ROG STRIX G16 2023 alındıktan sonra ne yapılmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizinde 1X 16 GB var RAM bu G614jv serilerinin hicbirinde 2X 8 GB yok sadece uj modellerinde var.

Darboğaz dedigimiz olayda sıkıntı yaşayabilirsin düşün 100 kg agirlikta bir taş var bunu tek başına kaldiran bir adam var adı X olsun ayni şekilde bu 100 kg X ve Y kaldirdigini düşün yani oyundaki akıclık ve FPS oranlarinda ister istemez katkısı olacak 1 nesi var 2 elin sesi var :D
Evet benim cihaz JU kodlu model
Ama keşke 1x16 olsaydı diyorum
İleride ekler yolumuza devam ederdik.
Şimdi çıkarıcaz elimizdekileri satıcaz yenisini alıcaz derken

Dediğiniz gibi normal deniliyor.
Merak ettim en azından sorayım dedim herkeste böyleyse bir problem yok demektir.

Kanka bende 1X 16 var internetten alacağım 1X 1300 TL'ye 16 DD5 kendim takacağım garantiden de cıkmıyormus aradım eger bende bir Full donma oluyor onu çözersem alacağım çözemessem garantiye göndereceğim artık ama 2X 8 daha iyi performans saglar ama söylede bir şey var :D 1X 16 olan daha karlı ve avantajlı.
Online oyunlarda kesinlikle çok sıkıntı yaratıyor 👍🏻

@Ferhinator

Evet bu paneller genel olarak böyle demek ki hocam😅

Hepsiburada'dan aldım.
Benimki 4050'li versiyonu.
İki slotta dolu gözüküyor programlarda.

4050 2X 8 GB geliyor evet bende araştirdim ben teknoryadan aldım söyle söyleyeyim sana 4050 4060 arasında 6 GB'dan 8 GB az bir FPS var ama almışken bir segment daha üst cıkayım dedim ju ile jv arasındaki tek fark tek RAM ve 4050 4060 RTX olmasi.

@Ferhinator

4050 2X 8 GB geliyor evet bende araştirdim ben teknoryadan aldım söyle söyleyeyim sana 4050 4060 arasında 6 GB'dan 8 GB az bir FPS var ama almışken bir segment daha üst cıkayım dedim ju ile jv arasındaki tek fark tek RAM ve 4050 4060 RTX olmasi.
Evet hocam vram gerçekten yetersiz.
Bugün ultrada çoğu oyunda 6 gb ve üstü istiyor.
Fakat fiyat farkını da karşılayabilecek bütçe olmayınca mecburen bunu tercih ettim.
Bir de Hepsiburada’nın avantajı ödemeyi 3 ay erteliyor ve World’e 8 ay vadesiz taksit yapıyordu.
Diğer türlü GPN’nin kendinden alınca zaten 4060’lı modelle arasında 5 bin var bir de vade farkı koyuyor aradaki fark 8.5 bin civarına çıkıyordu.
Fps farkına gelince daha önce 3060 130W’lı Tulpar’ım vardı.
Rainbow six siege oynuyorum genelde benchmark testinde değerler şöyle;
Ultra ayarlar-Dlss Off-Nvidia seçimi Otomatik Grafik’te/Ortalama 240 Fps alıyorum(3060’da 215’di ortalama fps)
Ultra ayarlar-Dlss On-Sadece Nvidia GPU/Ortalama 350 Fps(3060’da 280-300 gibi değerler çıkıyordu.)
RDR 2 Ultra ayarlarda aynı sahnelerde aynı fpsleri alıyorum.
Ets 2’de yine ortalama fps %5-10 daha iyi diyebilirim.
God of War’da 3060’ı tam test edememiştim,fakat sahnelere göre yakın değerler aldığımı söyleyebilirim.
Şu anki gördüğüm değerlere göre 4050 140W, 3060 130W’dan daha iyi
Kaldı ki kart şu an daha maksimum watt değerini çekemiyor,maksimum 95W civarı gördüm.
Aynı zamanda 3060’a göre daha serin çalışıyor.(Ortalama 67-70 derece’de gidip geliyor.)
Asus’un avantajları ise orası apayrı:)
Tulpar gerçekten traktör gibi çalışıyordu.
Abartısız söylüyorum Chrome’da gezerken fan açıyordu.
Rog Strix kesinlikle çok sessiz çalışıyor,hem oyunlarda hem de boştayken.
Açıkçası benim gördüklerim bunlar.
Bana göre G16 ‘nın dezavantajları;
-Numpad Olmaması(Asus’un çoğu oyuncu laptoplarında yok gördüğüm kadarıyla)
-Menteşesi müsade etmediği için ekran çok fazla geriye yatmıyor,benim için en büyük eksilerinden biri bu oldu,laptopu yükseltici ile kullanıyorum,yükselticiyi açtıkça ekranı geriye yatıramıyorum.
-Bir de tam olarak neyden ötürü bilmiyorum ama bios zamanı gerçekten uzun.Diğer pc’de aynı programlarla ortalama 8 saniye civarıydı.Bunda 13 saniye.Tahminimce açılıştaki Asus Rog animasyonundan ötürü olabilir.
Şu anlık bunlar.İerleyen zamanlarda da daha iyi keşfettiğim zaman farklı şeyler de çıkabilir.
Şimdilik benim puanım 10/9😅
Son olarak bütçeniz müsade ediyorsa kesinlikle 4060’lı olanı tercih edin derim,hem uzun ömürlü,hem oyunlarda ortalama %10-20 daha performanslı(Oyundan oyuna oran çok değişken),Vram 8 GB bu da bir artı,Ram tek kanal olduğu için ileride güncellemeye daha müsait.
Evet bunları yazdıktan sonra bana cevap verdiğiniz aklıma gelmişti cihaz zaten sizde de mevcutmuş 😁
Neyse yeni alacak arkadaşlara tavsiyem olsun😅

Evet hocam VRAM gerçekten yetersiz.
Bugün ultrada çoğu oyunda 6 GB ve üstü istiyor.
Fakat fiyat farkını da karşılayabilecek bütçe olmayınca mecburen bunu tercih ettim.
Bir de Hepsiburada'nın avantajı ödemeyi 3 ay erteliyor ve World'e 8 ay vadesiz taksit yapıyordu.
Diğer türlü GPN'nin kendinden alınca zaten 4060'lı modelle arasında 5 bin var bir de vade farkı koyuyor aradaki fark 8.5 bin civarına çıkıyordu.
FPS farkına gelince daha önce 3060 130W'lı Tulpar'ım vardı.
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynuyorum genelde benchmark testinde değerler şöyle;
Ultra ayarlar-DLSS off-NVIDIA seçimi otomatik Grafik’te/Ortalama 240 FPS alıyorum(3060'da 215'di ortalama FPS)
Ultra ayarlar-DLSS on-sadece NVIDIA GPU/Ortalama 350 FPS(3060'da 280-300 gibi değerler çıkıyordu.)
RDR 2 Ultra ayarlarda aynı sahnelerde aynı FPS'leri alıyorum.
ETS 2'de yine ortalama FPS %5-10 daha iyi diyebilirim.
God of War'da 3060'ı tam test edememiştim, fakat sahnelere göre yakın değerler aldığımı söyleyebilirim.
Şu anki gördüğüm değerlere göre 4050 140W, 3060 130W'dan daha iyi.
Kaldı ki kart şu an daha maksimum watt değerini çekemiyor, maksimum 95W civarı gördüm.
Aynı zamanda 3060'a göre daha serin çalışıyor.(ortalama 67-70 Derece'de gidip geliyor.)
ASUS'un avantajları ise orası apayrı:)
Tulpar gerçekten traktör gibi çalışıyordu.
Abartısız söylüyorum Chrome'da gezerken fan açıyordu.
ROG STRIX kesinlikle çok sessiz çalışıyor, hem oyunlarda hem de boştayken.
Açıkçası benim gördüklerim bunlar.
Bana göre G16 ‘nın dezavantajları;
-Numpad olmaması(ASUS'un çoğu oyuncu laptoplarında yok gördüğüm kadarıyla)
-Menteşesi müsaade etmediği için ekran çok fazla geriye yatmıyor, benim için en büyük eksilerinden biri bu oldu, laptopu yükseltici ile kullanıyorum, yükselticiyi açtıkça ekranı geriye yatıramıyorum.
-Bir de tam olarak neden ötürü bilmiyorum ama BIOS zamanı gerçekten uzun. Diğer PC'de aynı programlarla ortalama 8 saniye civarıydı. Bunda 13 saniye. Tahminimce açılıştaki ASUS ROG animasyonundan ötürü olabilir.
Şu anlık bunlar. İerleyen zamanlarda da daha iyi keşfettiğim zaman farklı şeyler de çıkabilir.
Şimdilik benim puanım 10/9😅
Son olarak bütçeniz müsaade ediyorsa kesinlikle 4060'lı olanı tercih edin derim, hem uzun ömürlü, hem oyunlarda ortalama %10-20 daha performanslı(oyundan oyuna oran çok değişken),VRAM 8 GB bu da bir artı, RAM tek kanal olduğu için ileride güncellemeye daha müsait.
Evet bunları yazdıktan sonra bana cevap verdiğiniz aklıma gelmişti cihaz zaten sizde de mevcutmuş 😁
Neyse yeni alacak arkadaşlara tavsiyem olsun😅

:) dostum senin cihazda iyi dedim gibi tek fark ekran karti ve 1X 16 barindirmasi ben laptoptan memnunum 1X 16 DD5 daha aldımmı tamam ileride belki 1X 1TB'ya da 2TB SSD 4gn alirim ama fazla oyun oynamdgim icin 500 GB da yeterli anlık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Allah Allah neden yaşamış ki ya, müneccim miyim neyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Allah Allah neden yaşamış ki ya, müneccim miyim neyim.

4070’li ve 4080’li varyasyonlarda bu sorun varmış Hp Omen’de de bu sorun mevcut şu an ama 4060’lılarda sorun yok.

IMG_1979.jpeg

Batarya değişimi sağlanmış arkadaş için. 4070’li laptobu belirtmekte fayda var

Son düzenleme:
Hp Omen’de de bu sorun mevcut
Desteğe sorun, eğer dökümanda durumdan bahsedilmiyorsa dediklerimin aynısı HP omen 4070 için de geçerlidir. Bataryayı bu duruma uygun dizayn etmek görevleri.

Ayrıca AYNI şeyden de bahsetmiyoruz. Çünkü 330W adaptör ile 280W adaptör arasında 50W fark var.

Strixin pili 50W daha fazla yüke maruz kalıyor. Ki bu da pilini omenden daha hızlı tüketmesine sebep oluyor.

Batarya değişimi sağlanmış arkadaş için. 4070’li laptobu belirtmekte fayda var
İnşallah düzelmiştir sorunu batarya değişimi ile. Ama hiç sanmıyorum :) Asus Türkiye rezalet

@Metallurgy Hocam Laptop hediyemi bekliyorum :)

Son düzenleme:
Desteğe sorun, eğer dökümanda durumdan bahsedilmiyorsa dediklerimin aynısı HP omen 4070 için de geçerlidir. Bataryayı bu duruma uygun dizayn etmek görevleri.

Ayrıca AYNI şeyden de bahsetmiyoruz. Çünkü 330W adaptör ile 280W adaptör arasında 50W fark var.

Strixin pili 50W daha fazla yüke maruz kalıyor. Ki bu da pilini omenden daha hızlı tüketmesine sebep oluyor.

İnşallah düzelmiştir sorunu batarya değişimi ile. Ama hiç sanmıyorum :) Asus Türkiye rezalet
Yeniden baktığımda Strix modellere 280watt,
Scar modellerine 330 watt sunmuşlar. Yine de bana da mantıksız geliyor. Tamamen ülkelere göre pazarlama stratejisi.
Omende standart 330watt ile geliyor. Gelmesine rağmen bataryadan yeme durumu var. Redditte 4070’in kronik sorunlu olduğunu okumuştum bu laptoplarda.
Ayrıyetten Ben işlemciye ve ekran kartına agresif overclock yapmama rağmen inmiyor batarya sarjdayken. Bunuda belirteyim.
Şu an için en mantıklı model bence G16 4060 varyasyonudur.

Yeniden baktığımda STRIX modellere 280watt,
Scar modellerine 330 watt sunmuşlar. Yine de bana da mantıksız geliyor. Tamamen ülkelere göre pazarlama stratejisi.
Omen'de standart 330watt ile geliyor. Gelmesine rağmen bataryadan yeme durumu var. Reddit'te 4070'in kronik sorunlu olduğunu okumuştum bu laptoplarda.
Ayrıyeten Ben işlemciye ve ekran kartına agresif overclock yapmama rağmen inmiyor batarya sarjdayken. Bunu da belirteyim.
Şu an için en mantıklı model bence G16 4060 varyasyonudur.

Ekran kartın hep 80 watt da mı çalışıyor senin

Yeniden baktığımda Strix modellere 280watt,
Omende standart 330watt ile geliyor. Gelmesine rağmen bataryadan yeme durumu var. Redditte 4070’in kronik sorunlu olduğunu okumuştum bu laptoplarda.
Dediğim gibi Omen tarafında been servisi aramadım. O yüzden bataryayı dizayn şekilleri nsıl bilmediğim için yorum yapamam.
Ayrıyetten Ben işlemciye ve ekran kartına agresif overclock yapmama rağmen inmiyor batarya sarjdayken. Bunuda belirteyim.
Ağır bi oyun içi clock hızını atar mısın ?, işlemci ekran kartı Watt değerini vs.

Hadi bakalım, sende benim hakkımda ileri geri konuştun. Asılsız iddalarda bulundun. Emeğimi aşağıladın. Kendine ders verecek misin, mertliğini görelim. :)
Laptop hediyemi bekliyorum. :)

1680519393166.png

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı