RTX 2060 sistemde yayın açınca donma problemi

DjeromB.

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2019
Mesajlar
671
Makaleler
1
Çözümler
2
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Daha önce arkadaşlarımla eğlenmek amaçlı birkaç sefer yayın yapmıştım ve herhangi bir kasma donma vb. bir problem ile karşılaşmamıştım. Geçen gün bir arkadaşımla Xbox Game Pass üyeliği satın aldık ve grounded oynarken yayın açalım dedik. Lakin oyun içerisinde herhangi bir kasma yokken(her şey Ultra ayarlarda) Streamlabs OBS'de ve arkaplanda açık olan sekmelerde inanılmaz bir kasma oluyor. Yayını telefondan takip ettiğimde ise inanılmaz bir donma mevcuttu. İnternet hızımla alakalı bir problem oldugunu düşünmüyorum. (100mbits download 8 mbits upload) zaten daha önceden de 4000 bitrate ile HD akıcı yayınlar yaptım. PC performansı ile alakalı bir durumda oldugunu düşünmüyorum. Çünkü CPU ve GPU kullanımlarını ve sıcaklıkları izliyorum gayet sakin çalışıyorlar. Bu sorun Xbox uygulaması ile mi alakalı sizce ya da bu konuda bir bilginiz var mı? Teşekkür ederim.

Sistemim: MSI B450 GAMING Plus. MSI RTX 2060 Ventus OC. AMD Ryzen 5 3600. Corsair Vengeance LPX 3200MHz 2x8GB. Crucial BX500 480GB. CM MB501L kasa.
 
Sorun Forza Horizon 4 oyununda oluyor değil mi? Eğer öyleyse FPS'nizi 60'a sabitlemeye çalışın ben öyle çözmüştüm sorunu ve ekran kartınızı encoder olarak seçin işlemcinizi değil.
 

Geri
Yukarı