ROG Strix RX 570 Coil Whine Sorunu

Buğra G.

Decapat
Merhabalar,

Bugün bilgisayarımı temizlemek için bütün parçaları söktüm ve tozları temizledikten sonra geri birleştirdim. Bir de egzoz fanım vardı bağlamamıştım onu da bağladım. Bilgisayarı açtığımda bir sorun yoktu ancak oyunlara girdiğimde hangi ayarda olursa olsun Coil Whine diye tabir ettiğimiz cızırtı sesi geliyor. İnanılmaz derecede rahatsız edici hem de. Bilgisayarı kapatıp ekran kartının güç kablolarını (6+2 pin), diğer 6+2 pin ile değiştirdim. PSU'da 2 adet 6+2 pin çıkışım var. Hatta egzoz fanından şüphelendiğim için onu da çıkardım. Yük altındayken yine aynı ses gelmeye devam ediyor. Neden kaynaklı olabilir? Sesin ekran kartından geldiğine eminim.

PSU : Thermaltake Smart 500W 80+ RGB
GPU : AMD ROG Strix RX 570 4GB OC
Herhangi bir hız aşırtma söz konusu değil. Tamamen fabrika ayarlarında kullanıyorum.

Son düzenleme:
Coil Whine fabrika çıkışlı bir problem oluyor. Performansa hiçbir etkisi yoktur fakat belirttiğiniz gibi rahatsız ediciyse garantiye gönderebilirsiniz.
Peki garantiye gönderdiğimde herhangi bir değişim söz konusu olabilir mi? Ben kartı 2-2.5 ay önce aldım. Eğer garanti sorunu çözemezse aynı ürünün kusursuzu ile değişimi yapılabilir mi? 3 yıl garantisi, faturası ve kutusu mevcut.

Muhtemelen kullanıcı hatası der garanti. Yine de şansınızı deneyin.
Şimdi farkettim de boştayken de çok az bir coil whine var. İşlemciden şüphelenmeye başladım. Eski sayılabilecek bir işlemciye sahibim. Tam işlemci fanı ile ekran kartının arasındaki bölgeden geliyor ses. İşlemcide coil whine gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

İyide Coil Whine kullanıcı müdahelesi ile olmuyor.
Coil Whine fabrika çıkışlı bir problem oluyor. Performansa hiçbir etkisi yoktur fakat belirttiğiniz gibi rahatsız ediciyse garantiye gönderebilirsiniz.
Dediğiniz gibi. Garanti kabul etmek zorunda. Etmezse dava açarsınız. Uğraşın böyle şeylerle. Sonra bir yerleri kalkıyor kurallara uymaz hale geliyorlar. Sonuna kadar gidin. Biz, şirketin yaptığı hata yüzünden ses çekmek zorunda değiliz.
Şimdi farkettim de boştayken de çok az bir coil whine var. İşlemciden şüphelenmeye başladım. Eski sayılabilecek bir işlemciye sahibim. Tam işlemci fanı ile ekran kartının arasındaki bölgeden geliyor ses. İşlemcide coil whine gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
Çünkü bobinlerden geçen voltaj daha düşük. :) İşlemciyle alakası yok.

Artık sesin GPU'dan geldiğine eminim.
GPU kullanımı %0 olmasına rağmen ses aynı geliyor. Kullanım ile bir alakası var mı? Bir de kasayı masamın üstüne, hemen monitörümün arkasına koydum. Önceden aşağıda yerde duruyordu. Acaba yukarıya aldığım için ses doğrudan geldi öyle mi farkettim emin olamadım. Yani önceden de varsa kasa masanın altında durduğu için farketmemiştim.

20190724174917_1.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı