RTX 2060 Benchmark Sonuçlarım Normal mi?

Pain00

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. Cuma günü imzada belirttiğim MSI Ventus XS OC Edition RTX 2060 6 GB ekran kartını aldım. Aklımda birkaç soru var. Ekran kartını Metro Exodus Benchmark testi ile test ettim ve farklı kombinasyonlarda denedim ekran alıntılarını ekleyeceğim. Sorulara geçecek olur isem, Benchmark testleri sırasında MSI Afterburner kullanarak kartın değerlerini takip ettim. Şöyle bir şey gördüm:
  • ekran kartının sıcaklığı 80 dereceye kadar geliyor bu normal mi bana fazla gibi geldi? (Ekran kartı bakır ısı borusuna sahip recep abi'nin testindeki MSI Ventus kartta alüminyum ısı borusu vardı hız aşırtılmış hali bile 72 derece idi maksimum. )
  • kartın Boost MHz değeri sitesinden baktığımda 1710 MHz yazıyor ama MSI Afterburner ile 1900MHz kadar çıktığını hatta o değeri geçtiğini gördüm yazılım mı kafayı yemiş yoksa kart kendi kendine hız aşırtma mı yapıyor?
Benchmark testi sonuçları:

High Ayar RTX High.png

Med Ayar.png

Ultra Ayar RTX Ultra.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kasa içi hava sirikülasyonunu kontrol et . kasa kapağına ekran kartının denk gelen kısmına içerideki sıcak havayı tahliye edecek şekilde fan yerleştir ve kasanın ön tarafına fan ekle
Nvidia ekran kartları genelde 83 dereceye kart gelene dek MHz arttırır msi afturburner da bir sorun yok.

@adop önde 2 arkada 1 tane fan var. Hava soğutma baya büyük ama yönü doğru olduğu sürece sorun yapmaması lazım diye biliyorum. Onun dışında FPS değerleri garibime gitti. Bana mı az geliyor yoksa normal mi çözemedim.

Metro exodus optimizasyon sorunlu bir oyun fps nin dalgalı veya en tepete gezip bir anda yere çakılması normal.

Sıcaklık sorununa gelecek olursak kasan muhtemelen pencereli (kart 80 dereceye çıktığında elini ekran kartına hizalı bir şekilde cama daya ne demek istediği mi anlayacaksın) eğer pencere plastik ise matkap kullanmayı bilen biri ile ekran kartının kasa penceresine denk gelen kısmına 10 veya 13 tane delik aç delikler dümdüz sağa veya sola doğru olmasın daire şeklinde yayılsın.Pencere cam ise ağır oyunlarda kasa kapağını açık bir şekilde oyna

Umarım yardımcı ola bilmişimdir.

Metro exodus optimizasyon sorunlu bir oyun fps nin dalgalı veya en tepete gezip bir anda yere çakılması normal.

Sıcaklık sorununa gelecek olursak kasan muhtemelen pencereli (kart 80 dereceye çıktığında elini ekran kartına hizalı bir şekilde cama daya ne demek istediği mi anlayacaksın) eğer pencere plastik ise matkap kullanmayı bilen biri ile ekran kartının kasa penceresine denk gelen kısmına 10 veya 13 tane delik aç delikler dümdüz sağa veya sola doğru olmasın daire şeklinde yayılsın.Pencere cam ise ağır oyunlarda kasa kapağını açık bir şekilde oyna

Umarım yardımcı ola bilmişimdir.

Kasanın camı plastik sanırım "Plexi Glass" deniyor. Elimi cama değdirmeyi daha önce denedim ama ısı algılamadım mesafe ile alakalı olabilir. Delik açma olayı işe yarar mı kesin olarak. Yarar ise kendim açabilirim.

kağıt üstünde delik açma olayı ısıyı bir miktar düşürüp sirükilasyonu arttırması gerekir ama işe yaramaya bilir yani kesin bir şey diyemem çünkü Msı Ventus soğutma modeli yeni bir model ve orta seviye bir soğutmaya sahip üst seviye soğutmalı bir modele sahip olsaydın delik açma olayı işine kesin yarardı.

Bir de kasa kapağı açık bir şekilde oyun oyna genelde recep baltaşın videolarında kasa kapakları genelde açık dır ve buda ekran kartının hızlı bir şekilde hava alıp gene hızlı bir şekilde hava tahliye etmesini sağlar buda ısıyı düşük tutar (bur da bir şey ima etmiyorum yanlış anlaşılmasın).

kağıt üstünde delik açma olayı ısıyı bir miktar düşürüp sirükilasyonu arttırması gerekir ama işe yaramaya bilir yani kesin bir şey diyemem çünkü Msı Ventus soğutma modeli yeni bir model ve orta seviye bir soğutmaya sahip üst seviye soğutmalı bir modele sahip olsaydın delik açma olayı işine kesin yarardı.

Bir de kasa kapağı açık bir şekilde oyun oyna genelde recep baltaşın videolarında kasa kapakları genelde açık dır ve buda ekran kartının hızlı bir şekilde hava alıp gene hızlı bir şekilde hava tahliye etmesini sağlar buda ısıyı düşük tutar (bur da bir şey ima etmiyorum yanlış anlaşılmasın).

Anladım hocam teşekkürler. Kasa kapağı açık bir denerim baktım ısı azalıyor gider kasanın camını kestiririm bir yerde oraya fan bağlarım olmadı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı