RTX 2060 vs RX 5600XT

Merhaba galax 2060 kullanıyorum. Kartın arka plakası var foto yüklüyorum.

Star Wars jedi: Fallen Order v-Sync -c 55⁰.
Battlefield 1 74⁰ (144 ve üzeri fps)
Battlefield 1 66-69⁰ (75 fps)
Skyrim 55⁰.
Metro Exodus 74⁰.
Battlestar Galactica: Deadlock 52⁰-56⁰.
Tomb Raider v-Sync -c 55⁰.
L.A Noire 39 dan başlayıp 55 e çıkıp orada sabit kalıyor. ( 60 fps oynuyorum )

Battlefield hariç oyunları ultrada oynuyorum. Daha iyi soğutması olan model bulursanız onu alın. İndirimlerde falan bulunabilir. Ben mutluyum bu kartla beraber.
MSI Afterburner'ın fan profilini aktif ederseniz derecelerde düşüş görürsünüz. İki fanlı, uygun fiyatlı RTX kartlarda ekran kartının varsayılan derecelere göre fan hızı aşırı düşük.
 
MSI Afterburner'ın fan profilini aktif ederseniz derecelerde düşüş görürsünüz. İki fanlı, uygun fiyatlı RTX kartlarda ekran kartının varsayılan derecelere göre fan hızı aşırı düşük.

Battlefield 1 bence serin çalışıyor ama bir deniyeyim teşekkürler.
 
Hahahah şaka gibiler 1660 falan öneriyorlar ben şaka yapmıştım ama ciddi ciddi önerdiler. @Efe10 bu arkadaşları dinleme sana pek fayda sağlamazlar fanboyluktan başka bir kazançları yok çünkü sen en iyisi indirim yakalayıp RTX 2060 al en kötü 77-78 dereceleri görürsün onda da fazla bir sıkıntı olmaz merak etme. Bunlar sana iyilik yerine kötülük yapıyorlar adam gelmiş utanmadan 1660 Super al demiş.



Kartın yazılımsal sıkıntıları olduğu doğru ama burada yazılan gibi bir durum yok ortada çoğu kötü PSU ve yanlış Driver'ları kullanmaktan kaynaklanıyor bu kartlar sorunlu olsa piyasa da satılmaz zaten toplanırdı. Yakın zamanda bilgisayarını güncelleme fırsatın olmayacaksa tabii ki MSI Gaming X gibi üst düzey bir model alman senin faydana olacaktır. En ağır yükte bile 60 dereceyi görmeyen bir kartı 5 yıl kullanmak varken oyun menüsünde bile 72-73 dereceleri gören giriş seviyesi RTX 2060'ı 5 yıl kullandıktan sonra aynı performansı alacağını sanmıyorum kart zaten yaşlı bir kart neredeyse çıkalı 2 yıl olacak 5600XT 6 aylık bir ekran kartı. Fiyatlar aşırı uçuk makul seviyede olsa bende RTX 2060 alacaktım zaten seninle aynı durumdaydım 5600XT'ye karar verdim ve pişman değilim. Çünkü 3000 serisi çıkacak ve bu kartın yüzüne bile bakılmayacak adım kadar eminim. Kulaktan dolma bilgilerle siyah ekran oluyor ya AMD kartları çok sıkıntılı ya diye papağan gibi aylardır aynı şeyleri söylüyorlar kartın ilk çıkışıyla şu anki arasında dağlar kadar fark var ufak tefek yazılımsal sıkıntıları var onlarda bir bilemedin iki güncelleme sonra yerine oturacaktır unutma bu kart çıkalı daha 6 ay bile olmadı. Plastik RTX 2060 almaktansa DDU ile Driver silip kurmayı tercih ederim ben yazılımsal sıkıntılar çözülür ama kaliteyi değiştiremezsin :D.
Hocam siz böyle diyince tekrardan aşık oluyorum karta. Sonra biri çıkıyor oyundan atıyor, bazen siyah ekran veriyor diyor. Sonra ben kafayı yiyorum. Genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum, düşünsenize oyunun ortasında siyah ekran alıyorum. Vallahi kafayı yerim. Hala çok kararsızım.
@Saykoraz Siz hiç yaşadınız mı siyah ekran vb. ?
 
Son düzenleme:
MSI Afterburner'ın fan profilini aktif ederseniz derecelerde düşüş görürsünüz. İki fanlı, uygun fiyatlı RTX kartlarda ekran kartının varsayılan derecelere göre fan hızı aşırı düşük.

Fan hızımı biraz yükselttim Star Wars jedi fallen order da 7 derece düşüş oldu. 48 derece de oynuyorum şuan.
 
Fan hızımı biraz yükselttim Star Wars jedi fallen order da 7 derece düşüş oldu. 48 derece de oynuyorum şuan.
Msi Afterburner ayarlarında Windows açılışında otomatik olarak başlat ve Sistem simgesi olarak başlat ( sağ altta simge olarak açılıyor) seçenekleri var onları aktif edersen otomatik olarak arka planda açılır.
 
İlerleyen süreçte bu hatalar mutlaka çözülecektir zaten ama şu anda siyah ekran hatasını yaşamayan yoktur. Frekans düşürerek kurtulabiliyorsun. Ben mesela her gün yaşıyordum siyah ekran sorununu 1 haftadır sorun yok frekans düşürdüğümden beri.
İşte frekans düşürmektense RTX 2060 alır keyfine bakar. :D
 
Şu anki kartım Zotac olduğundan Zotac Firestorm uygulamasıyla Msi Afterburner ile aynı işi yapıyor. Zotac Firestorm diğer marka kartlarda çalışıyor mu bilmiyorum, denemek lazım. Daha hafif bir program MSI Afterburner'a göre.
 
İşte frekans düşürmektense RTX 2060 alır keyfine bakar. :D
Evet işte ben de bu tarz şeylerden dolayı RTX 2060 düşünüyorum. Çok kararsızım hala.

@Saykoraz Siz MSI Gaming X modeli mi kullanıyordunuz? Frekans düşürme falan yaptınız mı? Kartın üzerinde hiç bir ayar yapmadan bir sıkıntı oluştu mu? Siyah ekran, oyundan atma tarzı?
 
Her şey olabilir, fiyatlar yükselebilir, düşebilir, yeni seri kartlar geldiğinde de düşebilir. Belki de düşmez. Ali Güngör demişti bir videoda zaman geçiyor yeni modeller çıkıyor fiyatların düşmesini beklemeyin bir parça alacaksanız alın geçin tadını çıkarın diye.

Sonuçta doğru. Şimdi 2000 serisi 2 yılını doldurmak üzere, bu yıl 3000 serisi çıksa 2 yıl sonra o kartlara da bugün yapılan yorumlar yapılacak. Çıkarsa 4000 serisi için de bu durum geçerli. Sonuçta her parça zamanla eskiyor bir üst modeli çıkıyor. En iyi dediğimiz şey şu ana göre en iyi, daha iyi dediğimiz şey de şu ana göre daha iyi. Bir süre sonra ondan da iyisi çıkacak, sonra daha iyisi... Teknoloji durmuyor. Nereye kadar bekleyeceksin ki? Tabii ki araştırmadan al geç demiyorum, bu aşamada önemli olan alınan parçanın sorun çıkarmaması ve olabildiğince stabil çalışması. Önce kararlılık sonra performans. Ama abartmanın da alemi yok. Son ekran kartın olmayacak sonuçta, eskiyene garantisi bitip bozulana kadar kullanırsın. 4 yıl 5 yıl olur.


Ben de 1 ay öncesinden sistem toplamaya karar vermiştim. Ekran kartı için 3500 TL ayırmıştım. Ekran kartı tarafında 2060- 2060S - 5700 XT gibi kartlar arasında kalmıştım. Hangisini alayım hangisi iyidir diye düşünmekten başka şeylere konsatre olamadım. Oldukça sinir bozucu bir süreçti. Kartlar hakkında birçok farklı yorum var. Bazıları kendi kullandığı markayı her halükarda savunuyor, bazıları hiç kullanmadıkları modelleri gömüyor. Youtube'da inceleme yapanların bazıları da taraflı.

Kime inanacaksın? Ben de iyice sıkıldım bu işten, 2 hafta önce indirimde Asus ROG Strix GeForce RTX 2070'i 3900TL 'ye gördüm, alıp geçtim. Bütçeyi biraz aştım ama en azından diğerlerine göre daha az sorunlu bir kart olduğunu düşünüyorum. Çünkü hepsinin az çok sorunu vardır. Sorunsuz, stabil çalışan bir kart tercih etmelisin.
 

Geri
Yukarı