ROM ve Root hakkında sorular

Android in görsel tasarımını root ile tamamen kişileştirebilirsin ancak camera performansını veya çözünürlüğünü arttırmak yazılım ile mümkün değildir. Bunu yapan uygulamalar var elbet ama ne kadar başarılı olur tartışılır. Bu gibi değişikleri istiyorsan cihazın garantisinden vazgeçiceksin çünkü knox denilen uygulama cihazda yaptığın değişikleri kaydediyor ve root yaptığında unroot yapsan bile cihaza root yapıldığı anlaşılıyor. Farklı ülkenin romlarını cihaza yüklemeyi tercih edenler var çünkü bazılarında stabilite daha iyi olabiliyor ancak root gereklidir ve cihaz garanti kapsamından çıkar. Benim tavsiyem iPhone 6 veya iPhone 6 plus alman olacaktır çünkü jailbreak ile cihazı android gibi tamamen kişileştirebiliyorsun üstelik cihazı sıfırladığında jb tamemen ortadan kalkıyor ve garantisi yanmıyor. Birde türkçe siri için iPhone alan var sizin için ne kadar önemli bilmem ama 8.3 ile siri türkçe oluyor. Eğer android de karar kıldıysanız tavsiyem z3 olur.

Siriyle cortana yı bir mi tutuyorsunuz? Ayrıca cortana çıkıcakta türkçe gelicek sorunlar düzeltilcek falan daha çok zamanı var. Ben var olandan ve şuan kullanılabilirlikten bahsediyorum. Note 4 ü al root için sayaç sıfırlamayı bekle sonra cortanayı bekle ve bi bakmışsın Note 5 çıkmış :) iPhone da jailbreak de var Siri de var bekleme yok dostum. Ayrıca Cortana sadece android e değil İos ede geliyor. Neden iki seçenek sunan işletim sistemi yerine yapım aşamasında olan bir işletim sistemi tercih edilsin? Birde Herşeyi eksiksiz bilmek zorunda değiliz custom rom ile rootun gerekli olduğunu karıştırdım. Sayaç sıfırlama yöntemi şuan için yok diye biliyorum gelir veya gelmez bilemem ama şuanki durum böyle. Sonuçta işi şansa bırakmak risk olur. Root için Note 4 alıpta sıfırlama yöntemi çıkmazsa yazık olur. Ayrıca jailbreak de kullandım root da arada fark göremedim. Sen aradaki farkı açıklar mısın arkadaşım bizde bilelim.

Google Siriye karşılık olarak çıkartıyor Cortana yı. Ios ada verecek tabi para gelicek :) Jailbreakta hersey yapamazsin. Zaten adı üstünde Hapisten kaçış :). Note 4 icinde sayaç sifirlama gelecektir. Ayrica hadi rootla esit tuttun eyvallah ta peki kernel ya rom ?

Son düzenleme:
Gerçekleri ilginç buluyorsunuz demek. Ayrıca siriye karşılık siri destekli bir cihaza destek vermesi komik bence. Apple izin verse iPhone a android yüklemeye çalışacaklar. Birde adı hapisten kaçış diye mi herşey yapılmıyor dostum mantığın bu mu? Android dede root olmasa ios den çok bir farkı yok. Rom olayında apple tüm cihazlara aynı sistemi yüklüyor, neden iphone 6 ya iphone 6 plus ın romunu yüklemek isteyelim ki? Android dede en fazla rom değişikliği farklı ülkelere gelen yeni güncellemeyi telefonlarına hemen yükleme isteği olacaktır. İos de böyle birşey söz konusu değil tüm cihazlar için her ülkede aynı gün çıkıyor. Birde jailbreak ile rootu bir tutmamam gerektiğinin nedeni açıklanmış değil...

Halil arkadaşım her sorduğum soruda tartışma ortamı yaratma lütfen konu yine ios android noktasına gelmesin. Benim sormak istediğim cynogen yükledik diyelim fotoğraf kalitesinde yazılıma bağlı kötüleşme var mı ? Ve ne kadar gerekli. Konumuz Android yani.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı