RTX 2060 8 GB RAM yeter mi?

Alid.1

Hectopat
Arkadaşlar bu sistemi almayı düşünüyorum aklımda bazı soru işaretleri kaldı cevaplarsanız sevinirim
1- Sistemi Ryzen 5 1600 AF yaptım ekran kartını RTX 2060 yaptım 8 GB 3000MHz RAM var 5200₺ civarı bir miktar oluştu sonradan 8 GB RAM almayı düşünüyorum 2-3 ay sonra falan bu 8 GB RAM RTX 2060'a yeter mi?
2- Bu RAM yerini başka düşük fiyata güvenilir bir yerden 16 GB RAM alabilir miyim?

Arkadaşlar bu sistemi almayı düşünüyorum aklımda bazı soru işaretleri kaldı cevaplarsanız sevinirim.
1- Sistemi Ryzen 5 1600 AF yaptım ekran kartını RTX 2060 yaptım 8 GB 3000MHz RAM var 5200₺ civarı bir miktar oluştu sonradan 8 GB RAM almayı düşünüyorum 2-3 ay sonra falan bu 8 GB RAM RTX 2060'a yeter mi?
2- Bu RAM yerini başka düşük fiyata güvenilir bir yerden 16 GB RAM alabilir miyim?

Bilgi bilgi bilgi? RAM nedir? Bir tık RAM tarafından darboğaz yaşabilirsiniz onun dışında 16'ya çıkarınca sıkıntı olmaz.

Bilgi bilgi bilgi? RAM nedir? Bir tık RAM tarafından darboğaz yaşabilirsiniz onun dışında 16'ya çıkarınca sıkıntı olmaz.
Mesela 16 ile 100fps alırsam 8 ile kaç alırım gerçekçi bir tahmin verirmisin.
Güncel oyunlarda FPS drop yiyebilirsin ama 2-3 sene önce çıkmış oyunların hepsini sorunsuz oynatır.
Ultra yerine yükseğe alırsam drop çözülürmü

Her şeyden kısıp ekran kartına yatırmışsın gibi, bana pek tutarlı gelmedi işlemci için ileride değiştirmen gerekecek ram'i de yükseltmelisin 16 yap kafan rahat olsun bir de 3000mhz az 3400 olsa daha tatlı olur. Ve tabii ki tek 16gb alma her zaman çift kanal daha mantıklıdır bilgisayar daha rahat çalışır yani 8x2

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı