ROG STRIX G16 4050 vs TUF A15 4060

Bu sıcaklığın peki bana geri dönüşü ne olur o zaman ömründen mi yemiş oluyor cihazın?
Eğer 90'ın üstüne çıkarsa ve sürekli bu sıcaklıkta gezerse evet,ömrü azalır fakat @muratscd nin dediği gibi Watt limiti + termal ped uygularsanız o kadar yükselmez.

Hocam CPU'ya termal pad koymak uygun mu ki? Gördüğüm birkaç konuda önermemişler CPU ve GPU'ya termal ped.

Sonuçlar gayet iyi hocam.
Ama garantiyi bozabilir ASUS teknik desteğe sormanız lazım.

Tuf un genel malzeme kalitesi, klavye, hoparlör ve ekranı daha kötüdür. Soğutma sistemi daha kötüdür o yüzden aynı watt gücünde ve sicakliginda strix serisine göre fanlar daha hızlı dönerek bunu telafi eder. Performans olarak tam kapasitede ekran kartı gücünde çalışır tuf tıpkı strix gibi ama dediğim gibi ya fan sesi daha fazla olacaktir ya da fanı kısık seste calistirirsan bu sefer daha sıcak çalışacaktir ve kasa ile klavye diğerine kıyasla daha fazla isinacaktir.

Ama benim için FPS daha önemli dersen tuf 4060 i al daha çok FPS alacaksindir

Neden önermemişler ki hocam?
Sonuçlar genelde daha iyi oluyor,ayrıca en büyük artısı uzun ömürlü olması.
Kalın olmasından dolayı sorun çıkardığını okudum açıkçası.

Tuf un genel malzeme kalitesi, klavye, hoparlör ve ekranı daha kötüdür. Soğutma sistemi daha kötüdür o yüzden aynı watt gücünde ve sicakliginda strix serisine göre fanlar daha hızlı dönerek bunu telafi eder. Performans olarak tam kapasitede ekran kartı gücünde çalışır tuf tıpkı strix gibi ama dediğim gibi ya fan sesi daha fazla olacaktir ya da fanı kısık seste calistirirsan bu sefer daha sıcak çalışacaktir ve kasa ile klavye diğerine kıyasla daha fazla isinacaktir.

Ama benim için FPS daha önemli dersen tuf 4060 i al daha çok FPS alacaksindir
Genel olarak hangisi daha mantıklı kafasındayım ben, hangisi beni üzmezse ilerleyen zamanlarda o tercihim olur? Yıllar kullanmayı düşünüyorum çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı