ROM ve Root hakkında sorular

Bir insan Apple'ı çok sever anlarım, sürekli Apple önerir yine anlamaya çalışırım ama konu başlığına bakmadan da mı Apple'ı över? Benim Apple sevenlerle derdim yok, biri çıkıp bilip bilmeden Android pişmanlıktır diyorsa orada sorun başlar.

@HalilAtaoğlu yeriniz aşağıdaki linkte. Yanlış konuya gelmişsiniz. Başlığı tekrar okuyunuz.

https://www.technopat.net/sosyal/bölüm/iphone.44/

Bunu açıklamadan, yazdıklarımdan anlayabileceğinizi varsaymıştım. Üzgünüm, yanlış bir varsayımmış. Root ve jailbreaki bir tutamazsınız. Sizin için basit arayüz özelleştirmeleri bile çok büyük farklılık.
Apple fanboyluğunu bırakıp bazı gerçekleri görmelisiniz.
Dostum ortaya birşey yazıyorsun devamını getireceksin o zaman. "Bir mi tutmak hadi ama, yapmayın" demesi kolay. Gerçekler benim yazdıklarım ve inkâr edemiyorsun. . Yazdığının arkasında durup açıklama yapman gerekiyor benim gibi. Ben burda anlaşılabilmem için detaylıca açıklıyorum. Ayrıca jailbreak in ios üzerindeki sadeliğini tamamen kaldırmasının kanıtı dreamboard temalarıdır. Özellikle dreamboard mac temasına bakmanızı tavsiye ederim. @Lawyer23 Dostum amacım tartışma çıkartmak değil. Kendime göre açıklamamı yaptım gönderdim ama arkadaşlar yorumumu küçümsercesine yorum attılar kimsenin hoşuna gitmeyen bi durum bu haliyle kendimi savundum.

O kadar para verdi aykut :D Çöp bile övecek tabi ;)
Sizler öyle mi yapıyorsunuz :D

Hala anlamıyorsunuz işte. Siz hala temalardasınız. Söylediklerinizi inkar mı edemiyorum? Söylediklerinizin yanlış olduğunu söyleyen kim? Android'i Android yapan özelleştirilebilmesidir. Siz daha bunu farkedemiyorsanız benim açıklamama gerek bile yok. Boşuna açıklıyorum zaten.
Bu Android düşmanlığınız neden? General Mobile falan mı kullandınız?

@HalilAtaoğlu bak kardeşim benim derdim Android'te rom ve root gibi konuların etkisini öğrenmek jailbreak falan umrumda değil. Ayrıca burası Android bölümü ve benim açtığım konu buna itafen sorumlada ilgisi olmayan bir konu üzerinden gidiyorsun. Fikirlerini iphone bölümünde ilgilenenlerle paylaşırsan sevinirim rica ederim.

@Lawyer23 Şu videomu izleyebilirsin :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Custom ROM'lar hakkında herşeyi bana sorabilirsin. Ben G2'imde gördüğüm kadarı ile görüntü kalitesi değişiyor. Bazen çok çok daha iyi olurken, bazı ROM'larda çok kötü oluyor.

@HalilAtaoğlu Konunun başlığında ve konunun kendisinde İOS'la ilgili birşey yokken konuyu nereye getiriyorsun. Tamam İOS delisisin, ama burası Android bölümü ve konuda Android'le ilgili. İOS'un alakası bile yok.

Sorunuzun diğer kısmını cevaplamayı unutmuşum. Ne kadar gerekli olduğu biraz da size bağlı. Değişiklik isterseniz modüller yükleyerek uygulamaları rengine, çözünürlüğüne kadar değiştirebilirsiniz. (Her uygulama için geçerli değil) Cihazınıza destek kesildiğinde rom yükleyerek daha stabil hale getirebilirsiniz ve android sürümünüzü yükseltebilirsiniz. Bu tür işlere merakınız varsa özgürlüklerle dolu ayrı bir dünya sizi bekliyor.:) @Lawyer23

Teşekkürler cevaplarınız için. Burada merak ettiğim ve aklımda canladırmaya çalıştığım olay şu açıkçası 2 yıl garanti bitene kadar rom yüklemem telefona diyelim ki Note 4'e. 2 yıl sonra Note 4 stabilite konusunda beni memnun eder mi ? Etmezse şayet ben diyelim ki cyanogenmod yükledim. Şimdi Note 4 kamera yazılımı çok iyi olan bir telefon ve fotoğraf kaliteside keza öyle cm moddan sonra fotoğraf kalitesinde düşüş yaşar mıyım ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı