Çok abartmayın meseleyi. Bu tip teknolojileri 50 sene 100 sene sonra hayatımızda ciddi miktarda yer edineceği hesaplanarak geliştiriyorlar. 100 sene önceki arabalar gibi düşünün. Hadi bakalım tahmin edin ne var. Dünya 100 seneye gelmeden binbir tane savaş geçirecek bu robotlar da çöp olacak askıda duracak.
Reenkarnasyona inananlar ? Her kultur ve her ogretide yoktur dunyanin helak olacagi. `Madde mutlaktir` diyen akimlarin destekledigi ogretilerde kiyamet beklentisi yoktur.
Ya ne alaksı var bununla sen de Eski insanın ömrü şimdiki insanın ömrü ile bir mi?
Haklisin.
Evreni en iyi tanimlayan kaynak oldugu icindir.
Allah, evreni gelmis, gecmis ve gelecek perpektifinden tanimliyor, hologramik olarak tanimliyor. Meydan okuyucu olarak tanimliyor. Kendisini de oyunkurucu, sistemi interaktif olarak isletici bir enerji olarak tarif ediyor. Her devirde bir ayetin bilimsel mucizesinin ortaya cikacaginin ozguvenini takinarak tanimliyor.
Peki bana şunu söyler misin, Ayetlerde nerede 1903 yılında ilk uçağın uçacağını anlatıyor veya kansere ne zaman çare bulunabileceği? Yani bilim neresinde tam olarak? Ömer Çelakıl gibileri geç öncelikle lütfen. 2+2=4 Bakara suresi işte gördünüz diyen adamları ciddiye alamam çünkü Yani ayetler gelecekten haber veremiyorsa ve bilimi anlatamıyorsa bunu bize nasıl verebilir?
Direk olum otesinde olacak olaylari Allah sahneler vererek anlatiyor.
Oldukten sonra hakikaten de bilinc baglantisi bir avatar ile devam ederse iste o zaman Ayetledeki mahser yerini goruruz.
Konuyu din üzerine taşıyan sensin. O zaman bunlara da cevap vermen gerekiyor. Saçmalamak değil bu senin cevabına karşı bir yorum olarak soru soruyorum.
Gelecekten kastın ölümden sonrası ise...
Pekala diyelim öldün. Sonra kel şişman bir adam seni karşıladı. "Budha". Ne diyeceksin ona? "Valla bize böyle dediler ben karışmam muafım" mı diyeceksin Ya inandıkların aslında yoksa yani. Öldün gittin ışıklar kapandı bitti. Gelecekte yok o zaman senin dediğine göre
Yahu Kuran niye dunya tarihindeki gelecekten haber versin ?
TEknoloji degisir, kiyafetler degisir, devir degisir ama nefs ve ego degismez. Imtihanin dinamigi degismez. Kuran ozludur. Niye ilk ucak felanca tarihte uctu desin. Kuranin mesaji belli. Bilim kitabi olsa hala inmeye devam etmesi gerekirdi
Ben senin de bir yobaz mantigi gelistirdigini dusunucem ama bole yaparsan ama. Bi de benim mesajima yobazca diyorsun
Pc oyunu oynarken, poligonlar sistemin elindedir. Grafikler de. Aslinda hersey sistemin elindedir. Oyun motoru seni sinar. Sana ne mi kalir ? Secimler.
Dunya hayati bir simulasyondur. Matrixtir. Dinler bunu vurguladi , gozunu acanlar coktan acti. Yasayip gittiler.
Konuyu din üzerine taşıyan sensin. O zaman bunlara da cevap vermen gerekiyor.
Dedigim gibi.
Dunya bir simulasyondur. Bilinc beynin vasfi degil, kablosuz bir frekanstir Beyin alicidir. Antendir. Oteki alemden cikan ruh sinyalini alir. Ayni zamanda da vericidir.
Bu anlasildiginda isler cozulecek. Kehanet olarak soliyorum.