RTX 2060 Super mi RX 5700 XT mi?

RRaidyn

Hectopat
Merhaba iyi forumlar.
Başlıkta belirttiğim gibi iki farklı ekran kartı arasında kaldım. Bir üçüncü olarak RTX 2070 eklenebilir.
RX 5700 XT'nin performansı izlediğim videolarda RTX 2070 Super'in 10 FPS kadar gerisinde kalıyor. Peki bu F/P farkı kart sahiplerine ne olarak dönüyor, ekstra güç tüketimi mi? Yoksa ısınma mı?
Güncel video bulamadığım için konu aşmak istedim, cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Ekran kartı için bütçem 3500 TL.

İki senaryo yazayim hangisini begenirsen:
1. Butceme yetissin asmasin diye Cuguli marka 2070S almak (5700 XT fiyatinda bulmanin pek mumkun olmadigini dusunuyorum yine de)
2. İndirim takip edip sogutmasi vs iyi olan bir 5700 XT almak

RTX teknolojisini deneyimlemek isterseniz RTX 2060S tercih edebilirsiniz. Onun dışında çok bir fark yok ama RX 5700XT'de yazılımsal sorunlar çıkabiliyor. Ben olsan RTX 2060S tercih ederdim.

Yazilimsal sorun nerede, kullaniyor musunuz karti?

3700tl ye 2070S nin linkini atabilir misiniz?

2060s ile 5700 XT'nin arasındaki fark %10'dan fazla, RTX'i açınca bu fark daha da katlanıyor çünkü RTX açınca FPS gözle görülür şekilde düşüyor. O 3700 TL'lik model TR garantili değil bu arada.

Yorumlarınız için teşekkür ederim, RTX teknolojisini çok fazla kullanacağımı düşünmüyorum. Genelde Online oyunlar oynuyorum, şu sıralar deli gibi CoD: Warzone oynuyoruz arkadaşlarla.
RTX 2070 Super versiyonunu 3700 TL olan linki verirseniz, göz atıp satın almak isterim.

Anladığım kadarıyla RTX teknolojisi için minimum 2070 kullanmak gerekiyor. Onun haricinde RTX 2060 Super vs RX 5700 XT karşılaştığında AMD öne çıkıyor. Doğru mu anlamışım?
Son olarak; Amazon. Eudan sipariş verdiğim kartlar gümrükte vesaire bir sıkıntı çıkartır mı? 500-600 TL daha ucuza gelebiliyor.

2060s ile 5700 XT'nin arasındaki fark %10'dan fazla, RTX'i açınca bu fark daha da katlanıyor çünkü RTX açınca FPS gözle görülür şekilde düşüyor. O 3700 TL'lik model TR garantili değil bu arada.
%10' lu bir fark yok en fazla olacağı %7, bilemedin %8. 2060S Gaming Z gibi bir kart alınca arada fark kalmıyor. Zaten 5700XT' nin iş ortakları elle tutulur bir kart çıkaramadı ROG Strix'i bile sorunlu.
RTX açınca düşüyor demişsin 5700XT' de bu özellik bile yok.
TR garantili değilse alınmaz zaten.

Sırf Ray Tracing için o kadar para verip açtıktan sonra da deli gibi FPS düşmesini bekleyemem. RTX ekran kartlarının tek elle tutulur yanı Ray Tracing zaten. Ayrıca ROG Strix AMD'nin iş ortağı değil, Asus kartı hatalı çıkarıyorsa bu AMD'nin suçu değil, olamaz da zaten. Sırf Nvidia'yı savunmak için yazdığın şu mesajlar harbi komik.

Bahsettiğiniz bu "hatalı çıkış" ya da "sürücü hataları" nedir arkadaşlar?
Bu forum hariç başka bir yerde böyle yorumlar gelmemişti, giderilmediğine emin misiniz bu hataların. Hala devam ediyorlar mı?

Ben kullaniyorum kasimdan beri, hic hata almadim.

Msi 5700XT Gaming X hocam. En yuksek sicakligi da exodusta gordum o da 75ti. Ayni zamanda sogutma problemi de yok yani.

NVIDIA'yı savunmamı gerektirecek bir şey yok, senin de AMD fanboyluğu yapmana gerek yok.
Attığın görsel zaten kendini belli ediyor 2070S ilr 5700XT'nin aynı FPS'i vermesinin imkanı yok.
Yazılımsal ve donanımsal özürlü bir kartı sırf fiyatı uygun diye ve adı AMD diye gereksiz savunmaya gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…