Çözüldü Rog Strix Scar 16 laptopta HDR var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Unstoppable27

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iki bilgisayar (Rog Strix Scar 16 G634JZ-NM032W - VECTOR GP68HX 13VH-055TR) arasında kaldığım için pek çok araştırma yaptım. Dünyanın çoğu bölgelerindeki Scar 16'larda miniLED ve HDR yok. Sadece Amerika'da olduğunu söyleyenler var. Tükiye'de bir arkadaş da HDR desteklenmediğini yazmıştı. Eğer Scar 16'nız var ise HDR açmayı dener misiniz? Destekleyip desteklemediği yazar zaten. Buradan ülkedeki ürünlerin miniLED ve HDR destekleyip desteklemediği konusuna bakmış oluruz.

Çözüm
ASUS nebula HDR ekran olduğunu belirtmiş modelde.

Sizi bu düşünceden uzaklaştıran şey nedir?

Merhaba, bu düşüncemin sebebi bariz kanıtların olması.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki videodaki arkadaş Yeni Zelanda'da ve aldığı Scar 16'da IPS panel var. Miniled ve HDR yok. Aldığı nit değeri 400 civarı, onu ve coil whine problemini anlatıyor. İngiltere ve muhtemelen komple Avrupa'da da bu problem mevcut okuduğum yorumlardan ötürü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yukarıdaki videodaki incelemeyi yapan ise Amerika'da ve ölçümlerinde miniled var. Yorumlarda HDR seçeneğinin desteklenmediğini söyleyen biri vardı. Profiline girip baktığımda Aykut Elmas videoları paylaştığını gördüm.

Hal böyle olunca karşılaştırdığım laptoplardaki ekranlar eşitlenmiş oluyor. O yüzden bunu öğrenmek amaçlı forumdaki Scar 16 kullanıcılarından böyle bir check yapmalarını rica ettim ki kesin olarak farkına varalım.

ASUS'un BIOS güncellemelerinde bazı hatalar doğurduğunu okuyorum, sonra geri düzeltiliyor. MSI'da böyle bir durum yok gibi. ASUS Armoury Crate yazılımı MSI Center'a göre biraz daha Advanced gibi. MSI'ın metalik kasası ve keyboard gövdesi şık parlıyor. Scar'ın keyboard kısmı şeffaf orası şık. Ama dışarı yani arkadan bakıldığında bence MSI daha güzel duruyor. İki bilgisayarda da 4800 MHz'lik RAM'lar var. Bu yüksek kalitede ve 2K'da oynayınca ciddi FPS droplara(%1) sebep oluyor. Onun için yükseltmek de lazım ikisinde de. Bilmiyorum pek emin olamadım seçebilmek adına. Miniled ve HDR seçeneğini aktif edebilen arkadaşlar olursa kesinlikle Scar 16 alırım da maalesef umutsuzum o konuda. Scar 16'da oluşacak coil Whine'ın şiddeti de önemli faktör. Az ve çok olabiliyor ama genelde oluyor.

ASUS Nebula HDR ekran olduğunu belirtmiş modelde.

Şimdi Asus Türkiye'yi aradım. Özellikler konusunda sitede Nebula HDR var. Ancak aradığım destek hizmetindeki kişinin panelinde sadece MiniLED var HDR özelliği yok. Önemli olan da oydu.

ASUS nebula HDR ekran olduğunu belirtmiş modelde.

Yukarıdaki videodaki arkadaş Yeni Zelanda'da ve aldığı Scar 16'da IPS panel var. Miniled ve HDR yok. Aldığı nit değeri 400 civarı, onu ve coil whine problemini anlatıyor. İngiltere ve muhtemelen komple Avrupa'da da bu problem mevcut okuduğum yorumlardan ötürü.

Yukarıdaki videodaki incelemeyi yapan ise Amerika'da ve ölçümlerinde miniled var. Yorumlarda HDR seçeneğinin desteklenmediğini söyleyen biri vardı. Profiline girip baktığımda Aykut Elmas videoları paylaştığını gördüm.

Hal böyle olunca karşılaştırdığım laptoplardaki ekranlar eşitlenmiş oluyor. O yüzden bunu öğrenmek amaçlı forumdaki Scar 16 kullanıcılarından böyle bir check yapmalarını rica ettim ki kesin olarak farkına varalım.

ASUS'un BIOS güncellemelerinde bazı hatalar doğurduğunu okuyorum, sonra geri düzeltiliyor. MSI'da böyle bir durum yok gibi. ASUS Armoury Crate yazılımı MSI Center'a göre biraz daha Advanced gibi. MSI'ın metalik kasası ve keyboard gövdesi şık parlıyor. Scar'ın keyboard kısmı şeffaf orası şık. Ama dışarı yani arkadan bakıldığında bence MSI daha güzel duruyor. İki bilgisayarda da 4800 MHz'lik RAM'lar var. Bu yüksek kalitede ve 2K'da oynayınca ciddi FPS droplara(%1) sebep oluyor. Onun için yükseltmek de lazım ikisinde de. Bilmiyorum pek emin olamadım seçebilmek adına. Miniled ve HDR seçeneğini aktif edebilen arkadaşlar olursa kesinlikle Scar 16 alırım da maalesef umutsuzum o konuda. Scar 16'da oluşacak coil Whine'ın şiddeti de önemli faktör. Az ve çok olabiliyor ama genelde oluyor.

Şimdi Asus Türkiye'yi aradım. Özellikler konusunda sitede Nebula HDR var. Ancak aradığım destek hizmetindeki kişinin panelinde sadece MiniLED var HDR özelliği yok. Önemli olan da oydu.

Son düzenleme:
Çözüm

Şimdi ASUS Türkiye'yi aradım. Özellikler konusunda sitede nebula HDR var. Ancak aradığım destek hizmetindeki kişinin panelinde sadece MiniLED var HDR özelliği yok. önemli olan da oydu.

Bilgi için teşekkürler. İsminde HDR olup panelde olmaması garip fakat MiniLED ekran MSI paneline göre yine çok üstün, STRIX Scar serisi ASUS'un en üst modellerinden biri zaten.

Bilgi için teşekkürler. İsminde HDR olup panelde olmaması garip fakat miniled ekran MSI paneline göre yine çok üstün, STRIX Scar serisi ASUS'un en üst modellerinden biri zaten.

Tabii ekran çok iyi ama coil whine problemi can sıkabilecek derecede olabiliyor. Bir de BIOS Update'leri de sık sık bazı sorunlara yol açabiliyor. ASUS şık ürün yapıyor ama stabil olmuyor maalesef ve kalkıp HDR var deyip koymaması gerçekten ayıp ve saçma. Scar indirimli fiyatta stok kalmadı ben de MSI GP68hx 13vh QHD modelini aldım. Scar ile ekran nit değerleri aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ekran çok iyi ama coil whine problemi can sıkabilecek derecede olabiliyor. Bir de BIOS Update'leri de sık sık bazı sorunlara yol açabiliyor. ASUS şık ürün yapıyor ama stabil olmuyor maalesef ve kalkıp HDR var deyip koymaması gerçekten ayıp ve saçma. Scar indirimli fiyatta stok kalmadı ben de MSI GP68hx 13vh QHD modelini aldım. Scar ile ekran nit değerleri aynı.

Asus Rog Strix Scar 18 kullanan birisi olarak kesinlikle önerebilirim. Her yönüyle çok iyi bir bilgisayar. Performans vs. Aklında şüphe varsa olmasın emin ol aldıktan sonra bana dua edersin.

ASUS ROG STRIX Scar 18 kullanan birisi olarak kesinlikle önerebilirim. Her yönüyle çok iyi bir bilgisayar. Performans vs. aklında şüphe varsa olmasın emin ol aldıktan sonra bana dua edersin.

18 inch değil de 16lığı düşünüyordum. Ancak vatan da indirim vardı ve 16'lık kalmadı. Aynı özellikte MSI GP68hx 13vh vardı ve onu aldım. Oluşabilecek coil whine problemi beni düşündüren sıkıntıydı. Ancak o da sonra üretilen adaptörle oldukça azaltılmış. Şimdi vatandan aldığım için iade de kabul etmiyorlar. Mağazadan alınca cayma hakkın olmuyor. Tüketici hakem heyetiyle de uğraşacak halde değilim. Yarın gidip vatan da konuşayım aslında şansımı deneyeyim :D Scar 16 biraz aklımda kaldı. Keşke canlıda görebilseydim. Aslında ROG STRIX'i gördüm ama renk farkı var arada ve şeffaf olan kısımları var.

18 inch değil de 16lığı düşünüyordum. Ancak vatan da indirim vardı ve 16'lık kalmadı. Aynı özellikte MSI GP68hx 13vh vardı ve onu aldım. Oluşabilecek coil whine problemi beni düşündüren sıkıntıydı. Ancak o da sonra üretilen adaptörle oldukça azaltılmış. Şimdi vatandan aldığım için iade de kabul etmiyorlar. Mağazadan alınca cayma hakkın olmuyor. Tüketici hakem heyetiyle de uğraşacak halde değilim. Yarın gidip vatan da konuşayım aslında şansımı deneyeyim :D Scar 16 biraz aklımda kaldı. Keşke canlıda görebilseydim. Aslında ROG STRIX'i gördüm ama renk farkı var arada ve şeffaf olan kısımları var.

Türkiyeden almadım. Yurt dışından akrabam getirmişti. Ama keşke MSI felan hiç girmeseydin. Fakat eğer içinde ukte kaldıysa muhakkak bir yolunu bulacağına inanıyorum. :) Ben şahsen Asus'dan başka marka tanımam. Gerisi hikaye. Zaten bu bilgisayarı bana öneren kişi Linus Tech Tips ekibinden LINUS SEBASTIAN önermişti. Bu arada hangi Vatan bilgisayardan aldın?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-01-03 saat 19.40.38_6321ff04.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-03 saat 19.40.38_6321ff04.jpg
    44,5 KB · Görüntüleme: 55
  • Ekran görüntüsü 2024-01-03 194352.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-03 194352.png
    21,3 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Türkiye'den almadım. Yurt dışından akrabam getirmişti. Ama keşke MSI falan hiç girmeseydin. Fakat eğer içinde ukte kaldıysa muhakkak bir yolunu bulacağına inanıyorum. :) ben şahsen ASUS'dan başka marka tanımam. Gerisi hikaye. Zaten bu bilgisayarı bana öneren kişi linus tech tips ekibinden lınus sebastıan önermişti. Bu arada hangi Vatan Bilgisayar'dan aldın?

Merhaba, ben de bayağı video inceledim. Jarrod's tech, gizmosliptech gibi. ASUS 16 nebula HDR koyduğunu söylüyor ama dünyanın çoğu yerinde 16 modelinde yok :D

Takılı RAM 96 mı ahahha çok iyi.

Gaziantep vatandan aldım primemall şubesi. Gerçekten bir şekilde iade edilebilir mi, bilmiyorum. Emin misiniz?

Merhaba, ben de bayağı video inceledim. Jarrod's tech, gizmosliptech gibi. ASUS 16 nebula HDR koyduğunu söylüyor ama dünyanın çoğu yerinde 16 modelinde yok :D

Takılı RAM 96 mı ahahha çok iyi.

Gaziantep vatandan aldım primemall şubesi. Gerçekten bir şekilde iade edilebilir mi, bilmiyorum. Emin misiniz?

İade almaları lazım. Alalı çok olmamış. Hediye çeki versinler en azından. Benim ASUS'ta normalde 32 GB RAM mevcuttu fakat çok fazla Chrome sekmesi açtığım için bellek yetersiz gelmeye başladı. Crucial RAM 16 GB kiti (2x8GB) DDR5 5600MT/s (veya 5200MT/s veya 4800MT/s) dizüstü bilgisayar bellek CT2k8G56C46S5 model RAM almak zorunda kaldım. Bu arada ileride yükseltme yaparsan bu RAM'ler ASUS laptoplar ile uyumlu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı