RTX 2060 ve RTX 2070 için Marka Tavsiyesi

EpicUp

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 2700X işlemci ile kullanılacak. İkisi arasında kaldım ve tabii çeşitli markalar var mesela 2060'ın yüksek bir modeli 2070'in en alt modelini geçiyor gibisinden. 3000-4000 TL civarı bütçem var, en uygun ekran kartı nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben MSI RTX 2060 VENTUS'ü kullanıyorum eski ekran kartım 3 fanlı olan ASUS ROG STRİX GTX 1060 6GB'dı. Ben aralarında performans dışında bir fark göremedim. Yani markaya çok kafaya takma bence.

RTX 2070'in içinde daha çok CUDA çekirdeği var dolayısıyla daha performanslı. Ama işlemcinin iyi olması lazım monitör olarak da en az 2560x1440 çözünürlüklü olması lazım. Yoksa tam performans alamazsın RTX 2070'den.
Monitör o kadar iyi değil.Ama açıkçası görüntü değilde performans daha önemli benim için.Ama yinede monitör 2560x1440 değilse RTX 2060 al diyorsunuz yani ?
Gigabyte varmış indirimde olsa bile.
Windforce modelinden çok şikayet var

Monitör o kadar iyi değil.Ama açıkçası görüntü değilde performans daha önemli benim için.Ama yinede monitör 2560x1440 değilse RTX 2060 al diyorsunuz yani ?

Windforce modelinden çok şikayet var
2 fanlısı sıknıtılı ama 3 fanlısı hakkında bir şey bilmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@EpicUp Ne şikayeti varmış anlayamadım? Gigabyte en az Asus ve MSI kadar kaliteli bir markadır.

Ayrıca marka fark etmiyor diyen arkadaşlara sesleniyorum, nasıl fark etmiyor bana açıklar mısınız? Kullanılan malzemenin kalitesinden, ömrüne, garantisine kadar bir çok fark var. Şimdi illa da MSI veya Gigabyte, Asus alın demiyorum ancak bütçeniz elverdiği ölçüde bu markaları alın. 2070 almak yerine gidip MSI, Asus her neyse RTX 2060 alın demiyorum. Ama bütçeniz varsa bu markaları alın.

Ayrıca konus sahibine cevap olarak ben arkadaşın önerdiği Gigabyte Windforce RTX 2070'i öneririm. PAra eklersen MSI RTX 2070 Gaming Z öneririm.

@EpicUp Ne şikayeti varmış anlayamadım? Gigabyte en az Asus ve MSI kadar kaliteli bir markadır.

Ayrıca marka fark etmiyor diyen arkadaşlara sesleniyorum, nasıl fark etmiyor bana açıklar mısınız? Kullanılan malzemenin kalitesinden, ömrüne, garantisine kadar bir çok fark var. Şimdi illa da MSI veya Gigabyte, Asus alın demiyorum ancak bütçeniz elverdiği ölçüde bu markaları alın. 2070 almak yerine gidip MSI, Asus her neyse RTX 2060 alın demiyorum. Ama bütçeniz varsa bu markaları alın.

Ayrıca konus sahibine cevap olarak ben arkadaşın önerdiği Gigabyte Windforce RTX 2070'i öneririm. PAra eklersen MSI RTX 2070 Gaming Z öneririm.
Windforce gayet güzeldir.
Şu kart alınır mı? Isı sıkıntısı falan var mıdır?

Selamlar, şahsen MSI kullanıyorum ve kalitesine de güveniyorum. Tam model olarak bi öneri sunamayacağım belki ama 10 gün önce Vatan Bilgisayar'dan KDV indiriminden MSI RTX 2080 DUKE almıştım. Bu hafta sonunu bekleyip fiyatları bi gör istersen ya da gece indirimlerini takip etmeni önereceğim. İndirimden yakalarsan belki istediğin karta ulaşabilirsin. Bol şans. :)

Selamlar, şahsen MSI kullanıyorum ve kalitesine de güveniyorum. Tam model olarak bi öneri sunamayacağım belki ama 10 gün önce Vatan Bilgisayar'dan KDV indiriminden MSI RTX 2080 DUKE almıştım. Bu hafta sonunu bekleyip fiyatları bi gör istersen ya da gece indirimlerini takip etmeni önereceğim. İndirimden yakalarsan belki istediğin karta ulaşabilirsin. Bol şans. :)
Öyle yapıcaz artık :D Teşekkürler

Hocam sıkıntısı yok sadece yüksek modeller ile aralarında soğutma farkı ki pek değmez bide 3-5 FPS en fazla var, Ayrıca INNO3D firmasının kartları gayet güzeldir tavsiye ederim.
Arkadaşım neye göre güzel? Kulandın mı? Hiç garantilik durum oldu mu? Senelerce elinde kaldı mı? Bunlar da önemli değil aslında. Markanın kalitesi belli zaten ortada yani.
Ya bu marka çok uzun zamandır var. Yurtdışından değil Türkiye'den bahsediyorum. Arkadaşın biri Youtube'de video yapıyor ve başımıza bu tür dandik markaları alet edip duruyor. Sonra insanlara anlat anlatabilirsen laf. Aynı kişi başımıza James Donkey ve Motospeed'i de alet etmişti. Hala anlatamıyoruz klon switch olduğunu, dandik olduğunu falan.

Her neyse, elinizde olduğunca Tayvan üçlüsünü tercih edin. Eğer model düşürmek zorunda kalırsanız o zaman işte diğer markalara yönelin Sapphire gibi. Sapphire kötü demiyorum ama diğer markalara göre 1 tık daha geride. Bu yüzden ilk tercihiniz o üç marka olsun.
Örnek veriyorum Sapphire ısı borularını sinterleme yöntemi ile yapıyor. Çoğunuz da bunu bilmiyordunuz. O yüzden 1 tık daha geride. Bunun gibi etkenler var bu işin içerisinde. Ancak hala marka seçimini bütçeniz belirlemeli diyorum üstüne basa basa.
Ancak INNO3D gibi markalar %90 ihtimalle Çin'de üretilen dandik markalar. Önermiyorum bu tür markaları.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı