Çözüldü RTX 2060 ve i5 12400F sistem oyunlarda düşük performans veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ÇeriBey

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 2300MHZ
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
GİGABYTE H610M V2 DDR4
İşlemci
İ5 12400F
Arkadaşlar, CS2'de çok az FPS alıyorum, GPU kullanımı bir türlü artmıyor. Ölüm maçı modunda 100 FPS alıyorum ama hiç akıcı hissettirmiyor. Aynı sistemi internet kafede test ettiğimde o modda 300 FPS görüyorum. Yaptığım testlerde internet kafedeki ekran kartı yer yer 180 watt çekiyor, 150 watt altına bile düşmüyor; bendeki kart ise arada bir 120 Watt'a çıkıp tekrar 100 Watt'a düşüyor.

RDR2 testi de yaptım (DLSS olmadan); ilk bölümde 55-60 FPS alırken, kafede 88-90 FPS alınıyor. Kafedeki sistemi sonuna kadar inceledim, ne overclock ne de başka bir şey var. Oysaki benim sistemim her şey minimum harcamada, arka plan işlemlerim bile 70-75 arası; kafede ise 130-140 arası dolaşıyor. Her şeyim neredeyse iyi olmasına rağmen neden böyle bir sonuç alıyorum anlayamıyorum.

Ek olarak her türlü driver denedim: Clean kurulumlar, NVIDIA App, eski sürümler; hepsinde aynı, bir fark yok. Afterburner üzerinden birçok ayar yaptım, watt sınırını da yükselttim ama nafile. Bilgisayarın güç modu “Nihai Performans”ta. BIOS'tan her türlü performans ayarını açtım, kapadım; yine işe yaramadı.

Sorunum tek kanal RAM kullanmam mı? Yoksa PSU'mun (500 watt Zalman) ömrü mü doldu? Ya da ekran kartım mı arızalı? Ekran kartı testini de yaptırdım, orada da bir terslik çıkmadı.

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Sorabildiniz mi?

Henüz eve geçemedim yurttayım hafta sonu soracağım.

Sorabildiniz mi?

İyi akşamlar, anlık olarak sorunu çözmüş bulunmaktayım, internet kafeye gitmedim, 1x16 olan RAM'lerimi 2x16 yaptım ve istediğim FPS ve GPU kullanım oranlarını aldım. Attığım görselde sen bu sistemden ne bekliyorsun 4060 ile ben o FPS'leri almıyorum diyen arkadaşlarıma gelsin, 270 FPS, yüksek grafikler, ölüm maçı...

IMG_4446.jpeg
Testi şu an yapıyorum sonuçları size nasıl göstereceğim?

Silver benchde CPU %100 çalışıyor mu, kaç GHz onu yaz yeter, o diğer puanlamayı da fotoğraf olarak atarsan iyi olur.

Kral diğer adamın PC sandım KB.

Yok hocam ya hafif hastayım üşüyorum sağ olsun emektar benim yerime odayı da ısıtıyor hep beni düşünüyor :D

Silver benchde CPU %100 çalışıyor mu, kaç GHz onu yaz yeter, o diğer puanlamayı da fotoğraf olarak atarsan iyi olur.

Yok hocam ya hafif hastayım üşüyorum sağ olsun emektar benim yerime odayı da ısıtıyor hep beni düşünüyor :D

Testi yapıyorum ama hiçbir yerde değer göstermiyor.

silver benchmark zaten değer göstermez sadece işlemcinin ısısına ve kullanım yüzdesine bakın. diğer puanlama içinse videoda adamın gösterdiği 2. komudu powershell e yazın yönetici çalıştırmanıza gerek yok

Silver benchmark zaten değer göstermez sadece işlemcinin ısısına ve kullanım yüzdesine bakın. Diğer puanlama içinse videoda adamın gösterdiği 2. komudu PowerShell'e yazın yönetici çalıştırmanıza gerek yok.

PowerShell komutu işe yaramadı bütün değerler 0 gösteriyor şimdi Silver benchmarkın bitmesini bekliyorum.

PowerShell komutu işe yaramadı bütün değerler 0 gösteriyor şimdi Silver benchmarkın bitmesini bekliyorum.

İlk CMD komutunu tekrar dener misiniz? Silver ile aynı anda yapmayın. Ayrıca Silver'da 3. olarak "stress test" de var cpunuz ile kare oluşturuyor o da CPU kullanımı olarak oyun ile neredeyse aynı değerleri çekiyor orada da işlemci kullanımına ve ısısına bakabilirsiniz

Bu saçma şeyleri neden yaptırdığımı merak ediyorsanız, sisteminin hep %60 da kaldığından şikayet ettiğiniz için acaba sorun gerçekten fiziksel bir şey mi yoksa yazılımda falan mı sorun var onu anlamaya çalışıyorum

İlk CMD komutunu tekrar dener misiniz? Silver ile aynı anda yapmayın. Ayrıca Silver'da 3. olarak "stress test" de var cpunuz ile kare oluşturuyor o da CPU kullanımı olarak oyun ile neredeyse aynı değerleri çekiyor orada da işlemci kullanımına ve ısısına bakabilirsiniz.

Bu saçma şeyleri neden yaptırdığımı merak ediyorsanız, sisteminin hep %60 da kaldığından şikayet ettiğiniz için acaba sorun gerçekten fiziksel bir şey mi yoksa yazılımda falan mı sorun var onu anlamaya çalışıyorum.

Silver benchmarkta score 4.022 çıktı.

İlk CMD komutunu tekrar dener misiniz? Silver ile aynı anda yapmayın. Ayrıca Silver'da 3. olarak "stress test" de var cpunuz ile kare oluşturuyor o da CPU kullanımı olarak oyun ile neredeyse aynı değerleri çekiyor orada da işlemci kullanımına ve ısısına bakabilirsiniz.

Bu saçma şeyleri neden yaptırdığımı merak ediyorsanız, sisteminin hep %60 da kaldığından şikayet ettiğiniz için acaba sorun gerçekten fiziksel bir şey mi yoksa yazılımda falan mı sorun var onu anlamaya çalışıyorum.

Dilerseniz bir oyun girip sonuçlarını buraya atabilirim.

Silver benchmarkta score 4.022 çıktı.

Dilerseniz bir oyun girip sonuçlarını buraya atabilirim.

Ayrıca 4.022 gayet güzel bir sonuç, %100 kullanıma erişip erişmediğine bakar mısın?

İlla testi sonuna kadar yürütmene gerek yok sadece CPU %100 görüyor mu? Görünce ısısı ne oluyor yazsan yeter

Ayrıca 4.022 gayet güzel bir sonuç, ayrıca aşağı listeye adınızı yazmışsınız :D neyse %100 kullanıma erişip erişmediğine bakar mısın?

Hocam affedin ama bakamıyorum bulamıyorum bu sonuçlar nerede 😂

Ayrıca 4.022 gayet güzel bir sonuç, %100 kullanıma erişip erişmediğine bakar mısın?

İlla testi sonuna kadar yürütmene gerek yok sadece CPU %100 görüyor mu? Görünce ısısı ne oluyor yazsan yeter.

Baktım şu an 100 de kullanımı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı