RTX 2060 vs RX 5600 XT

ParaDelta7

Femtopat
AMD tarafında Sapphire Pulse RX 5600 XT NVIDIA tarafında ise RTX 2060 Galax 1 Click OC ya da Palit Gaming Pro OC almayı düşünüyorum. OC meraklısı değilim bilmem de zaten bütçeme uygun en iyi kartlar bunlardı. Kartımı alayım 1080P Ultra'da oynayayım istiyorum sıkıntı vermeyecek şekilde lütfen bilgili olan arkadaşlar ve bu belirttiğim kartlara sahip arkadaşlar yazarsa sevinirim bilgi kirliliği olmamış olur ve benim gibi alışveriş yapacak arkadaşlara da fikir olur. RX 5600XT 300TL daha ucuz RTX'e göre Palit ve Galax arasında ise 1TL fark var.
Ekran kartı için en fazla bütçe 2732 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galax'ı öneririm oldukça iyi ve serin bir model yani her türlü alınabilir mantıklı bir model ve RTX kartı alma sebebin daha iyi, sorunsuz ve stabil Driver + RTX + DLSS 2.0 + nvenc ve benzeri işte bu tür sebeplerden 2060 daha iyi bir kart ama 5600 XT ise daha çok F/P sayılır bir kart ama mümkünse 2060'ı alın ya da RTX 3050'yi falan bekleyin hatta Gaming gecesinde 2500 civarı ya da daha ucuza bile gelebilir.

RX 5600 XT modelini öneririm. BIOS Update'den sonra RTX 2060'dan birazcık daha performanslı oluyor. Eğer çok paran var ise RTX'e yöneleceksin. Çünkü Galax Gigabyte gibi üreticilerin bazı kartları ısınıyor RTX 2060'da buna dahil. RTX 2060 alacaksanız STRIX modelini MSI modellerini alacaksınız. RX 5600 XT sürücü sorunları şükür ki düzeldi. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

RX 5600 XT modelini öneririm. BIOS Update'den sonra RTX 2060'dan birazcık daha performanslı oluyor. Eğer çok paran var ise RTX'e yöneleceksin. Çünkü Galax Gigabyte gibi üreticilerin bazı kartları ısınıyor RTX 2060'da buna dahil. RTX 2060 alacaksanız STRIX modelini MSI modellerini alacaksınız. RX 5600 XT sürücü sorunları şükür ki düzeldi. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Galax modelinin ısındığı yok tersine 5600 XT'de Windforce ve Pulse'nin soğutması daha düşük yani ısındığı falan yok geçtiği de yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran Alıntısı.PNG

.
Bu arada sürekli sorun hakkında konu açanlar var başka forumda olsun burada olsun vs ki zaten AMD'nin sitesinden de bakılabilir neyse işte RTX serisi teknolojileri sebebiyle 2060 daha iyi bir kart olmuş oluyor tabii çok daha stabil Driver'de cabası tabii.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Dostum aradaki farka sırf RTX teknolojisi için cidden değmez. Eğer ki Türkiye'de değil de başka yerde yaşıyor olsak neyse derim ama 300 350 TL cebinde kalması daha iyidir başka donanımlarda kullanırsın o parayı. Ayrıca şundan ötürü dedim henüz RTX'lerde ki bilhassa 2060 modellerinde soğutma kontrol altına alınabilmiş değil. O teknolojiye biraz daha var bence derim ki 5600XT'den yana oyna ama illa da diyorsan ben RTX alacağım sorun yok yani alınır yine de ama ben de 5600XT var ve aşırı memnunum. Driver sorunum yok bu arada ekleyeyim onu da.
XFX AMD Radeon RX 5600 XT THICC III Ultra 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (RX-56XT6TB48) - incehesap.com 3 fanlı xfx modeli
işini görür düzde 73 74 gördüm en çok junkta da 85 87 falan

Dostum aradaki farka sırf RTX teknolojisi için cidden değmez. Eğer ki Türkiye'de değil de başka yerde yaşıyor olsak neyse derim ama 300 350 TL cebinde kalması daha iyidir başka donanımlarda kullanırsın o parayı. Ayrıca şundan ötürü dedim henüz RTX'lerde ki bilhassa 2060 modellerinde soğutma kontrol altına alınabilmiş değil. O teknolojiye biraz daha var bence derim ki 5600XT'den yana oyna ama illa da diyorsan ben RTX alacağım sorun yok yani alınır yine de ama ben de 5600XT var ve aşırı memnunum. Driver sorunum yok bu arada ekleyeyim onu da.

RTX teknolojisi meraklısı değilim zaten 2060 Ray Tracing için düşük kalıyor diye biliyorum ekran kartlarının kas gücü iyi olsun yeter.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı