RTX 2060S sistem aniden kapanıyor

irelia

Decapat
Daha fazla  
RAM
8x2 DDR4 TUF Gaming RAM. 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
1 TB SSD
Ekran kartı
RTX 2060S
Anakart
GIGABYTE B450M K GAMING
İşlemci
RYZEN 5 5500
Merhaba bilgisayar yeni, son 2-3 gündür daha çok kapanmaya başladı gerçekten çok sinir bozucu, sistem kapanıyor tekrar açmaya çalıştığımda Power tuşuna basıyorum 3-4 saniye sonra fan dönmeye başlıyolar fakat klavye ve ekrana güç gelmiyor, PSU kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum bu sefer sorunsuz açılıyor ama aniden yine kapanıyor, gerçekten çok sinir bozucu. Garantiye gönderdim ısı testleri falan yapmışlar kapanmamış bir sıkıntı olmamış ve bir şey fark ettim ekran kartının kutusunda minimum gereksinler 550W yazıyor benim PSU hem kalitesiz hem de 500W sorun bundan mıdır sizce? Ona göre değiştireceğim, sorunun net kaynağını çözmek için ne yapabilirim garantiden çıkmak istemiyorum.

Hiper Lux 500W.

Not: Yükte değilken de bu sorun yaşanıyor.

Sorun yüksek ihtimalle PSU'dan kaynaklanıyor. Ben de RTX2070 kartımı ilk aldığımda oyun oynarken PC kendini sürekli kapatıyordu, yeni PSU alınca sorunum düzeldi.

Hocam sorun PSU kablosunda olabilir mi? Garantiye gönderdiğinizde bir sorun tespit edememiş olmaları ilginç.
Hocam başka kablo takıp denedim, yine aynısı oluyor.

Sorun yüksek ihtimalle PSU'dan kaynaklanıyor. Ben de RTX2070 kartımı ilk aldığımda oyun oynarken PC kendini sürekli kapatıyordu, yeni PSU alınca sorunum düzeldi.

Hocam emin olmak istiyorum şimdi parça değiştirirsem garantiden çıkacağım, bir de sorun PSU da çıkmazsa işte o zaman geçmiş olsun :D

Hocam yetersiz havadan da olabilir mi? Kapağı çıkıkken bu kadar kapanmıyordu, Dün taktım daha fazla kapanmaya başladı bir de sıcak hava geliyor elimi uzattığımda.

Hocam başka kablo takıp denedim, yine aynısı oluyor.

Hocam emin olmak istiyorum şimdi parça değiştirirsem garantiden çıkacağım, bir de sorun PSU da çıkmazsa işte o zaman geçmiş olsun :D

Hocam yetersiz havadan da olabilir mi? Kapağı çıkıkken bu kadar kapanmıyordu, Dün taktım daha fazla kapanmaya başladı bir de sıcak hava geliyor elimi uzattığımda.
Sıcaklık değerlerini kendiniz kontrol ettiniz mi? Bana çok yüksek ihtimalle PSU kaynaklı geliyor. PSU'nuz 12V'dan toplam kaç Watt veriyor? PSU'nun yanında yazması lazım.

Sıcaklık değerlerini kendiniz kontrol ettiniz mi? Bana çok yüksek ihtimalle PSU kaynaklı geliyor. PSU'nuz 12V'dan toplam kaç Watt veriyor? PSU'nun yanında yazması lazım.
Hocam sıcaklık değerlerinde bir problem yok.

Hocam PSU'nun olduğu yer kapalı sökemiyorum şu an.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı