RTX 2060 ısınma sorunu

alper414129

Hectopat
Arkadaşlar geçen hafta GeForce RTX 2060 6 GB OC olan bir sistem topladım. 1080P yüksek ayarda oyun açtığımda bilgisayar ilk 10 dakikda 80 dereceye geliyor ve daha sonra 83 84 dereceye kadar geliyor. Kasa modeli Frisby Venom kasa havalandırması gayet iyi durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla referans kartı satın almışsın. O kart için değerler normale yakındır. Asla rog strix , gaming x modelleri ile karşılaştırmamak lazım. Yok bu değerler benim sinirimi bozuyo diyorsan afterburner üzerinden undervoltage yapabilirsin.
Benimde aklıma o değidi. işlemcim ryzen 5 3600 onda da sıcaklık sorununu oldu undevoltage yaptım sıcaklık düştü ve gayet iyi sıcaklıklara geldi. Aynısını ekran kartı içinde mecbur yapacağım.
Sorun bence kasayla alakalı.
Hocam kasa kapağını açıp denedim onda da bu değişiklik olmadı. 4 fanı olan bir kasa da hava akış problemi olacağını düşünmüyorum.

Kart Gigabyte GV-N2060OC-6GD GeForce RTX 2060 OC 6G 6GB GDDR6 192Bit modeli. Sırf bu sıcaklıklara çıkıyor diye daha 1 hafta önce 7500 tl verdiğim bilgisayardan soğudum.
Aynı karta sahibiz. Benimki de OC yapılmış halde tam yükte 86-87c olarak çalışıyor. OC olmayınca birkaç derece düşüyor. Yapacak fazla bir şey yok. Daha iyi kasa soğutması ile birkaç derece daha düşebilir.

Hangi oyunlarda bu sıcaklıkları gördünüz? Hafif oyunlarda 50-53 dereceleri geçmiyordur herhalde. Hava akışı iyi diyemez kimse o kasa için bence. Temper camlı kasalar yerine mesh ızgara tercih edin bol fanlı bir şekilde.
Şöyle her oyunda bu kadar olmuyor. Tomb Rider, Battlfeald 1, Need For speed. Tabi yüksek ayarlarda.

Benim kasa bu aynı ekran kartı var ikinizede yan kapağı açtım Bf1de ultra ayarlarda en yüksek 76 dereceye çıktı.

Dosya Ekleri

• 20191020_095843.jpg
    20191020_095843.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 104
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı