ROG Ally Z1 Extreme vs Steam Deck OLED vs Legion GO

şuan oled araştırıyorum 20 ye satan birisine yazdığımda az önce sattığını belirtti 😕
Yani dediğim gibi ben sürekli şarja takılı oyun oynamak istemediğim için Steam deck oled derdim. Aşırı hardcore 3A oyun da girmeyeceğim için görüntü kalitesi de daha iyi olur daha hoşuma gider. Zaten Steam deck oled'den Rog Ally'a geçen herkes aradaki parlaklık ve renk kalitesi farkının baya ciddi olduğunu söylüyor.

Yani dediğim gibi ben sürekli şarja takılı oyun oynamak istemediğim için Steam Deck OLED derdim. Aşırı hardcore 3A oyun da girmeyeceğim için görüntü kalitesi de daha iyi olur daha hoşuma gider. Zaten Steam Deck OLED'den ROG Ally'a geçen herkes aradaki parlaklık ve renk kalitesi farkının bayağı ciddi olduğunu söylüyor.

Aralarındaki performans farkı kaç FPS oynar mesela sizce.

Şu an OLED araştırıyorum 20'ye satan birisine yazdığımda az önce sattığını belirtti 😕

Legion GO hakkında ne düşünüyorsun bu arada.
Legion go bence gereksiz. Batarya performansı desen iyi değil performans desen rog ally'a yetişemiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlış videoyu atmışım bu arada. Düzelttim.

Cihazda Dark Souls Hades mk 1 Resident Evil gibi şeyler oynarım herhalde hocam ben yengem yeni doğum yaptı abim de işinden dolayı pek evde duramıyor günümün çoğunu cocuğun yanında geçiriyorum onun dışında tatile giderken falan alırım yanıma otobus gibi yerlerde kullanma gibi bir niyetim yok açıkçası.

Hocam ben yaklaşık 2 aydır Steam Deck OLED kullanıyorum, bahsettiğiniz oyunları rahatlıkla oynarsınız. Ally ve GO kas gücü anlamında daha kuvvetli cihazlar ama gördüğüm kadarıyla Windows işletim sistemine sahip oldukları için daha fazla hata vermeye, sorun çıkarmaya meyilliler. Eğer daha stabil ve tam anlamıyla bir el konsolu deneyimi yaşamak istiyorsan Steam Deck çok daha mantıklı bir seçenek.

Özellikle indie oyunlarda birkaç ayarlamayla batarya süresini 4-5 saate kadar çıkarabiliyorsun. Dolu bir Steam kütüphanen varsa Deck daha mantıklı bir seçenek olur bence.

Hocam ben yaklaşık 2 aydır Steam Deck OLED kullanıyorum, bahsettiğiniz oyunları rahatlıkla oynarsınız. Ally ve GO kas gücü anlamında daha kuvvetli cihazlar ama gördüğüm kadarıyla Windows işletim sistemine sahip oldukları için daha fazla hata vermeye, sorun çıkarmaya meyilliler. Eğer daha stabil ve tam anlamıyla bir el konsolu deneyimi yaşamak istiyorsan Steam Deck çok daha mantıklı bir seçenek.

Özellikle indie oyunlarda birkaç ayarlamayla batarya süresini 4-5 saate kadar çıkarabiliyorsun. Dolu bir Steam kütüphanen varsa Deck daha mantıklı bir seçenek olur bence.
Workshop'a sahip oyunlarda mod kurulabiliyor değil mi Steam Deck'e?
Tarayıcı üzerinden mod kurabilir miyiz birde nexus mod gibi sitelerden?

Mesela Fallout oynamak istiyorum modlayabiliyor muyuz?

Ben denemedim ama Workshop desteği olan oyunlarda mod kurulabiliyordur diye tahmin ediyorum, onu araştırman daha iyi olur. Nexus Mods gibi sitelerden mod kurulabiliyor mu onu bilmiyorum ne yazık ki.

Geç oldu belki cevabını bulmuşsundur ama evet kuruluyor. Ama performans ciddi oranda düşebilir heleki modpaketlerinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı