RTX 2060 değerlerinde problem var mı?

İşletim sistemi
Windows 11

Xabi_Alonso

Hectopat
RAM
GSKIL 8GB Ripjaws V Siyah 3200 MHz CL16 DDR4 (2 adet)
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA 500GB NCMe M.2 SSD
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 2060 D6 GDDRo 192 Bit
Anakart
ASUS PRIME H410M-A/CSM
İşlemci
INTEL CORE i3 10100F
Bu sistemi 2022'nin mayıs ayında satın almıştım. Şu an oynadığım 2 oyunda da değerler aşağıdaki gibidir. Yaklaşık 2 sene önce temizlik ve işlemcinin termal macunu değiştirmiştim. Kasam Corsair Carbide Spec-Delta RGB 650W 90+ Bronze tempered Glass. Hades ve Far Cry Primal oyunlarından SS'ler

Far Cry Primal

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Hades

Screenshot_18.png

Değerlerde herhangi bir problem var mıdır? Ekran kartının biraz fazla ısındığını düşünüyorum. Kasanın içindeki hava akışından kaynaklanan bir problem olabilir mi?

Bu sistemi 2022'nin mayıs ayında satın almıştım. Şu an oynadığım 2 oyunda da değerler aşağıdaki gibidir. Yaklaşık 2 sene önce temizlik ve işlemcinin termal macunu değiştirmiştim. Kasam Corsair Carbide Spec-Delta RGB 650W 90+ Bronze tempered Glass. Hades ve Far Cry Primal oyunlarından SS'ler

Far Cry Primal

Eki Görüntüle 2636365

Eki Görüntüle 2636366

Eki Görüntüle 2636367

Hades

Eki Görüntüle 2636368

Değerlerde herhangi bir problem var mıdır? Ekran kartının biraz fazla ısındığını düşünüyorum. Kasanın içindeki hava akışından kaynaklanan bir problem olabilir mi?
Bakım zamanı gelmiş. Her ürün gibi bilgisayar parçalarınında temizliği ve bakımı yapılması lazım. Sadece "Taktım, kullandım." değiller yani.

Yüzde 70'lik kullanımda 79 derece inanılmaz kötü. Acil bakımlarını yaptırın hocam ya da uzay sisteme geçin bence.

Maalesef uzun zaman sonra farkına vardım. 2060 testlerine baktığımda elimdeki kart ile değerlerin birbirinden çok farklı olduğunu gördüm. Ekran kartının macununu değiştirmeyi planlıyorum. Sadece temizlik işe yarar mı bilmiyorum ama egzoz fanında da bir problem olduğunu düşünüyorum. Belirli bir dereceden sonra fandan tıkır tıkır sesler geliyor. İyi bir temizlik ve format umarım sorunumu çözer.

Bakım zamanı gelmiş. Her ürün gibi bilgisayar parçalarınında temizliği ve bakımı yapılması lazım. Sadece "Taktım, kullandım." değiller yani.
Haklısınız, ancak bu problemi kasayı ilk aldığım zamanlarda da yaşadığım için normaldir deyip geçtim.

Haklısınız, ancak bu problemi kasayı ilk aldığım zamanlarda da yaşadığım için normaldir deyip geçtim.
Rezalet ötesi bir GPU kasa modeli değilse iki fanlılar için en kötü 2000RPM civarına 75 derece filan olması lazım. Furmark 2.0 testinde tabiki, oyunlarda değil. Oyunların yük durumu ile Furmark farklı.

Peki temizlik ve termal macun sonrası değerler düzelmezse ne yapabilirim?
Bi hata yapmadıysanız veya macun yerine 100TL'lik çamur sürmediyseniz GPU'nun bir sıkıntısı var anlamına geliyor. Tabi bu sıcaklıklarda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bi hata yapmadıysanız veya macun yerine 100TL'lik çamur sürmediyseniz GPU'nun bir sıkıntısı var anlamına geliyor. Tabi bu sıcaklıklarda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
gigabyte rtx2060'ın genel olarak ısınma problemi varmış. Bakım yaptıktan sonra undervolt yapmayı düşünüyorum. Elimde fazladan egzoz fan var onu da takabilirim.

gigabyte rtx2060'ın genel olarak ısınma problemi varmış. Bakım yaptıktan sonra undervolt yapmayı düşünüyorum. Elimde fazladan egzoz fan var onu da takabilirim.
Furmark 2.0 ile bi 15 dakikalık test yapıp atar mısınız? Bakım sonrasında tekrar yapıp, karşılaştırma yapma imkanınızda olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı