yok zaten.

Hocam inanın artık insan içine çıkamıyorum, boy uzamasını engellemesi zaten nadir olaylardan. Her ay kan tahlili veriliyor, eğer olumsuz bir sonuç çıkarsa zaten ilacı kesiyor doktor.
Biliyorum biliyorum, eğer gerçekten rahatsızsanız bir başka doktora gidip Roaccutane sormanın da bir mahsuru yok. Ama bir 2-3 ay daha dayanıp daha güvenli ve kolay olan tedaviyi zorlamayı da düşünün derim. Fiziksel görünüş, sizin yaşlarınızda gözümüzde büyüttüğümüz kadar önemli değil. Sivilceler gelip geçici şeyler. Yine de çok zorluk yaşıyorsanız nasıl hissetmeniz gerektiğini söylemek bana düşmez elbette.

Sizin yaşlarınızda Roaccutane kullananlar da var bolca. Eğer düzgün bir doktor uygun görüp tedaviye başlayıp, takibinizi sağlayacaksa denenebilir tabii ki.

Bende de olmadı geçmeye başladılar. Çıkanlarda ertesi gün sönüyor. Acaba ilerki aylarda kusma olur mu?
Zaten 2. ayda filan kusma dönemi oluyor genelde, olma ihtimali yüksek ama olmayadabilir.
Niye ki hocam?

Haklısınız, Roaccutane yazdırmayı deneyeceğim başka doktora gidip.

Fotoğrafı atabilir misin? :)
Zaten 2. ayda filan kusma dönemi oluyor genelde, olma ihtimali yüksek ama olmayadabilir.
Kusura bakmayın biraz geç kaldım, yemek yiyordum da. :D
Bu arada bende 4 gün sonra 3. ayımı bitirip 4. ayıma başlayacağım. :) Bu ay kas ve eklem ağrıları başladı, onun dışında bir sıkıntı yok.

Dosya Ekleri

• 20210217_154751.jpg
    20210217_154751.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
Kusura bakmayın biraz geç kaldım, yemek yiyordum da. :D
Bu arada bende 4 gün sonra 3. ayımı bitirip 4. ayıma başlayacağım. :) Bu ay kas ve eklem ağrıları başladı, onun dışında bir sıkıntı yok.
Sorun değil hocam. Şeyi merak ettim saç dökülmesi yaşadınız mı veya boy uzaması durdu mu sizde?

Bende de kusma dönemi olmadı bu arada. Sadece garip bir şekilde dermatolojiye gitmeye karar vermeden 1 hafta kadar önce yüzümde aşırı sivilce çıkmıştı sanki ilaca başlamışım da kusma yapmış gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı