Çözüldü RTX 2060'da DLSS 4 nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

k4moncik

Hectopat
Hayır. RTX 20, 30 ve 40 serilerine de yeni Frame Generation özelliği hariç DLSS 4 deteği getirildi. 40 serisi yalnızca MFG desteklemiyor ama DLSS 4 ve fg var. 20 ve 30 serisi FG/MFG desteklemiyor ama DLSS 4 desteği getirildi. Kaçak filan değil, bizzat NVIDIA verdi bu desteği.

RTX 2060 6 GB kartim var. Bu kartla DLSS 4 nasıl acarim? DLSS acinca kendisi otomatik aciliyor mu?

Çözüm
Oyun DLSS 4 destekliyse ve de DLSS modelini seçme ayarı yoksa otomatik olarak açılır. Oyunun ayarlar menüsünde DLSS Transformer Model, Cnn model gibi ayarlar varsa Transformer olanı seçeceksiniz. Garanti olsun diye Nvidia App ayarlarından DLSS geçersiz kılma seçeneğini Genel Ayarlar'dan da Oyun Ayarları'ndan da en sona(en yeni seçeneğe) alırsanız DLSS 4' ü açmış aktifleştirmiş olursunuz.
Oyun DLSS 4 destekliyse ve de DLSS modelini seçme ayarı yoksa otomatik olarak açılır. Oyunun ayarlar menüsünde DLSS Transformer Model, Cnn model gibi ayarlar varsa Transformer olanı seçeceksiniz. Garanti olsun diye Nvidia App ayarlarından DLSS geçersiz kılma seçeneğini Genel Ayarlar'dan da Oyun Ayarları'ndan da en sona(en yeni seçeneğe) alırsanız DLSS 4' ü açmış aktifleştirmiş olursunuz.

Çözüm
Eğer alıntıda yazan doğruysa, güncelleme ile gelmesi gerekiyor hocam; yani oynadığınız oyunda DLSS desteği varsa, oyunun ayarlar kısmından açıyorsunuz.

Oyun DLSS 4 destekliyse ve de DLSS modelini seçme ayarı yoksa otomatik olarak açılır. Oyunun ayarlar menüsünde DLSS transformer model, cnn model gibi ayarlar varsa transformer olanı seçeceksiniz. Garanti olsun diye NVIDIA App ayarlarından DLSS geçersiz kılma seçeneğini genel Ayarlar'dan da oyun ayarları'ndan da en sona(en yeni seçeneğe) alırsanız DLSS 4'ü açmış aktifleştirmiş olursunuz.

1750763441897.png

Dediğiniz ayar burada mı?

Evet hocam, orada olmalı. Program settings kısmına da bakın, DLSS override yoksa otomatik aktiftir.

Recep Baltaş'ın videosunu izleyip halletim gibi hocam. Şu anda dlssv3 yazıyor. Bir deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam GoW Ragnarok oyununda test ettim. DLSS 2 ve AMD fg varken yüksek ayarlarda 60FPS alıyordum. Şimdiyse AMD fg kapalı olmasına rağmen 80-90 FPS alıyorum ve görüntü cam gibi. Tekrardan teşekkür ederim. :D

Recep Baltaş'ın videosunu izleyip halletim gibi hocam. Şu anda dlssv3 yazıyor. Bir deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam GoW Ragnarok oyununda test ettim. DLSS 2 ve AMD fg varken yüksek ayarlarda 60FPS alıyordum. Şimdiyse AMD fg kapalı olmasına rağmen 80-90 FPS alıyorum ve görüntü cam gibi. Tekrardan teşekkür ederim. :D
Benim dediğim şekilde mi, videodan mı çözüm elde ettiniz tam anlayamadım. 😃 Ama rica ederim hocam düzelmesine sevindim, iyi oyunlar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı