RTX 2060 mı RX 5700 XT mi?

AMD kartlardaki sorunlar yeni Driver'ler ile çözülmüştür ve 5700XT 2060'dan çok daha güçlü bir karttır NVIDIA fanboyluğu yapmayı bırakın artık.
Siz dediniz diye NVİDİA savunmayı bırakmayacağım merak etmeyin işlemci olarak İntel savunsam bi nebze hak veririm size fakat konu ekran kartı olunca NVİDİA bu sektörde lider arkadaşlar.

Siz dediniz diye NVIDIA savunmayı bırakmayacağım merak etmeyin işlemci olarak Intel savunsam bir nebze hak veririm size fakat konu ekran kartı olunca NVIDIA bu sektörde lider arkadaşlar.

AMD : Tm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz dediniz diye NVIDIA savunmayı bırakmayacağım merak etmeyin işlemci olarak Intel savunsam bir nebze hak veririm size fakat konu ekran kartı olunca NVIDIA bu sektörde lider arkadaşlar.

Yanlış anlamayın fakat RX 5700 XT ilk çıktığı zamanlarda NVIDIA ekran kartlarını savunmakta haklı olabilirdiniz. Arkadaşım, MECH OC modelini kullanıyor ve yazılımsal sorunlar yok denecek kadar az diyebilirim. Zaten benim NVIDIA yada AMD düşmanlığım yok. Zamanında iki markanın da en güçlü kartlarını kullandım. Ama şu an da AMD bu kadar gelişmişken size pek hak veremeyeceğim.

Ben farklı bir şey söyleyeyim, bütçene göre hangi kartın soğutma performansı daha iyi olanını alabiliyorsan onu al. Cümle biraz karışık oldu örnek vereyim, mesela RTX2060 alırsanız ASUS Dual alacaksınız ama RX 5700 XT alacaksanız MSI Gaming X alacaksınız (tamamen kafamdan söylüyorum fiyatlar tutarsız olabilir) böyle yaparsanız hem içiniz rahat eder hem de daha uzun ömürlü kullanırsınız.

Ben farklı bir şey söyleyeyim, bütçene göre hangi kartın soğutma performansı daha iyi olanını alabiliyorsan onu al. Cümle biraz karışık oldu örnek vereyim, mesela RTX2060 alırsanız ASUS Dual alacaksınız ama RX 5700 XT alacaksanız MSI Gaming X alacaksınız (tamamen kafamdan söylüyorum fiyatlar tutarsız olabilir) böyle yaparsanız hem içiniz rahat eder hem de daha uzun ömürlü kullanırsınız.
RX5700XT Almaya karar verirsem kesinlikle Sapphire Nitro+ SE modelini alırım.

ASUS ROG STRIX RTX2060 O6G (OC)

Kesinlikle RTX almanızı öneririm. Sapphire ekran kartları ısınıyor ve malzemesi de genel olarak plastik. İlk izlenimi pek iyi değil diye biliyorum forumlardan okuduğum kadarıyla. ASUS ROG STRIX sizi uzun süre yarı yolda bırakmaz ve ısınmaz. Monitörünüz içinde daha uygun olur, 5700XT alıp bir de üstüne monitör masrafı yapmazsınız.

Kesinlikle RTX almanızı öneririm. Sapphire ekran kartları ısınıyor ve malzemesi de genel olarak plastik. İlk izlenimi pek iyi değil diye biliyorum forumlardan okuduğum kadarıyla. ASUS ROG STRIX sizi uzun süre yarı yolda bırakmaz ve ısınmaz. Monitörünüz içinde daha uygun olur, 5700XT alıp bir de üstüne monitör masrafı yapmazsınız.
Peki 1080P için RTX2060 Super önerir misiniz? En azından yeni çıkan oyunlarda bir nebze daha iyi performans verir.

Peki 1080P için RTX2060 Super önerir misiniz? En azından yeni çıkan oyunlarda bir nebze daha iyi performans verir.

Aa ben onu söylemeyi unuttum. Bence NVIDIA kartlarda her zaman super versiyonu alınmalı. Arada 100 150 lira fark var ama bayağı fark ediyor performans açısından. 1080P için 2060 biçilmiş kaftan. RTX özelliği ile pek öne çıkmasa da aslında RTX açıkken çok da az FPS vermiyor. Rahatlıkla alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı