ROG STRIX G16 vs TUF A15

Bütçe
40000

yusufaktass

Zeptopat
Daha fazla  
ASUS TUF A15 Ryzen 7-7735HS 16 GB 512 GB RTX 4060 8 GB (kaç watt olduğunu bulamadım)

ASUS ROG STRIX G16 Core i7-13650HX 16 GB 512 GB RTX 4050 6 GB.

Bu iki model arasında kaldım. Aklımda bazı sorular var. İlk olarak ROG STRIX düşünüyordum ama 4050 ekran kartımı arkadaşlarım önermedi 4060 ile arasında çok fark olduğunu ve 4060 almamı söylediler ben de şaşırdım bayağı o kadar fazla far olduğunu bilmiyordum. Nasıl bir fark var aydınlatır mısınız? İkinci olarak Intel ve AMD karsilastirmasi ben Intel daha kalitelidir diye düşünüyorum ama AMD daha az güç harcıyormuş ve performans konusunda da benzerlermiş. Üçüncü olarak soğutma ASUS TUF serisi için çok fazla isiniyor diyorlar ROG STRIX'te soğukta bana iyi gibi geldi. 3 fanı olmadı sıvı metal kullanılmadı. Geniş soğutma bloğu gibi sebeplerden.

Sizin öneriniz nedir? Bu sene üniversiteye gideceğim mühendislik okuyacağım. Bolumundekiler güçlü bir bilgisayar almamı söylediler. Belki ara sıra da oyun oynarım ve beni 5-6 yıl götürmesi lazım.

ASUS TUF A15 Ryzen 7-7735HS 16 GB 512 GB RTX 4060 8 GB (kaç watt olduğunu bulamadım)

Bu iki model arasında kaldım. Aklımda bazı sorular var. İlk olarak ROG STRIX düşünüyordum ama 4050 ekran kartımı arkadaşlarım önermedi 4060 ile arasında çok fark olduğunu ve 4060 almamı söylediler ben de şaşırdım bayağı o kadar fazla far olduğunu bilmiyordum. Nasıl bir fark var aydınlatır mısınız? İkinci olarak Intel ve AMD karsilastirmasi ben Intel daha kalitelidir diye düşünüyorum ama AMD daha az güç harcıyormuş ve performans konusunda da benzerlermiş. Üçüncü olarak soğutma ASUS TUF serisi için çok fazla isiniyor diyorlar ROG STRIX'te soğukta bana iyi gibi geldi. 3 fanı olmadı sıvı metal kullanılmadı. Geniş soğutma bloğu gibi sebeplerden.

Sizin öneriniz nedir? Bu sene üniversiteye gideceğim mühendislik okuyacağım. Bolumundekiler güçlü bir bilgisayar almamı söylediler. Belki ara sıra da oyun oynarım ve beni 5-6 yıl götürmesi lazım.
Nitro5 veya Nitro16 bakılabilir. Victustan daha iyi bir tercih olur. ROG 4060 olsaydı kesinlikle ROG derdim.

Nitro5 veya Nitro16 bakılabilir. Victus'tan daha iyi bir tercih olur. ROG 4060 olsaydı kesinlikle ROG derdim.

Nitro 5 zaten Victus'un dengi bile değil Nitro 16'larda hatalı sıvı metal uygulamaları çok fazla görülüyor bu yüzden saçma sapan sıcaklıklar görebiliyorsunuz anca düzgün olan denk gelirse Victus ile rekabet ederdi ama şimdi de rekabete demez 45k fiyatlarına çıkmış.

Son düzenleyen: Moderatör:

TUF fazla isiniyor, laptoplarda AMD daha iyi tercih olabilir. Tabii alacaginiz modeller denk ise AMD tercih etmelisiniz. 4060 daha iyi secenek olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
biraz detaylandırıp açıklayabilir misiniz çünkü genelde bu çok iyi ya da bu alınmaz çöp gibi yorumlar dönüyo ama bir açıklama olmadığı için hiçbir şey anlamıyorum
ROG model F/P degil, TUF model de isiniyor. Bundan dolayi alinmaz, kalite istiyorsaniz ROG alinabilir tabi. F/P istiyorsaniz Victus modeller iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı