RTX 2060 ile Ethereum mining yapılır mı?

Ekran kartınıza undervolt yapıp sıcaklıkları düşük tuttuğunuz sürece hiçbir problemle karşılaşmaz, üstüne de azımsanmayacak bir para kazanırsınız. Günlük yaklaşık 2.25-2.30 dolar kazanırsınız, bugünün kuruyla.

Şu an mining yapıyorum, benim kartım fazlasıyla zorlanıyor mu sizce? Çoğu AAA oyun, mining'e kıyasla daha çok zorlar kartları. Neden tam bilginiz olmadan çok fazla biliyormuş gibi kesin konuşuyorsunuz?Eki Görüntüle 910171
Arkadaşın 1 tane ekran kartı var, overclock yapmak istiyor ve gerçekten para kazanmak istiyorsa 24 saat açık tutması gerekir. Bu da ekran kartı için bir dezavantajdır. Elimde 1 tane kullandığım ekran kartı varsa ben bunu mining gibi bir işlemde kullanmazdım. Ha ekran kartını bu amaçla aldıysa yapsın ne deyim.
 
İyi günler, evde boş zamanlarımda bilgisayarımla Ethereum mining yapmayı deniyorum. Bunun ekran kartımda bir hasar bırakma ihtimali ya da ömründe kısalma yapma ihtimali var mıdır?
Model RTX 2060 overclock ayarları:

Eki Görüntüle 910168

Zarar edersin 1 kartla yapılacak iş değil o.
 
Arkadaşın 1 tane ekran kartı var, overclock yapmak istiyor ve gerçekten para kazanmak istiyorsa 24 saat açık tutması gerekir. Bu da ekran kartı için bir dezavantajdır. Elimde 1 tane kullandığım ekran kartı varsa ben bunu mining gibi bir işlemde kullanmazdım. Ha ekran kartını bu amaçla aldıysa yapsın ne deyim.
Bu mantıkla bakamazsınız bu olaylara. Ekran kartları ne için üretilir? Kullanmak için. Ben 7/24 Witcher 3 oynamak istesem kartım 110-120W çekecek ve 60-70 derece arasında olacak ama ben şu an mining yapıyorum ve kartım 67W çekiyor, anlık olarak 42 derece. Bilgisayar sadece geceleri açık dursa ve mining yapılsa 300TL para kazanabilir konu sahibi. Düzgün soğutulan bir ortamda bulunduğu sürece mining sisteme normal kullanmanın vereceği zarardan fazla hasar vermez.
İyi kazanç elde etmişsin ben RX 570 8 GB ekran kartım ile hesapladım aylık 100 TL civarı para kazandırıyor 7/24 açık durur ise.
Bilgi işlem moduna aldınız mı kartınızı? Bu kadar az kazanç elde etmeniz saçma biraz, o kart mining için güçsüz bir kart değil.
 
Mining ekran kartını fazlasıyla zorlayan, ısınmasına neden olan bir işlemdir, bunu inkar etmiyorsunuz umarım. Bu da ekran kartını daha hızlı eskitir, yani ömrünü kısaltır. Boşuna demiyoruz mining yapılmış kart almayın diye.
Oyunda 63 derece ile çalışan kart mining yaparken 52 derece ile çalışıyor. 2 yıl oyun oynanmış kart mı yoksa 2 ay mining yapılmış kart mı daha sağlıklı diye sorulursa tabii ki mining yapılmış kart derim. 0 araştırma ile böyle kesin kanılara ulaşmanız garip.
 
Bence mining yapsan ve kazdığın Ethereum miktarını satmayıp yatırım olarak kullansan 1-2 yıl sonra kaç kat katlanacak bilemeyiz ve bu yüzden kar garantisi olduğundan emin olabiliriz. İnternette izlediğim videolara göre ekran kartını yeterli 40-55 derece seviyesinde tutarsan çok uzun yıllar kullanma ihtimalin var. Bu uzun yıllar dediğim kısım 3 ila 4 yıl gibi benim şahsi fikrim. 2 yıl Ethereum kazsan ve 2 yıl kazdıktan sonra 2 yıl da saklasan kim bilir ne fiyatlarda olur. Tabi bu benim şahsi fikrim :D örneğin Bitcoin ne kadar değerlendi örnek olarak Ethereum ve diğer coinler de Bitcoin seviyesin de olmasa bile illa ki gelecek yıllarda ciddi rakamlara yükselecektir. Not yatırım tavsiyesi değildir. Şahsi fikrim sadece :D
 
Yahu neye dayanarak? Elinde kanıt var mı her mining kartının bozulduğuna dair? Ben 1.5 sene boyunca duraksamadan mining yapılmış RX 580 kullandım 1 yılı aşkın süre ve performansı kardeşimin 0 aldığı karttan farksız hatta soğutması daha iyiydi. Sonradan arkadaşıma verdim hala da kullanıyor. Ömrü falan kısalmaz oyun oynamak da kısaltır o zaman oyun oynamayalım sadece film izleyelim kartlarımızı koruyalım.
Hocam yapmayın Allah aşkına. Mining yapılmış kartı bazı firmalar bile kart üretim amacı dışında kullanılmış diyerek herhangi bir arızayı garantiye sokmuyor. Uzun süre mining yapılmış kartlar yorgun, normal kartlara göre bozulmaya daha yatkın kartlardır. İkinci el piyasasında millet boşuna büyük harflerle "mining yapılmamıştır" diye yazmıyor.Bu tartışma konusu dahi olamaz. Sizin şansınıza demek ki kartınız bozulmamış ama istisnalar kaideyi bozmaz.
 
Masraflarının kulak memesine bile yetmez.
Örnek vermek gerekirse bir RX 5600 XT'nin günlük getirisi 25 TL civarı (çoğu zaman 30'dan aşağı olmuyor). 10 saatte 1 KWh elektrik harcıyor, bu da gün de 2.4 KWh eder. Bir KWh elektriğin 75 kuruş olduğunu düşünürsek 1 lira 80 kuruş harcayarak 27 TL kazandırıyor. 25'i 30 ile çarptığınızda da karşınıza 750 TL gibi bir sonuç çıkıyor. Eğer kartın yemek, kalacak yer, temizlik gibi farklı ihtiyaçları yoksa değil kulak memesi tüm vücuduna yeter de artar.
 

Geri
Yukarı