Router veya direkt PC bağlantısı ile 100Mbit üstünü görememek

Köfte

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam hayırlı günler.
Alt kattaki modem: Huawei HG8245x6-10
Bendeki router: TP-Link Archer C80.
Alt kattan internet alıyorum. Superonline 1gbit internet kullanıyorlar. Temel olarak sorun şu şekilde hangi kabloyla denersem deneyeyim 100Mbit üstü bir bağlantı sağlayamıyorum. En son kabloda sorun vardır diye CAT7 aldım. Alt katta denendi 900 Mbit'e kadar bağlantı sağlandı. Sorun şurada başlıyor. Kabloyu yukarı çekip router veya kasaya taktığımda 100 Mbit'i geçmiyor. Anakartım ASUS Prime X470 Pro. Öncesinde gigabit internet kullandım. O yüzden desteği olduğundan eminim. Anakarttaki Ethernet kartında herhangi bir kısıtlama veya Power saving tarzı bir şey açık değil. İşin içinden çıkamadım. Router ve kabloya bir güzel para verdik ama nimetlerinden faydalanamıyoruz. Bilgili arkadaşlar varsa ve yardımcı olabilirlerse çok sevinir.

1704404136733.png

1704404144410.png

İm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyu başka bir bilgisayarda denediniz mi belki gerçekten CAT7 değildir.

Kabloyu başka bir bilgisayarda denediniz mi belki gerçekten CAT7 değildir.
Maalesef kendim deneyebileceğim 1gbit destekleyecek farklı bir cihazım mevcut değil. Alttaki arkadaşın söylediğine göre hareket ediyorum. Eve giriş yapamıyorum o yüzden sözüyle kalmak durumundayım. Modem arayüzündede bağlantı 100mbit olarak görünüyor onu anlayamadım bir türlü. Alttaki kişi PC yi bağladığında 1000mbit olarak görünüyor.

Maalesef kendim deneyebileceğim 1gbit destekleyecek farklı bir cihazım mevcut değil. Alttaki arkadaşın söylediğine göre hareket ediyorum. Eve giriş yapamıyorum o yüzden sözüyle kalmak durumundayım. Modem arayüzündede bağlantı 100Mbit olarak görünüyor onu anlayamadım bir türlü. Alttaki kişi PC'yi bağladığında 1000MBIT olarak görünüyor.

Hız testi yaptınız mı belki sadece modeminizde öyle gözüküyordur.

Hız testi yaptınız mı belki sadece modeminizde öyle gözüküyordur.
Yaptım 95 mbit sabit veriyor. Aslında yazmayı unuttuğum bir şey var. Etkiler mi bilmiyorum tam olarak. Aşağıdaki çocuğa denetirken kablo paketten çıktığı gibiydi. Yukarı çekerken mecburen bir ucunu kestik ki pencerelerden geçirebilelim. Yukarıda tekrar birleştirdim. kahverengi, beyaz kahverengi - yeşil , beyaz yeşil - mavi , beyaz mavi - turuncu , beyaz turuncu şeklinde bağladım. Kestiğim kısımın ucuna bakınca bağlantı yine bu şekildeydi. Aldığım kabloda bu amazondan Ugreen CAT7 F/FTP Ethernet Kablosu 15 Metre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı