ROG STRIX G16 2023 VMD aktifken kurulum yapılmıyor

Saygı12

Yoctopat
Daha fazla  
Iyi günler öncelikle hayırlı olsun. Ben de 4050'lik ekran kartı olan versiyonu aldım. Yalnız VMD aktif bir şekilde yükleme yapamadım. ASUS sitesinden indirdiğim driverlar hardware ile uyumlu değil olarak gösteriyor. Öyle olunca VMD kapalı şekilde yükledim. Siz bunu cozebildiniz mi yoksa VMD kapalı mı yüklediniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Iyi günler öncelikle hayırlı olsun. Ben de 4050'lik ekran kartı olan versiyonu aldım. Yalnız vmd aktif bir şekilde yükleme yapamadım. ASUS sitesinden indirdiğim driverlar hardware ile uyumlu değil olarak gösteriyor. Öyle olunca vmd kapalı şekilde yükledim. Siz bunu cozebildiniz mi yoksa vmd kapalı mı yüklediniz?

Hocam hepimiz o sorunu yaşadık Recep Baltaş'ın videosundaki işlemleri yap ama o uyumluluk tikini kaldır tek tek dene oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vmdnin açık veya kapalı olmasının farkı nedir hocam.

kapatınca ne olur açınca ne olur bilmiyorum ama tanımı buymuş 🙈

Intel VMD (Volume Management Device), İntel 'in başta Xeon sonrasında 11. ve 12. nesil işlemcilerinde NMVe depolama için SSD 'lerin kısa süreli bilgi akışında sorun yaşamaması ve güç tüketimini azaltmak için geliştirdiği bir işlemci özelliğidir. KAYNAK

Merhaba VMD açtığım zaman format sırasında sürücü göremiyorum. Kapayıp Windows'u kurabiliyorum fakat tavsiye edilmediği için yapmak istemiyorum 13. nesil Intel olan VMD sürücüsünüde hiçbir yerde bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Windows 11 Pro.

Kullandığım cihaz: ASUS ROG STRIX G16 G614jı.

Bir de ek olarak bu VMD'yi kapalı veya açık kullanma bu laptop için neyi ne kadar etkiler.
Bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhabalar , Aynı sorunu bende yaşadım. Hatta Flash bellekten sürücü yükleyince yine olmuyor. Mecbur vmd kapalı yükledim. Eğer bir çözüm var ise teşekkürler şimdiden.

Öncelikle vmd yi kapatmak performans kaybına neden olabileceğini uzman kişilerden öğrendim. ROG Strix G16 (2023) | Gaming Laptops|ROG - Republic of Gamers|ROG Global şu siteden chipsett kısmına gelip tümünü göstere tıklayıp bu dosyayı indirip ( Intel Rapid Storage Technology (IRST) Driver ) indirmeniz gerekiyor. bu linke tıklayıp
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
dakika 3:19 dan sonraki islemleri takip edin

Öncelikle vmd yi kapatmak performans kaybına neden olabileceğini uzman kişilerden öğrendim. ROG Strix G16 (2023) | Gaming Laptops|ROG - Republic of Gamers|ROG Global şu siteden chipsett kısmına gelip tümünü göstere tıklayıp bu dosyayı indirip ( Intel Rapid Storage Technology (IRST) Driver ) indirmeniz gerekiyor. bu linke tıklayıp
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
dakika 3:19 dan sonraki islemleri takip edin

Bu yöntemi denedim ben malesef yine sorunu çözmedi Rog Strix Scar 18 cihazım benim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı