RTX 2060 ve i5-9600K Windows 10 Oyunlarda Masaüstü Atma Sorunu

selman gürlek

Decapat
Merhaba arkadaşlar,

2 ay önce RTX 2060, MSI Z390 Mortar, İ5 9600K, 750 watt XİGMATEK PSU, 240 MM XİGMATEK sıvı sogutuculu sistem topladım. Ama oyunlara girerken LoL , CS:GO, Battlefield , Bbattfield 5, Call of Duty oyunlarında hatasız olarak, PUBG oyununda ise crash reporter hatasıyla direk masaüstüne atıyor.(bazen 5 dakika bazen ise 20 dakikada). Birçok yöntem denedim ama sorunu çözemedim. Sürücülerim güncel ve Windows orijinal günceldir. 2 aylık süreden beri oyun oynayamıyorum, bu nedenle.. Bana tecrübelerinizle yardımcı olur musunuz lütfen ?

O donanıma en uyumlu sistem Windows10'dur. Donanımla ilgili bir sorun yok, yazılımsal bir problem var, Windows10'u yükleyin, Windows sonuna kadar güncellesin, yardımcı bütün yazılımları yükleyin (.net framework vs.) bütün donanım sürücülerini güncel yükleyin sorun olmayacaktır.

B360 anakart, 9600k ve MSI RTX 2060 Ventus XS kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yok. Windows, Office orjinal, antivirüs Kasoersky free kullanıyorum. Korsan hiçbirşey yok bilgisayarda. Temiz sistem kullanırsan bir sorun olduğunda şüpheleneceğin unsurlar azalıyor.
Bir uyarı Windows kurulumu yapılırken ve sonrasında internet bağlantısı bağlı olmasın. Anakart ve özellikle ekran kartı driverlarını yüklerken windows internetten o driverların temel sürümünü kuruyor ve çakışıyor.

Onur bey , bütün sürücü ve windowsum güncel .
Taner bey , sistemim temiz yeni toplanmış zaten .
O donanıma en uyumlu sistem Windows10'dur. Donanımla ilgili bir sorun yok, yazılımsal bir problem var, Windows10'u yükleyin, Windows sonuna kadar güncellesin, yardımcı bütün yazılımları yükleyin (.net framework vs.) bütün donanım sürücülerini güncel yükleyin sorun olmayacaktır.
B360 anakart, 9600k ve MSI RTX 2060 Ventus XS kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yok. Windows, Office orjinal, antivirüs Kasoersky free kullanıyorum. Korsan hiçbirşey yok bilgisayarda. Temiz sistem kullanırsan bir sorun olduğunda şüpheleneceğin unsurlar azalıyor.
Bir uyarı Windows kurulumu yapılırken ve sonrasında internet bağlantısı bağlı olmasın. Anakart ve özellikle ekran kartı driverlarını yüklerken windows internetten o driverların temel sürümünü kuruyor ve çakışıyor.

Selman bey her şey normalse madem neden olmuyor? Sorunun yazılımsal olduğu aşikar. Sizin atladığınız veya bilmediğiniz, farkına varamadığınız bir sorun bu. Tekrar temiz bir kaynaktan Windows10 kurulumu yapınız ve Windows Update ile sonuna kadar güncelleyiniz. Şimdiye kadar bir çok bilgisayara sahip oldum ve bu tarz hatalar almadım. Her nesil donanım kullandım yine de almadım. Neden? Çünkü Windows'um ve sürücülerim temiz, eklentisiz ve günceldi.

Buradan orjinal kalıbı indiren programı çalıştırıp windows 10'u flasha windows'un bu programı ile yazmakla başlamalısın.
Anakartın sitesinden ve ekran kartının sitesinden driverları indir ve C dışındaki sürücüye at. Format süresince ve sonrasında internet bağlantısı olmasın. Anakart ve ekran kartı sürücülerinden sonra interneti verin.
Msi Afterburner ve Riva Tuner'ı da kurma.

Selman bey her şey normalse madem neden olmuyor? Sorunun yazılımsal olduğu aşikar. Sizin atladığınız veya bilmediğiniz, farkına varamadığınız bir sorun bu. Tekrar temiz bir kaynaktan Windows10 kurulumu yapınız ve Windows Update ile sonuna kadar güncelleyiniz. Şimdiye kadar bir çok bilgisayara sahip oldum ve bu tarz hatalar almadım. Her nesil donanım kullandım yine de almadım. Neden? Çünkü Windows'um ve sürücülerim temiz, eklentisiz ve günceldi.
Onur bey temiz kaynak olarak belirttiğiniz windows 10 nasıl kurabilirim ozaman ?

Dengesiz O/C yapıldıysa yanlış voltaj yanlış frekanslar gibi sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. PUBG oyununun O/C konusunda hassas olduğunu okumuştum yanlış ayarlarda dediğiniz gibi masaüstüne atma yapıyormuş.
Tavsiyem ekran kartı driverinizi DDU ile tamamen kaldırıp siteden tekrar güncel versiyonu indirmek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı