RTX 2060 Super vs RX 5700 XT

oguzyukcell

Hectopat
Arkadaşlar yeni sistem toplayacağım aklımda olan sistemi sizlerle de paylaşayım. Fakat ekran kartı olarak hala kararımı veremedim. RTX 2060 Super mi RX 5700 XT mi bilemedim. Direkt olarak performans odaklı baktığınızda RX 5700 XT önde duruyor. Fakat yıllar aşkın gelen AMD ısınır AMD sorun çıkartır vs dedikodular var. Isı derecelerine baktığımda AMD biraz daha yüksek (MSI modellerinden bahsediyorum). Bana net ve detaylı bir şekilde bu sebepten dolayı bunu tercih etmelisin diyebilecek var mıdır? Forumda baktığımda bu konu hakkında birkaç başlık var yorumları da okudum ama hala aklımda net bir cevap şekillenmedi. Görür mü bilmiyorum ama Recep Bey veya Ergün Bey'de bu konu hakkında beni bilgilendirirse sevinirim. Son olarak sistem olarak Max 8000TL bütçe ile böyle bir şey toplamayı düşündüm. Bir kere alacağım göze hoş gelmesini ve sürekli bir şeyleri değiştirme isteği doğurmamasını düşünerek bu şekilde topladım. Önerileriniz varsa da beklerim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı ikilemde kalmıştım ekran kartı alırken. Yüksek ısı değerleri ve yaşanan çeşitli problemler sebebiyle AMD'yi tercih etmedim.

Bir de keşke incehesap gaming indirimlerini takip etseydiniz bugün. Listenizdeki iki ürün gayet iyi fiyata satılıyordu.

Yeni gelen sürücülerle 5700XT'nin sorunları çözülüyor ve çözülmeye devam ediyor, ben 5700XT öneriyorum.
Bu modellere bakabilirsiniz.
Ray tracing seviyorsanız o başka. :)

XT'nin rakibi 2070 Süper. Şimdi gelip AMD'nin yazılım sorunu var bulaşma diyecekler ve kısmen de haklılar ama mesela ben sorun yaşamıyorum yazılımla alakalı. Seçtiğiniz Gaming X gayet sorunsuz ve serin çalışan modeli gözün kapalı al derim. Neden XT dersen daha gelişime açık bir kart ileride daha da performansı artacak yazılım olarak pik noktaya vurunca. 2060 Super alınmaz mı alınır ama aynı paraya ben XT derim eşit kartlar olsalar 2060 derdim ama eşit de değiller.

Sistemine önerim işlemciyi 3600 yapıp diğer bileşenlere daha fazla bütçe ayırabilirsin 3600X ile 3600 arasında neredeyse hiçbir fark yok, anakartı Msi B450 Tomahawk, PSU'yu başka bir modelle değiştirebilirsin Cooler Master dışında marka öneririm çünkü CM'nin genel itibariyle PSU'ları pek iyi değil, kasayı MB511 alabilirsin.

Mesela Yayin yapmak istersen NVIDIA kat ve kat AMD'ye usttun...NVIDIA ile icinesine sine oynarsin, ancak AMD mesela yazilimsal sorunlar yasiyor...Siyah ekran, ekran yirtillmalari vb...Yani perf acisindan AMD ama omrunun bilemem...2060 Super'de gayet iyi, bu arada sisteminde kucuk bir degisilklik yapabilirsin: Daha saglam bir anakart --> Tomahawk Max veya Mortar Max. En iyi islemcileri bile destekler (R9 3900X gibi), bu arada 3600X ile 3600 arasinda buyuk bir fark yok, saglam bir anakart daha onemli olur + Tomahawk Max gibi bir anakart ile cok iyi bir OC yapabilirsin, boylece 3600X'in performansini almis olursun.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Iyi aksamlar
Sistemine önerim işlemciyi 3600 yapıp diğer bileşenlere daha fazla bütçe ayırabilirsin 3600X ile 3600 arasında neredeyse hiçbir fark yok, anakartı Msi B450 Tomahawk, PSU'yu başka bir modelle değiştirebilirsin Cooler Master dışında marka öneririm çünkü CM'nin genel itibariyle PSU'ları pek iyi değil, kasayı MB511 alabilirsin.
Arkadas ayni anda ayni seyi yazmis :))

Bu arada 5700xt sapphire pulse nitro +da cok iyi ekran karti ! bir goz at derim (tabi5700xt alacaksan)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı