RTX 2060 ve i5-9600K Windows 10 Oyunlarda Masaüstü Atma Sorunu

selman gürlek

Decapat
Merhaba arkadaşlar,

2 ay önce RTX 2060, MSI Z390 Mortar, İ5 9600K, 750 watt XİGMATEK PSU, 240 MM XİGMATEK sıvı sogutuculu sistem topladım. Ama oyunlara girerken LoL , CS:GO, Battlefield , Bbattfield 5, Call of Duty oyunlarında hatasız olarak, PUBG oyununda ise crash reporter hatasıyla direk masaüstüne atıyor.(bazen 5 dakika bazen ise 20 dakikada). Birçok yöntem denedim ama sorunu çözemedim. Sürücülerim güncel ve Windows orijinal günceldir. 2 aylık süreden beri oyun oynayamıyorum, bu nedenle.. Bana tecrübelerinizle yardımcı olur musunuz lütfen ?

MSI anakart ben de kullanıyorum. Gaming APP, App manager, Command Center, DPC Latecy tuner, Fast boot, Intel Extreme Tuning Utility, MSI Smart Tool, Super Charger , X Boost programlarını kurma. Çok gerekli değiller ve belki bunlar sıkıntı yaratabilir. Maksat seçenekleri daraltmak.

Dengesiz O/C yapıldıysa yanlış voltaj yanlış frekanslar gibi sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. PUBG oyununun O/C konusunda hassas olduğunu okumuştum yanlış ayarlarda dediğiniz gibi masaüstüne atma yapıyormuş.
Tavsiyem ekran kartı driverinizi DDU ile tamamen kaldırıp siteden tekrar güncel versiyonu indirmek.
Hiç Overclock yapmadım .

Sisteme kurulu windows keyi bulmana yardımcı yöntem ve uygulamalar mevcut. Google ile arat, sistemindeki windows serialını sağlam bir yere not al. Verdiğim microsoft site linki ile sağlam ve temiz kurulum yap bence. Başkalarının kurduğu windowsu veya kurulumunu sağlam zannetme, ne olur ne olmaz.

Hiç overclock yapmadım dediniz. Bu sorun şahsen banada yazılımsal geldi.. Öncelikle arkadaşlarin dediği gibi Microsoft üzerinden win 10 ISO kalıbını indirin. Büyük ihtimal anakartiniz uefi dir. Emin değilseniz. Bir araştırın uefi mi degilmi diye. Uefi ise USB ile format atarken başında uefi USB yi seçin. Forumda Recep abinin win10 USB kurulum adlı videosu var detaylı anlatımlı. Uefi ile kurduktan sonra Windows üzerinden tüm güncellemeleri kesintisiz yapın. Eksik driver vs söz konusu olursa elle kurun. İşlemci ram veya ekstra bir parçanın driver dosyası mevcut ise onlarında driverini kurmayı ihmal etmeyin.. Linç yemek istemiyorum ama yinede söylemeden edemeyeceğim. Windows defenderi devre dışı bırakın birde öyle deneyin.. Sonuçları paylaşmanızı bekliyecegim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı