RTX 2060 mı RX 5700 XT mi?

Aa ben onu söylemeyi unuttum. Bence NVIDIA kartlarda her zaman super versiyonu alınmalı. Arada 100 150 lira fark var ama bayağı fark ediyor performans açısından. 1080P için 2060 biçilmiş kaftan. RTX özelliği ile pek öne çıkmasa da aslında RTX açıkken çok da az FPS vermiyor. Rahatlıkla alabilirsiniz.

O zaman Super versiyonunada bakacağım. 1080P çözünürlük, Ryzen 7 3700X ile darboğaz yapmaz değil mi?

R7 3700X ile darboğaz olmaz 1080p'de. Neden 2070'den güçlü bir karttan vazgeçip 2060 alsın.
Tek mantıklı açıklaması genellikle fanboyluk. Başlangıçta ısı değerlerinden şikayetçi olduğum RX 590 Pulse ekran kartım, şu anda boşta 40 yük altında 75 derece. İlk zamanlarındaki ısı değerlerine göre yaklaşık 10 derece daha soğuk çalışmaya başladı (Sanırım sürücüler sayesinde). Keşke işlemcim Ryzen 5 2600'de ısı değerlerinde böyle başarılı olsa :/. AC Odyssey oynarken 95 dereceyi görüyor.
RX 5700 XT'de beni ikileme düşüren olaylardan birisi 1080P'de Ekran kartı kullanımı çok fazla dalgalanıyor. Haliye FPS düşmesi oluşuyor. Bunun önüne 2K monitör almadan nasıl geçebilirim?
İlk sayfalarda bir arkadaş VSR kullanarak bu sorunu çözebileceğinizi söylemiş, ben de ona katılıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
5700XT al neden 2060 alacaksın ki Nvidia fanboyları yüzünden mi? Hadi 2080 olsa neyse tamam al sonuçta rakibi AMD tarafında 5700XT değil. 2060S aldın diyelim. Yine 5700XT'den zayıf. Sapphire en kaliteli olanlardandır.
RX 5700 XT'de beni ikileme düşüren olaylardan birisi 1080P'de Ekran kartı kullanımı çok fazla dalgalanıyor. Haliye FPS düşmesi oluşuyor. Bunun önüne 2K monitör almadan nasıl geçebilirim?
3700X'te olmaz merak etme.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5700XT al neden 2060 alacaksın ki Nvidia fanboyları yüzünden mi? Hadi 2080 olsa neyse tamam al sonuçta rakibi AMD tarafında 5700XT değil. 2060S aldın diyelim. Yine 5700XT'den zayıf. Sapphire en kaliteli olanlardandır.

3700X'te olmaz merak etme.
Zaten Sapphire nitro+ SE olan versiyonu en az ısınan versiyonu. Fan hızı daha yüksek çalışıyor. Onu geçtim en hızlı modeli.

Pardon bu 2K.
1080P'de ben 3600 ile kullanıyorum ve FPS düşmesi yaşatmıyor 3700X'te de %90 civarlarında geziyor genelde optimizasyon sorunu yoksa oyunda. Olsa bile FPS düşmesi yapmıyor. Yani 5700XT'den düşme.

Çoğu test-inceleme kanalları GPU kullanımının High-Ultra ayarlarda %95 altına düşmesini normal görmüyor. Haliyle kafam karışıyor.

Çoğu test-inceleme kanalları GPU kullanımının High-Ultra ayarlarda %95 altına düşmesini normal görmüyor. Haliyle kafam karışıyor.
Şimdi şöyle GPU kullanımı genelde her zaman %99 olmaz olamaz. Oyundan oyuna işlemci/ekran kartı gibi kriterlere göre değişir zaten. 5700XT 1080p için değil 2K için daha uygun olur ama şöyle düşün. Ekran kartını değiştirmek mi daha kolay olur monitörü mü?
Almışken en iyisini almak var daha kötüsünü almak var. Tamam paran cebinde duracak ama bütçen varken en iyisini alamamış olacaksın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı