RTX 2060 R5 2600X sistem yükseltme

@FingoIfin birde videonun başında olan sentetik testlere baksaydınız.
Arkadaşım bak farkındaysan iş veya render işlemi yapıyorsan AMD al dedim zaten adama. Adam oyun oynayacağım diyor ne yapsın o testleri? Ben oyunda verdiği stabil performansa ve FPS'e bakarım. Alıyorsun benchmarklarda, sayfalarda ve forumlarda on numara beş yıldız. Çekirdek kürekle atılmış. Oyuna giriyorsun lag olur, ani FPS düşer. En iyi işlemcisi Intel'in 2 nesil öncesi çıkardığı işlemciyle anca kapışır hatta bazen kapışamaz. Oyun için Intel. Tartışılmaz dahi.
@angelwick Dostum bütçene göre i9'a yetiyorsa i9, i7'ye yetiyorsa i7... Paran neye yetiyorsa o yani. 😄

Arkadaşta sormuş amacına bağlı. Eğer amacın Render, iş yapmaksa işlemcini yükseltmek mantıklı bir hareket olur ve o zaman bahsettiğin AMD'nin işlemcisini öneriyorum. Fakat amacın oyun oynamaksa işler karışır. İşlemci olarak hala tek çekirdek gücü yüksek olan ve yeni çıkacak olan Intel'in işlemcilerini öneriyorum. Her gün işlemci tam kullanılmıyor fakat FPS artmıyor ya da FPS dropları yaşıyorum diyen AMD kullanıcılarından sıkıldım ben şahsen. Pürüzsün bir oyun deneyimi diyorsan hala Intel'den soruluyor o iş. Ekran kartı değiştirme niyetindeysen eğer RTX3000 serisi çıkmak üzereyken RX 5700XT alarak büyük hata yaparsın.
AMD aşıkları ağlamaya başlamasın diye tablomuzu da paylaşalım.Eki Görüntüle 601767
Eki Görüntüle 601769Eki Görüntüle 601769Eki Görüntüle 601770Eki Görüntüle 601767Eki Görüntüle 601771
Uzmanımız konuştu, bize söz düşmez ama bir iki lafım var.
Aynı fiyata daha yüksek performansı ben AMD ile alabiliyorum.
Sende herhalde bolca para var ve saçacak yer bulamayınca PC alırken daha pahalıya parçalar ile daha ucuz parçaları kıyaslayabiliyorsan sana kolay gelsin dostum.

Ayrıca konu sahibi arkadaşımız İntel işlemciye geçmek isterse bir de anakart masrafına girmek durumunda kalır.

Uzmanımız konuştu, bize söz düşmez ama bir iki lafım var.
Aynı fiyata daha yüksek performansı ben AMD ile alabiliyorum.
Sende herhalde bolca para var ve saçacak yer bulamayınca PC alırken daha pahalıya parçalar ile daha ucuz parçaları kıyaslayabiliyorsan sana kolay gelsin dostum.

Ayrıca konu sahibi arkadaşımız İntel işlemciye geçmek isterse bir de anakart masrafına girmek durumunda kalır.
Ooo mağdur edebiyatı. Alırım bir dal.
Desktop Screenshot 2020.05.28 - 14.50.24.67.png

6900 Liraya Ryzen9 3950X veya 4000 liraya Ryzen9 3900X alıyorsun fakat Battlefield V gibi işlemci odaklı bir oyunda 3000 liralık i7 8700k'nın performansını veremiyor 😀 Şaka gibisin.

Yok canım mağdur olmam ben merak etme, bazı oyunların grafiksel tablolarını öne çıkararak İntel üstün diye göstermeye çalışırsan, ben de bazı oyunları öne çıkararak AMD üstün diye gösterebilirim sana.
Bilgilen geri gel dostum, ben bu konuyu kendi açımdan burada noktalıyorum. Kolay gelsin sana.

Yok canım mağdur olmam ben merak etme, bazı oyunların grafiksel tablolarını öne çıkararak İntel üstün diye göstermeye çalışırsan, ben de bazı oyunları öne çıkararak AMD üstün diye gösterebilirim sana.
Bilgilen geri gel dostum, ben bu konuyu kendi açımdan burada noktalıyorum. Kolay gelsin sana.
Sağolasın. Sen manipüle edilmiş ve medya rüzgarını arkasına almış AMD'ye inanabilirsin benim için sorun yok. Adama zaten iş yapacaksan AMD al dedim. Fakat oyun için hiçbir zaman AMD alınmaz. İster katıl ister katılma. Biraz daha forumda takılırsan açılan konulara bakarak sende anlarsın ne demek istediğimi.

Sağolasın. Sen manipüle edilmiş ve medya rüzgarını arkasına almış AMD'ye inanabilirsin benim için sorun yok. Adama zaten iş yapacaksan AMD al dedim. Fakat oyun için hiçbir zaman AMD alınmaz. İster katıl ister katılma. Biraz daha forumda takılırsan açılan konulara bakarak sende anlarsın ne demek istediğimi.
Nvidia ekran kartında AMD'den üstün, (istisnalar hariç) İntel'in bir çok işlemci ürünüyle kıyasla daha uygun fiyata AMD üstün gelir. Oyunlar da dahil bu söylediğime. Bazı oyunlar vardır İntel öndedir ama AMD'ye de uçurum fark atmaz. Bazı oyunlarda da AMD tercihi daha üstün geliyor.
Konu sahibi arkadaşı ilgilendiren kısmı yazayım, anakartı değiştirmeden 3900X işlemciye uyumlu anakartı varsa AMD ile yola devam etmesi daha uyguna gelir. Bazı oyunlardaki 10-20 FPS kadar performans farkını görmezden gelirsin böyle bir durumda. Ancak video render yapıyorsa ve yayın yapıyorsa zaten AMD önde kardeşim. Bunu da araştır.

Nvidia ekran kartında AMD'den üstün, (istisnalar hariç) İntel'in bir çok işlemci ürünüyle kıyasla daha uygun fiyata AMD üstün gelir. Oyunlar da dahil bu söylediğime. Bazı oyunlar vardır İntel öndedir ama AMD'ye de uçurum fark atmaz. Bazı oyunlarda da AMD tercihi daha üstün geliyor.
Konu sahibi arkadaşı ilgilendiren kısmı yazayım, anakartı değiştirmeden 3900X işlemciye uyumlu anakartı varsa AMD ile yola devam etmesi daha uyguna gelir. Bazı oyunlardaki 10-20 FPS kadar performans farkını görmezden gelirsin böyle bir durumda. Ancak video render yapıyorsa ve yayın yapıyorsa zaten AMD önde kardeşim. Bunu da araştır.

Fingolfin arkadaş medya rüzgarını arkasına almış diye bir cümle söylemiş. :) iki firma arasındaki rekabet tarihinde parasıyla testleri manipüle eden, rakibine ürün sattırmamak için ekonomik gücünü kullanan tarafı iyi araştırmasını öneririm. Arkadaşlar bu kadar firma fanboyu olmayın yav paranızla satın alıyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı