Çözüldü RTX 2060 DLSS 3.0 destekler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eGG54

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
34
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. RTX 4000 serisi nihayet duyuruldu ve yanında DLSS 3.0'da duyruldu. Sizce NVIDIA DLSS 3.0 desteğini RTX 20 ve 30 serisine de sağlar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Desteklemeyecek çünkü RTX 2000/3000 serisindeki Tensör çekirdeklerinin gücü RTX 4000 yanında şaka gibi kalıyor.

"1,32 tensör petaflop performansa sahip dördüncü nesil Tensör çekirdekleri – FP8 hızlandırma kullanan önceki nesle göre 5 kat daha performanslı."

DLSS 3.0'ı eski nesillere verseler bile göreceğiniz şey takılmalar, düşük FPS ve görüntü bozulmaları olur.

DLSS donanım destekli bir teknoloji değil.

Ne destekli bir teknoloji? O zaman GTX ve RX serisinde de kullan donanımsal değilse.

RTX 20 serisini anlarım ama 30 serisine vermemeleri saçma olmaz mı hem de çok güçlü kartlar varken.
Bilemiyorum. Onu geçtim zaten 4 serisi kartlar epey güçlü. İçinde barındırdığı örneğin 'Optical Flow Accelerator' teknolojisi ve diğer gösterdikleri yeni özellikler olmadan dlss 3 çalışamaz diyorlarsa amenna. Ama dlss 2.0 üzerine inşa edildiği söyleniyor, o zaman desteklemesi lazım.
 
Bence böyle giderse AMD F/P da daha da öne geçecek NVIDIA üst üste büyük hatalar yapıyor.

AMD son dönemlerde yakaladığı başarının üstüne koyarak ilerleyip FSR teknolojisini yaygınlaştırırsa ki öyle olacağına inanıyorum NVIDIA çok zarar eder ayrıca piyasaya henüz çıkmayan Intel arc kartlar içinde Intel'e göz dağı vermiş olur.

Bilemiyorum. Onu geçtim zaten 4 serisi kartlar epey güçlü. İçinde barındırdığı örneğin 'optical Flow accelerator' teknolojisi ve diğer gösterdikleri yeni özellikler olmadan DLSS 3 çalışamaz diyorlarsa amenna. Ama DLSS 2.0 üzerine inşa edildiği söyleniyor, o zaman desteklemesi lazım.

RTX 4000 serisi evet oldukça güçlü ama TDP değerleri de çok yüksek ki bu da yüksek sıcaklıkların ufak bir ön habercisi burada da AMD'nin eline çok güçlü bir koz geçiyor.
 
Ama bu çok fazla müşteri kaybı demek özellikle piyasaya bu kadar hakimken ilerleyen günlerde DLSS 3.0 RTX 30 serisi kartlara da gelir bence.

Bu dunya uzerindeki en kapitalist sirket NVIDIA'dir. Hatta kapitalizm diye bir sey olmasa bile NVIDIA budur derdim. Linus Torvalds nefret eder mesela NVIDIA'dan.
 
Maalesef açıklamalara göre sadece 4k serilerde olacak. Anlatılana göre de bunun sebebi donanımsal. Görüntü işlemeyi düzene sokan ek bir parça eklediklerini söylediler duyuruda
 

Yeni konular

Geri
Yukarı