Darboğaz çok oluyor i7-4790'da. Ben kullandım i7-4790 ile RTX 2060'ı. Özellikle Battlefield gibi online oyunlarda 40 FPS'ye düşüyor. Bazı Ubisoft oyunlarında da düşme yaşadım. GTA V'de de düşük FPS veriyor. Ben bu yüzden i7-4790'dan Ryzen 5 2600'e geçmiştim.Eski bilgisayarımda 4790 mevcut bu işlemcinin rahat beslediği son kart(Full HD) gtx1650super ki bazı oyunlarda %10 ile 15 darboğaz söz konusu oluyor.
Hocam seneye değiştireceğim ama şu an imkan yok işlemciyide şu an halledersem seneye sadece DDR5 RAM alır geçerim o yüzden arıyorum.
Hocamın attığı 3600 ile çok az para biriktirip şundan alabilirsiniz https://shbd.io/s/y9YyPA1B
16 GB RAM.
ASUS RTX 2060 6 GB.
i5 4460.
Elimde şu an ekran kartı yok ama alacağım lakin şöyle bir sorunum var; işlemci ile ekran kartı darboğaz yapar, bunun için bir işlemci arıyorum, 2. el olur ama sorunsuz olması lazım. Ne önerebilirsiniz?
İşlemci dediğin şey nasıl sorun çıkarabilirLenovo 90B7006UTx, çok bilinen bir kart değil bulman zor olabilir. DDR 3
Hocam Ryzen'lere iyi ancak sorun çıkartabiliyor diyorlar ben daha çok i7 bakmıştım ne dersiniz hangisi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.