RTX 2060 mı RX 5600 XT mi?

Revntron

Hectopat
Arkadaşlar, sistemi yükseltmek istiyorum. Şu anda 1050 Ti ve R3 2200G var. İşlemciyi Ryzen 5 3600 alacağım ama ekran kartını Sapphire Pulse RX 5600XT mi alsam yoksa RTX 2060 mı? Akakçe'den fiyatlarına baktığımda Galax ve Palit markaları var fiyatları 2.757-2.762 TL olarak değişiyor diğer modeller 3.000 TL civarında ben arada bir video çekerim montajla uğraşıyorum ama önceliğim oyun oynamak ve FPS ama RTX 2060 OC potansiyeli DLSS falan diyorlar. NVIDIA daha iyi diyorlar ama fiyat olarak çok fark var. İncehesap Gaming gecesinde RX 5600XT 2.149 TL olmuştu, 2 kez gelmişti RTX 2060'lar 2.500 TL civarlarına düşmüştü sanırım. Benim bütçem 2.149 TL'yi kaldırabilir ama 2.600 TL ve üstünü kaldırmıyor. Sizce ne yapmalıyım? RTX performansı iyi değil diyorlar RTX 2060 için, AMD'de ise ısınma donma takılma siyah ekran sorunları Driver sorunları var diyorlar. Ben RX 5600XT'yi sisteme taktığımda sistem hiçbir şey demeden açılıyor mu ve ben hangi Driver'ı yükleyeceğim, yani hangi programı indirip? NVIDIA'daki GeForce Experience gibi otomatik sürücü güncellemesi geliyor mu? AMD'de sizce hangisini tercih etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Kafam çok karıştı. O yüzden uzun uzun yazdım, fazla bir bilgim yok. Şimdiden teşekkürler.

Bütçen yoksa 5600 XT al 14 günlük iade hakkın boyunca dene gör, sorun yaşamazsan ne güzel. Baktın sorun yaşıyorsun gerisin geriye gönder 1660 Super veya indirimden 2060 al.

Gerçi şimdi bu konu her zaman olduğu gibi 10 sayfa uzamadan bitmez. 5600 XT vs 2060 konularından geçilmez oldu.

cover2.jpg

Son düzenleme:
Hocam F/P olarak 5600 XT güzel bir kart. AMD son zamanlarda yazılım problemlerini azalttı. RTX 2060 içinse bazı arkadaşlar RTX için yeterli olacaktır diyor. Bazıları ise yetersiz olduğunu söylüyorlar. Bu tip konular genelde uzuyor. Bence 5600 XT alın. F/P olarak parasını hak ediyor.

Ben RX 5600XT'yi sisteme taktığımda sistem hiçbir şey demeden açılıyor mu ve ben hangi Driver'ı yükleyeceğim, yani hangi programı indirip? NVIDIA'daki GeForce Experience gibi otomatik sürücü güncellemesi geliyor mu?

AMD Radeon Software Adrenaline 2020 diye bir program var Nvidia GeForce Experience benzeri. Otomatik güncellemeler vb. geliyor ona. Kartı takınca ilk başta sitesinden indirmen gerekiyor hem sürücüyü hem de programı kurabilmek için. Her ihtimale karşı linki bırakıyım. Görsel olarak da aşağı yukarı böyle görünüyor;

Screenshot_6.png

AMD Radeon Software Adrenaline 2020 diye bir program var Nvidia GeForce Experience benzeri. Otomatik güncellemeler vb. geliyor ona. Kartı takınca ilk başta sitesinden indirmen gerekiyor hem sürücüyü hem de programı kurabilmek için. Her ihtimale karşı linki bırakıyım. Görsel olarak da aşağı yukarı böyle görünüyor;

Eki Görüntüle 631246

Güncelleme geldiğinde bildirim geliyor değil mi ona birde incehesap gaming gecesinden sapphire pulse modelini alacağım incehesap güvenilir değil mi bir osrun olmaz papara black kart ile sipariş vereceğim eğer iade durumu olursa para iadesi yapmıyorlar diye biliyorum ön ödemeli kartlara iade dışında başka ne alternatifler var?

@Revntron benim bildiğim ön ödemeli veya kredi kartı farketmeden sipariş iptal edildiğinde veya iade olduğunda kartına geri dönüyor. Papara'yı arayıp sorman en iyisi yine. 14 günlük iade yasal hakkın memnun kalmadığında veya sorun yaşadığında iade, değişim talep edebiliyorsun. Güncelleme geldiğinde bildirim geliyor, bazen hemen gelmese de 1 günü buluyor sanıyorum en fazla. Gelmese bile arada kontrol edersin elinle indirip kurarsın çok zor değil.

@Revntron benim bildiğim ön ödemeli veya kredi kartı farketmeden sipariş iptal edildiğinde veya iade olduğunda kartına geri dönüyor. Papara'yı arayıp sorman en iyisi yine. 14 günlük iade yasal hakkın memnun kalmadığında veya sorun yaşadığında iade, değişim talep edebiliyorsun. Güncelleme geldiğinde bildirim geliyor, bazen hemen gelmese de 1 günü buluyor sanıyorum en fazla. Gelmese bile arada kontrol edersin elinle indirip kurarsın çok zor değil.
yok elimle kurabilirim tabiki ama güncellemenin gelip gelmediğini her zaman takip edemem siyah ekran sorunu oluyor mu yada hiç sorunla karşılaştınız mı?

@Revntron ben Sapphire Pulse 5500 XT kullanıyorum, yaklaşık 4 aydır herhangi bir ciddi sorunla karşılaşmadım. 1 kere formattan sonra üst üste siyah ekran vermişti sürücüyü silip baştan kurmuştum düzelmişti. 5600 XT belki bu kadar stabil olmayabilir ama sorun yaşayacaksan da ilk haftadan hemen kendini belli eder diye düşünüyorum. Kimisi sorun yaşar, kimisi sorunsuz kullanır bu açıdan kesin bir şey demem yanlış olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı