RTX 2060 sisteme PSU tavsiyesi

FSP Hydro 600W biraz pahalı.
12V kanalından 552W güç sağlayabiliyor.
OCP,OVP,OPP,SCP korumaları var. [FSP700'de bunlara ek olarak UVP(Düşük Voltaj Koruması) var.]
Modüler de değil.
Aktif PFC özelliği var.

400TL verirsen bana kalırsa High Power element smart 750W al o fiyata.
Daha uygun olsun dersen FSP700 60AHBC öneririm.

Ayrıca Hydro neden övülüyordur. Herhalde %88 verimlilik sunduğundan. Ama diğer 2 PSU da %85 verimlilik sunuyor total de.

FSP700 60AHBC %20 yükte %83.28 verimlilik sunarken Hydro %84 verimlilik sunuyor.
FSP700 60AHBC %50 yükte %87 verimlilik sunarken Hydro %88 verimlilik sunuyor.
FSP700 60AHBC %100 yükte %88.86 verimlilik sunarken Hydro %88 verimlilik sunuyor.
Çok aşırı enerji tasarrufu farkları yok aralarında.

Bence önemli olan fiyat, 12V kanalından FSP700'de 636W güç alacaksın, Hydro da 552W alacaksın.

Geleceğe yönelik Upgrade'e açık olması yönünden ve ne olur ne olmaz UVP korumasından FSP700 daha ucuz fiyata çok daha iyi bir PSU diyebilirim. Ama paraya kıyarsan High Power element smart önerdiğimi zaten söylemiştim. Yani Hydro için kıyacağına 750W'lık güvenilirlikte sınır tanımayan tüm korumaları olan bir PSU alman daha mantıklı.
Ryzen 5 2600, Msi b450 tomahawk, msi rtx2060 gibi bileşenlerle bir kasa toplamak istiyorum, sessiz ve korumalarının olması iyi olur, ileride hafif bir overclock yapabilirim. İlerleyen senelerde de orta seviye güncel parçalarla kasamı değiştirebilirim. Önerdiğiniz high power psu'sunda yaptığım araştırmalarda ses frekansının biraz yüksek olduğunu gördüm. Tabi kaliteli psu. Diğer söylediğiniz Fsp psu'yu da inceleyeceğim. Teşekkürler.

Şuana kadar kullandım hiç bir sıkıntısını sesini görmedim duymadım. Fiyat olarak da uygun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen 5 2600, Msi b450 tomahawk, msi rtx2060 gibi bileşenlerle bir kasa toplamak istiyorum, sessiz ve korumalarının olması iyi olur, ileride hafif bir overclock yapabilirim. İlerleyen senelerde de orta seviye güncel parçalarla kasamı değiştirebilirim. Önerdiğiniz high power psu'sunda yaptığım araştırmalarda ses frekansının biraz yüksek olduğunu gördüm. Tabi kaliteli psu. Diğer söylediğiniz Fsp psu'yu da inceleyeceğim. Teşekkürler.
Kendim için konuşacak olursam ondan 2 kat fazla sesli çalışan PSU’nun sesini hissetmiyorum bile. Biraz takıntı meselesi bence çünkü gerçekten çok sesli çalışan PSU’lar değil ve serinlikte önemli PSU’da. Aynı kalite de çok daha az sesli PSU istersen yüksek W gücünde.

Yabancı forumlarda biraz baktım gayet sessiz olduğunu söylemişler ayrıca bir inceleme de oldukça sessiz olduğunu belirtmiş inceleyen arkadaş.

Yine hepsiburada indirimi sayesinde 750W’lık modelinden daha uygun ve tabi ki şüphelenip iki modelide kıyasladım aynı ürünün daha da gelişmiş hali olmuş 1000W’ı. Ayrıca 972W gibi çok yüksek yüzdeyle 12V kanalından üst düzey bir güç sağlıyor.
Yarı modüler.
OVP/UVP/OPP/SCP/SIP korumaları var. OCP yok ama SIP olması bir artı.
Termal kontrollü fan. (Isıya göre ayarlıyor kendisini.)

Tabi fiyat bandı FSP700 ile çok alakasız ama sessiz denildiği için inceledim. Ama 1000W’a göre de uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz hele ki 12V kanalından verdiği inanılmaz güçle.

Çok sağlam upgrade yapıp üstüne overclock uygulasan bile şu anda 20.000TL’lik sistemleri bile rahat rahat taşır.
Ayrıca tavsiye olarak 9400F ile Asus Prime B360M-K tercih et derim RTX 2060 için. Daha performanslı olacaktır darboğaz yaşamazsın PUBG tipi DX11 oyunlarında.
Şuana kadar kullandım hiç bir sıkıntısını sesini görmedim duymadım. Fiyat olarak da uygun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU gayet güvenilir fakat 12V kanalından 528W güç sağlıyor. Hadi 600W PSU olsa anlarım da 650W için gerçekten ölü bir değer..

Son düzenleme:
Hayırlı olsun, incelemelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz :)

Ön fanlar PSU nun sesini bastırıyor ve duyulmuyor, fanlar psu bağlı olduğu için son sürat çalışıyor ve eski bir buzdolabı sesi var fakat oyunlarda da bu artmıyor 2-3 saatlik son ayarlarda Apex Legends ve PUBG mobile oynadım GPU 50 - CPU 60 gördüm en fazla, kasa hemen sağ kolumun yanında olduğu için sesi normal kullanımda rahatsız edebilir fakat kulaklıkla oyuna konsantre olmakta hiç güçlük çekmiyorum. Sesten rahatsız olanlar ayak tarafına koyarsa kasayı alt eşik den dolayı fazla rahatsız olmazlar, bende daha sonra öyle yapacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı