RTX 2060 sisteme işlemci önerisi

Bütçe
6500
CS2'de bile 1080p AVG 474 FPS veriyor.
Video'da ki ekran kartı RTX 4090 ama, okadar FPS RTX 2060 ile alamaz. Tabi 7500F daha güzel, itirazım yok.
Ben valorant oynuyorum ve 500hz monitör alacagım suanki işlemcimle 200 fps alıyorum bu fps artarmı acaba
İllaki artar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha üst düzey bir işlemci ile dahada artabilir ama belli bir FPS'ten sonra artık GPU'nun değişmesi gerek.

Video'daki ekran kartı RTX 4090 ama, o kadar FPS RTX 2060 ile alamaz.

İllaki artar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Daha üst düzey bir işlemci ile daha da artabilir ama belli bir FPS'ten sonra artık GPU'nun değişmesi gerek.

Tabii ki etkisi var ama öyle uçurum oluşmaz. Ayrıca önemli olan işlemcilerin farkını anlamak diye attım. 2060la da denense 7500F daha önde olacak. CS2'de 400FPS veren Valorant'ta 500 de verir. R5 7500F ile 2060'ın birlikte test edildiği bir video bulamadım ama uçurum olmaması için 4060la denedikleri video var 600FPS'lerde oynatıyor.

Tabii ki etkisi var ama öyle uçurum oluşmaz. Ayrıca önemli olan işlemcilerin farkını anlamak diye attım. 2060la da denense 7500F daha önde olacak. CS2'de 400FPS veren Valorant'ta 500 de verir. R5 7500F ile 2060'ın birlikte test edildiği bir video bulamadım ama uçurum olmaması için 4060la denedikleri video var 600FPS'lerde oynatıyor.

RTX 2060 ile RTX 4060 arasında ciddi bir fark var, bu test daha doğru olur:

960P ve 4X MSAA'da oynuyor ama 1080P ve MSAA olmadan aşağı yukarı yakın FPS olur. 50FPS civarı filan en fazla etki var MSAA4X ile hiç olmaması arasında.

GeForce 2060 ekran kartı var bende, işlemci olarak da Ryzen 5 2600 var. Sadece işlemcimi değiştirmek istiyorum Ryzen 7 5700X ile ama etrafımdaki insanlar darboğaz olur diyor. Bir bilgisi olan var mı?

Sarı siteden 5500 veya 3600 alabilirsin. Yukarısı gereksiz para harcamak olur zaten.
Paranız varsa komple anakart-RAM-işlemci olarak AM5 anakartlarla takaslayabilirsiniz veya satabilirsiniz tek tek satmayın aşırı fazla değer kaybeder.

Ben Valorant oynuyorum ve 500Hz monitör alacagım şu anki işlemcimle 200 FPS alıyorum bu FPS artar mı acaba?

Artar fakat AM4'de 500 FPS verecek işlemci yok düşmanla savaşırken 450 falan görürsün oda R7 5700X ile. Fakat dediğim gibi gerek yok bu kadar para vermeye zaten sadece Valorant CS gibi oyunlarda 300-400 FPS alırsınız 240 veya 360Hz monitör alın kalan parayı da başka şekilde değerlendirin.
Genellikle 300-450 arası gidip geliyor.
Buradan bilgisayarının o işlemciyle Valorant'ta vereceği Performans'ı buradan hesaplayabilirsin;

RTX 2060 ile RTX 4060 arasında ciddi bir fark var, bu test daha doğru olur:

960p ve 4X MSAA'da oynuyor ama 1080p ve MSAA olmadan aşağı yukarı yakın FPS olur. 50FPS civarı filan en fazla etki var MSAA4X ile hiç olmaması arasında.

Evet biraz yanlış belirttim sanırım. Uçurumdan kastım Valorant'ta ikisi de 500FPS'leri görür demek istemiştim çünkü Valorant CS2'den daha hafif bir oyun. Her halükarda 7500F en iyi tercih olur ki ikimizde aynı şeyi savunuyoruz zaten :).

Bu videoda Ryzen 5 7500F ve RTX 2060 ile Far Cry testi yaplımış.

Yok onu kast etmedim Far Cry gibi bir oyunda o FPS'leri görmüş onun için attım.

Evet biraz yanlış belirttim sanırım. Uçurumdan kastım Valorant'ta ikisi de 500FPS'leri görür demek istemiştim çünkü Valorant CS2'den daha hafif bir oyun. Her halükarda 7500F en iyi tercih olur ki ikimizde aynı şeyi savunuyoruz zaten :).

Ayrıca Ryzen 5 7500F AM5 değil mi?

Sarı siteden 5500 veya 3600 alabilirsin. Yukarısı gereksiz para harcamak olur zaten.
Paranız varsa komple anakart-RAM-işlemci olarak AM5 anakartlarla takaslayabilirsiniz veya satabilirsiniz tek tek satmayın aşırı fazla değer kaybeder.

Artar fakat AM4'te 500 FPS verecek işlemci yok düşmanla savaşırken 450 falan görürsün oda R7 5700X ile. Fakat dediğim gibi gerek yok bu kadar para vermeye zaten sadece Valorant CS gibi oyunlarda 300-400 FPS alırsınız 240 veya 360Hz monitör alın kalan parayı da başka şekilde değerlendirin.
Genellikle 300-450 arası gidip geliyor.
Buradan bilgisayarının o işlemciyle Valorant'ta vereceği Performans'ı buradan hesaplayabilirsin;

Bu videoda Valorant için gerekli testler yapılmış. (Ryzen 5 5600x) full ayarlarda 370 FPS ile 400 FPS arasında geziyor.

Video'daki ekran kartı RTX 4090 ama, o kadar FPS RTX 2060 ile alamaz. Tabii 7500F daha güzel, itirazım yok.

İllaki artar:

Daha üst düzey bir işlemci ile daha da artabilir ama belli bir FPS'ten sonra artık GPU'nun değişmesi gerek.

Ryzen 5 7500F bence daha çok yeni sistem kurmaya yönelik o yüzden 5 5600 ya da 5 5600X daha mantıklı.

Son düzenleme:
Yok onu kast etmedim Far Cry gibi bir oyunda o FPS'leri görmüş onun için attım.

Ayrıca Ryzen 5 7500F AM5 değil mi?

Bu videoda Valorant için gerekli testler yapılmış. (Ryzen 5 5600x) full ayarlarda 370 FPS ile 400 FPS arasında geziyor.

Ryzen 5 7500F bence daha çok yeni sistem kurmaya yönelik o yüzden 5 5600 ya da 5 5600X daha mantıklı.

Evet am5. arkadaş işlemci anakart ve RAM'lerini satarsa bütçesi AM5'e geçmeye müsait bu yüzden AM5 geçmesini önerdik. Cebinden hemen hemen aynı paralar çıkacak ve AM5'e geçecek isterse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı