RTX 2070 Düşük FPS

EpicUp

Hectopat
Daha fazla  
Sistem şu : (1 hafta önce alındı)
AMD Ryzen 7 2700x
Corsair 16 GB 3200 MHz
MSI X470 Gaming Plus
MSI RTX 2070 Armor
CM Masterliquid 240 Sıvı Soğutma
250 GB Samsung M.2 SSD
WD 7200 RPM 1 TB HDD
700W PSU
Monitör 1080p

Aldığım FPS'ler :
LoL= 170 (Ultra)
CS:GO= 210 (Ultra)
Rust= 90 FPS (Ultra)

Bu FPS'ler normal mi? GTX 1050 ile aynı FPS alıyor diyenler var neden böyle?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci kullanımı neden hep İntel'e göre düşük ? Belki aynı kullansa eşitlenecek bu bir sorun mu ?
BIOS ayarlarından yükü tüm çekirdeklere eşit olarak paylaştırabilirsin. Masaüstünde bile tüm çekirdekleri kullanırsın tek çekirdek kullanan programlarda gücü artırmış olursun. Ve 2x8 baya bir FPS artışı sağlar.

Arkadaşlar insanların derdi şu. Dünyanın parasını veriyorum ben bu sisteme bunun karşılığını fps olarak almalıyım. Ama sistemi hangi oyunda kullanacağını hedeflemeden basıyorlar parayı alıyorlar. CS:GO ve LOL oynayan birinin 300+ fps için RTX 2070'li Ryzen sistem dizmesi düpedüz saçmalıktır. Gidip iade edicem diyorlar ya bir de. Sanki 320 değil de 250 alınca ne farkediyor. Tamamen ego meselesi. Muhtemelen 2000 liralık pc'si olan arkadaşı onla aynı fps alıyordur ona bozuluyor. Demiyor ki ya bi 2K çözünürlükle Metro : Exodus açayım, BF5 açayım. Takmışlar CS:GO'ya.

Özet: CS:GO'da yüksek fps için Intel sistem dizin.

İşlemci kaç GHZ de çalışıyor. Bellekler bıosda kaç MHZ. Ekran kartı ve denetim masası yüksek performans seçilimi? Bıos güncel mi? FPS değerleri gayet normal, profesyonel oyuncuların hepsi düşük ayarda oynar bilgin olsun.
Ne bir test nede bir SS atmışsın bilgi paylaş ki yardımcı olalım.
1050 ti dediğin kart RUST oyununda 30 FPS alıyor haberin olsun. Buda video.

Ekran kartı oyunlarda % kaç kullanıliyor?

%50-70 arası.

Arkadaşlar insanların derdi şu. Dünyanın parasını veriyorum ben bu sisteme bunun karşılığını FPS olarak almalıyım? Ama sistemi hangi oyunda kullanacağını hedeflemeden basıyorlar parayı aliyorlar. CS:GO ve LOL oynayan birinin 300+ FPS için RTX 2070'li Ryzen sistem dizmesi düpedüz saçmalıktır. Gidip iade edeceğim diyorlar ya bir de. Sanki 320 değil de 250 alınca ne farkediyor. Tamamen ego meselesi. Muhtemelen 2000 liralık pc'si olan arkadaşı onla aynı FPS aliyordur ona bozuluyor. Demiyor ki ya bir 2K çözünürlükle Metro: Exodus açayım, BF5 açayım. Takmışlar CS:GO'ya.

Özet: CS:GO'da yüksek FPS için Intel sistem dizin.

Ben de biliyorum sistemin Cs:Go için fazla olduğunu. Twitch yayını yapmak için dizdim sistemi o yüzden benim için FPS çok önemli. Aynı kart ve işlemci ile benden 100 FPS fazla alan var egoyla ne alakası var?

İşlemci kaç GHZ de çalışıyor. Bellekler BIOSda kaç MHZ. Ekran kartı ve denetim masası yüksek performans seçilimi? BIOS güncel mi? FPS değerleri gayet normal, profesyonel oyuncuların hepsi düşük ayarda oynar bilgin olsun.

Ne bir test ne de bir SS atmışsın bilgi paylaş ki yardımcı olalım.

1050 Ti dediğin kart RUST oyununda 30 FPS aliyor haberin olsun. Bu da video.

İşlemci 3.7 GHz'de çalışıyor. Yüksek performans seçili. Ultra ve low'da aynı FPS'i aliyorum bunun sebebi nedir?

Soğutucu güzel. Bıosdan voltaj arttırmadan CPU frekansını 4.1, 4.2 seviyelerine çıkartınız. Tekli çekirdek performansı artacaktır. 4.3 de de kullanabilirsiniz, hem anakart hemde soğutma müsait.
FPS de baya artacaktır.
Voltaj bilginiz yok ise anakarta bırakın sıcaklıklar çok yüksek olur ise müdahale edersiniz.

Soğutucu güzel. Bıosdan voltaj arttırmadan CPU frekansını 4.1, 4.2 seviyelerine çıkartınız. Tekli çekirdek performansı artacaktır. 4.3 de de kullanabilirsiniz, hem anakart hemde soğutma müsait.
FPS de baya artacaktır.
Voltaj bilginiz yok ise anakarta bırakın sıcaklıklar çok yüksek olur ise müdahale edersiniz.
Sitelerde stok hızı 4.3 ghz yazıyor ama 3.7 çalıştırıyor kendini

Sitelerde stok hızı 4.3 ghz yazıyor ama 3.7 çalıştırıyor kendini
Senin sistemin ile ilgili sorunun yok. Ekran kartın çok güçlü olduğu için bu oyunlarda full HD çözünürlükte enerji tasarrufu sağlamak için düşük performansta çalışıyor.

Yayın açacağım diyorsun eğer yayın açarsan doğal olarak ekran kartının daha fazla kullanıldığını göreceksin. Ortalama olarak yine aynı FPS değerini alacaksın.

Stok hız 3.7 boost hızı 4.3.
4.3'e çıkardığımda overclock yapmış oluyorum yani ?
Senin sistemin ile ilgili sorunun yok. Ekran kartın çok güçlü olduğu için bu oyunlarda full hd çözünürlükte enerji tasarrufu sağlamak için düşük performansta çalışıyor.
Yayın açacağım diyorsun eğer yayın açarsan doğal olarak ekran kartının daha fazla kullanıldığını göreceksin. Ortalama olarak yine aynı Fps değerini alıcaksın.
Doğru anlamış mıyım bakalım. Normalde yayın açanların yaşadığı FPS kaybını yaşamayacak mıyım?

4.3'e çıkardığımda overclock yapmış oluyorum yani ?

Doğru anlamış mıyım bakalım. Normalde yayın açanların yaşadığı fps kaybını yaşamayacak mıyım ?
Tam olarak yayın açmanın sisteme ne kadar yük bindirdiğini bilmiyorum ama büyük ihtimalle yaşamayacaksın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı