RX 5600 XT vs RTX 2060

Siyah ekran AMD tarafinda hala bir gercek ama bayagi azaldigi da bir gercek. DLSS 2 destekli oyunlar artarsa aradaki paraya deger ama butce yetmiyorsa 1660S almaktan daha mantikli RX 5600 XT almak. Bu arada yayin yapilacaksa da RTX almaya deger ya da rekabetci oyun oynuyorsaniz ve 200Hz monitöre sahipseniz yine 2060 almaya deger ama 1080P'de AAA oyun oynayacaksaniz RX 5600 XT bir tik daha guclu %1-2 civari. Siyah ekran ya da WattMan ile karsilasmaya dabilirsiniz ki artik az kisi kaldi. Hatta bayagi az. Karsilasirsaniz servise falan gonderir en kotusu 2060 alirsiniz iade edip. Ama yok ben ugrasamam diyorsaniz o zaman o sizin bileceginiz is. Tabii tekrar söyleyeyim bu sorunlarin s si bile olmayabilir kartinizda bu sans isi.
Tekrar kartı gönderip iade ile vs uğraşmak istemiyorum çünkü bu süreçler gereksiz uzuyor maalesef, eğer bütçemi ayarlayabilirsem 2060'tan şaşmayacağım.

RTX 2060 diyeceğim. Nvidia'nın stabil kart deneyimi sunması açısından önde olduğunu düşünüyorum. Tabi seçeceğiniz marka ve model durumu da önemli.
Seçeceğim markanın uygun olması gerekiyor o yüzden Gigabyte veya Galax'ın modelini seçeceğim, ikisi de şuan 2.900 civarında seyrediyor stok bitmezse eğer. Bu modeller hakkında bilginiz var mıdır?

Tekrar kartı gönderip iade ile vs uğraşmak istemiyorum çünkü bu süreçler gereksiz uzuyor maalesef, eğer bütçemi ayarlayabilirsem 2060'tan şaşmayacağım.

Seçeceğim markanın uygun olması gerekiyor o yüzden Gigabyte veya Galax'ın modelini seçeceğim, ikisi de şuan 2.900 civarında seyrediyor stok bitmezse eğer. Bu modeller hakkında bilginiz var mıdır?

Link paylaşırsanız daha iyi fikir sahibi olabilirim. Fiyatlardan yola çıkarak tahmin edebiliyorum ve eğer o şekildeyse Galax diyeceğim.

Link paylaşırsanız daha iyi fikir sahibi olabilirim. Fiyatlardan yola çıkarak tahmin edebiliyorum ve eğer o şekildeyse Galax diyeceğim.
GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
Bu kartın indirimi sözde 1 saat içinde bitiyor, eğer eski fiyatına dönerse alma ihtimalim yok tabi ki doğruysa bu indirim.

Bu da Galax olan şimdilik stokta normal görünüyor. Farklı bir model öneriniz varsa bu fiyatta beklerim.

Forumda bugüne kadar birçok konu açılmış farkındayım fakat sorum biraz da ileriye yönelik ve güncel cevap gerektirdiği için sormak istedim.
Bu ay sonunda sistem alacağım fakat şu an RTX 2060 ile sistem toplayabilmem için bütçem bir miktar yetersiz kalıyor. Ucuz RTX 2060 modelleri olan Palit ve INNO3D markasının kartlarına baktım onların da stoğu ya bitmiş ya da diğer kartlarla aynı fiyata çıkmış.
Sorum ise şu, yaklaşık bir ay kadar daha bekleyip RTX 2060 almaya değer mi yoksa şu an 5600 XT ile bir sistem dizmeli miyim?
AMD kartlarından Driver sorunları yüzünden bayağı çekiniyorum.

Not: Bir ay sonra doların yükselebileceği ihtimali de var, bu o zaman bile RTX 2060 alamama nedenim olabilir.

Bu soruyu bende kendime sordum sistemi toplamadan önce. Düşük model bir 2060 almaktansa yüksek model malzeme kalitesi iyi bir 5600XT aldım. Yaklaşık 4 ay oldu aldığımın ilk 1.5 ayı haftada bir veya 3 kere siyah ekran hatası alıyordum. Son 3 aydır ayda bire kadar düştü yavaş yavaş sorunlar azalıyor.

GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
Bu kartın indirimi sözde 1 saat içinde bitiyor, eğer eski fiyatına dönerse alma ihtimalim yok tabi ki doğruysa bu indirim.

Bu da Galax olan şimdilik stokta normal görünüyor. Farklı bir model öneriniz varsa bu fiyatta beklerim.

Bu fiyat minvalinde Palit ve Inno3D'de var ama ben Galax'ı alabileceğinizi düşünüyorum. Diğer markalarda da kötü bir deneyim yaşamanız zor ama Inno3D'nin 2060 Super modelinde soğutma olarak bazı eksikler olduğunu içeren bir inceleme videosu görmüştüm. Galax sizi üzmez.

Bu fiyat minvalinde Palit ve Inno3D'de var ama ben Galax'ı alabileceğinizi düşünüyorum. Diğer markalarda da kötü bir deneyim yaşamanız zor ama Inno3D'nin 2060 Super modelinde soğutma olarak bazı eksikler olduğunu içeren bir inceleme videosu görmüştüm. Galax sizi üzmez.
Teşekkürler cevap için alırsam Galax'I tercih edeceğim.

Bu soruyu bende kendime sordum sistemi toplamadan önce. Düşük model bir 2060 almaktansa yüksek model malzeme kalitesi iyi bir 5600XT aldım. Yaklaşık 4 ay oldu aldığımın ilk 1.5 ayı haftada bir veya 3 kere siyah ekran hatası alıyordum. Son 3 aydır ayda bire kadar düştü yavaş yavaş sorunlar azalıyor.
Fiyatları çok çekici zaten kartların fakat driver sorunları yaşamak da hiç istemiyorum. Son sürümde iyice düzeldiğini yazmışlar birkaç inceleme izledim. AMD sitesinden bilinen sorunları kontrol ettiğimde de hala çok fazla sorun var, stabil hale bir türlü geçemedi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı