ROM Portlamak

Kernel yok, kernel yazmak da bayağı zor bir iş diye biliyorum. Kerneli nasıl halledebilirim?

"Boot. İmg" içinden kernel ve board dosyasını ayıklayıp hedef ROM'un "boot. İmg" dosyasına yapıştırmanız lazım. Boot animation ekranından sonra system/lib,system/etc gibi klasörleri stok sistemden aldığınız dosyalar ile değiştirmeniz lazım, işin uğraştırıcı kısmı bu.
Bir de yukarıda anlattığım normalde mt işlemciler için geçerli exyons da farklı olabilir ama denemekten zarar gelmez.

"Boot. İmg" içinden kernel ve board dosyasını ayıklayıp hedef ROM'un "boot. İmg" dosyasına yapıştırmanız lazım. Boot animation ekranından sonra system/lib,system/etc gibi klasörleri stok sistemden aldığınız dosyalar ile değiştirmeniz lazım, işin uğraştırıcı kısmı bu.
Bir de yukarıda anlattığım normalde mt işlemciler için geçerli exyons da farklı olabilir ama denemekten zarar gelmez.
boot.img dosyasını ayıkladığımda /system yolundan birkaç klasör ve dosya çıkıyor. Bir de "zImage" adında bir dosya çıkıyor, kernel buymuş. Asıl mesele zaten kernelin 4.x uyumlu olup, 5.x uyumlu olmayışı. zImage'i nasıl düzenleyeceğim o konuda bir fikrim yok. Adamlar, cihaz üreticisinin sitesinden kaynak kodları indirip yeni kerneller derliyorlar, lakin bu tabletin kaynak kodu falan yok. :/

Boot. İmg dosyasını ayıkladığımda /system yolundan birkaç klasör ve dosya çıkıyor. Bir de "zımage" adında bir dosya çıkıyor, kernel buymuş. asıl mesele zaten kernelin 4.X uyumlu olup, 5.X uyumlu olmayışı. zımage'i nasıl düzenleyeceğim o konuda bir fikrim yok. Adamlar, cihaz üreticisinin sitesinden kaynak kodları indirip yeni kerneller derliyorlar, lakin bu tabletin kaynak kodu falan yok. :/

Ya kral benimle kafa dengi birtek sen çıktın. Benim en büyük isteğimde bu.4.3 yapılmış ama çok buglu uff bu e Tab 4 ne belalı bir tablet en dandik telefona bile 5.0 yapılıyor e Tab 4'e yapılmıyor böyle bir şey var mı yahu😭😢

Ya kral benimle kafa dengi bir tek sen çıktın. Benim en büyük isteğimde bu.4.3 yapılmış ama çok buglu uff bu e Tab 4 ne belalı bir tablet en dandik telefona bile 5.0 yapılıyor e Tab 4'e yapılmıyor böyle bir şey var mı yahu😭😢

Uğraşılırsa yapılır ama bu exyons bayağı yorucu oluyor ROM port etme gibi işlerde.
S3 de aynı işlemciyi kullanılıyor bir nevi S3 için çıkan ROM'lar uğraş ile bu tabletede uyabilir.

Uğraşılırsa yapılır ama bu exyons bayağı yorucu oluyor ROM port etme gibi işlerde.
S3 de aynı işlemciyi kullanılıyor bir nevi S3 için çıkan ROM'lar uğraş ile bu tabletede uyabilir.
Ya bende rom portlamayı pek bilmiyorum ama S3 için Android 10 bile yapılıyor ama e tab 4 için 4.3 bile zor yapılıyor.

Ya bende rom portlamayı pek bilmiyorum ama S3 için Android 10 bile yapılıyor ama e tab 4 için 4.3 bile zor yapılıyor.
S3'lerin ROM'larına kernel de gömüyorlar. Yani yazılımı yüklerken, kernel de yükleniyor. Daha önce de söyledim e-tab4'e en az Android 5 destekleyecek kernel yazılmadan, KitKat'tan çıkamayız. Çok denedim çünkü.

S3'lerin ROM'larına kernel de gömüyorlar. Yani yazılımı yüklerken, kernel de yükleniyor. Daha önce de söyledim e-tab4'e en az Android 5 destekleyecek kernel yazılmadan, KitKat'tan çıkamayız. Çok denedim çünkü.
Hmm ben bide kernel düzenledim bi bakar mısın?(Yani tablet Hard Brick olur mu?)(BLogo.WIMG'ye bak)

Hmm ben bide kernel düzenledim bi bakar mısın?(Yani tablet Hard Brick olur mu?)(BLogo.WIMG'ye bak)
Dostum o kadar detaylı bilseydim, ben yazardım kerneli :D

zImage diye bir dosya çıkıyor, o dosyanın yeniden derlenmesi gerekiyormuş, Ubuntu üzerinden bir adam yapıyordu ama, Samsung'un resmi sitesinden bütün kaynakları indirmişti. e-tab 4 için öyle bir kaynak yok. Exynos 4412 modeli için Samsung o kaynakları veriyorsa denenebilir. Ve evet, yanlış yapılandırılmış kernel, hard brick sebebi olur. Onu da kurtarmak için donanımsal müdahale şart.

Dostum o kadar detaylı bilseydim, ben yazardım kerneli :D

Zımage diye bir dosya çıkıyor, o dosyanın yeniden derlenmesi gerekiyormuş, Ubuntu üzerinden bir adam yapıyordu ama, Samsung'un resmi sitesinden bütün kaynakları indirmişti. E-Tab 4 için öyle bir kaynak yok. Exynos 4412 modeli için Samsung o kaynakları veriyorsa denenebilir. Ve evet, yanlış yapılandırılmış kernel, hard brick sebebi olur. Onu da kurtarmak için donanımsal müdahale şart.

Ya zaten dosyayı hiç değiştirmedim direkt paint uygulamasından yaptım 😁
Donanımsal müdahaleye ben tövbeliyim😁
Ya zaten dosyayı hiç değiştirmedim direkt paint uygulamasından yaptım 😁
Donanımsal müdahaleye ben tövbeliyim😁
Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı