Standart İzleyici
Picopat
Daha fazla
Vatan şubesi çalışanları ve mağaza müdürü sağ olsunlar çok ilgililer. Cihaza önce kendilerinin bakmasını, alacakları değerler ile teknik servis ile görüşmelerini rica ettim. Kırmadılar. Doğrudan teknik servise göndermediler yani. Bugün kendileri de baktılar, mağaza çalışanı kişisel yorumunda sıcaklık değerlerinin kendisine de normal gelmediğini, ama teknik servisin bu sıcaklıklara normaldir şeklinde dönüşler yapabildiğini söyledi. Ben teknik servise gönderilmesini talep ettim bugün itibariyle gitti cihaz. Asus müşteri hizmetleri ile de görüşeceğim. Resmî internet sitesinde bu ürünü pazarlarken işlemcinin sıvı metal ile soğutulduğu, 15 dereceye kadar daha soğuk işlemci performansı verildiği beyan ediliyor. Hayır diğerleri 110 dereceyle çalışıyor da bunlar 95 ile iş mi becerdiler. Ya da bir laptopun internette gezinirkenki normali 95 derecedir de büyük mühendislikle bunu 80’e mi indirmişler? Yine sitede inceleme videosu paylaşılmış, oyun testlerinde bilgisayarın termal performansının çok iyi olduğu, 80 dereceleri geçmediği beyan ediliyor. Oysa ben internette gezinirken bu sıcaklıklara ulaşıyorum ve hangi oyunu açarsam açayım işlemci derhal 95 dereceleri buluyor. Ya benim cihaz sorunlu, ya da alenen yanıltıcı açıklama ve reklam yapılıyor. Bana verilen cihazın termal kısma olmadan 90’ın altına inme ihtimali yok, çok net söylüyorum. Ürettiğimiz 60 bin liraya sattığımız cihazın işlemcisini ancak yarı performansı ile çalıştırabilirsin deyip iade talebim kabul edilmez ise yanıltıcı reklam ve haksız rekabetten suç duyurusunda bulunacağım. Asusun şerefine kalmış…
Bu arada yine Asus’un sitesindeki inceleme videosunda termal throttling söz konusu olmadığı beyan ediliyor. Fifa 22 gibi cihazın donanımına nazaran son derece düşük sistem gereksinimleri olan oyunda 5-10 dakika içinde temel frekansı 3, boost frekansı 5,2 GHz olan işlemci termal throttlinge uğrayıp 2,6-2,8 GHz bandında çalışmaya başladı.
Bu arada yine Asus’un sitesindeki inceleme videosunda termal throttling söz konusu olmadığı beyan ediliyor. Fifa 22 gibi cihazın donanımına nazaran son derece düşük sistem gereksinimleri olan oyunda 5-10 dakika içinde temel frekansı 3, boost frekansı 5,2 GHz olan işlemci termal throttlinge uğrayıp 2,6-2,8 GHz bandında çalışmaya başladı.
Son düzenleme: