RTX 2070 İçin Öngörüsel İşlemci Tavsiyesi

Evga global servise güvenmeyin. Bundan 6 ay önce Nanokatalog'tan alınan Evga PSU'da garantilik bir sorun için servis aradık, Evga global ile görüştük ve kendi Avrupa şubelerine göndermemizi istediler. Biz de kargo ücreti yüzünden oraya yollamak yerine Nanokatalog'a verdik. 1.5 ay garantiden gelmesini bekledik gelmeyince Nano'dan iade aldık. Demem o ki Uluslar Arası garantiye güvenmeyin. Amazon garantisine güvenebilirsiniz. Sorun olursa Amazona ücretsiz kargoyla yollayabilirsiniz ama Türkiye de hizmet bulmak zor. He daha önce Amazon'dan alıp Türkiye de servis hizmeti almış birini bulursanız almadan önce ondan yaptıklarını aşama aşama öğrenin.

Tamam hocam tavsiyen için teşekkür ederim. Şu kartlar bir piyasaya gelsin de fiyatları gözlemleyip hareket edeceğim. Hemen almayacağım. Fiyatlar Amazon'da daha da çekilecektir.

Şu an R5 1600'ü 3.8GHz'de kullanıyorum. Bana da besler gibi geliyor. En kötü ufak bir darboğaz olur ama çok da kayda değer olmaz diye düşünüyorum. Şu an ekran kartı fiyatları çok yüksek olduğundan ve GTX 1070'in 2 yıl daha garantisi devam ettiğinden dolayı güzel bir fiyata satabilirim diye düşünüyorum. Kenarda da bu plan doğrultusunda ayırdığım 3.500 liram var.

İtopya'da RTX 2080 TI'ya 7.788 TL fiyat çıkardıklarına göre, RTX 2070 de 5.800 - 6.200 civarlarında olur diye düşünüyorum. 3.500 lira + GTX 1070'in parasıyla hemen hemen RTX 2070'i kafa kafaya satın alabilirim diye düşünüyorum.
1070'i satıp anakartı X470 yapın ve işlemciyi Ryzen 5 2600 yapın. 1600 da besler ama Ryzen 5 1600 kullanacaksan iyi bir soğutma ve X370 al overclock yaparsın.

Merhaba arkadaşlar,

Sistemim için, RTX 2070 alarak GPU değişikliği yapmayı düşünüyorum. Sistem şu şekilde:

AMD Ryzen 5 1600.
MSI NVIDIA GeForce GTX 1070 Armor 8 GB.
MSI B350 PC Mate.
Corsair Vengeance 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 (CMU16GX4M2C3000C15r)
High Power super GD 850W 80+ Gold modüler.

Henüz analizler ve deneyimlenmiş tecrübeler ortaya çıkmasa da bu konu altında öngörüsel olarak fikir analizi yapmayı ve RTX 2070'i rahatça besleyebilecek AMD işlemcisini kararlaştırmayı planlıyorum.

Sizce AMD Ryzen 7 2700X bu konuda başarılı olabilir mi? Veya Ryzen 5 1600 sizce ne kadar verimlilik sağlayabilir?

Dediğim gibi amacım sadece bir yol haritası çizmek. Şu an öncelikli olarak RTX 2070'i alacağım ve işlemci konusunu kararlaştırdıktan, 5-6 ay sonra da 4K monitöre geçeceğim. Erkenden yol haritası çizersem elimdeki GTX 1070, R5 1600 ve ASUS ASUS VG248QE'yi iyi fiyatlara satabilirim diye düşünüyorum.

Ben RX580 kulanıyorum ve işlemcim AMD Ryzen 5 2600 AM4 3.4GHz 6 çekirdek. Memnunum bu sistem için bu işlemciyi kullanabilirsin yeterlidir diye düşünüyorum 650 TL civarında bir işlemci. Yine de İtopya gibi profesyonel bir yerden yardım almalısın sistemi söyle sana göre bir işlmeci söylerler :)

Yüksek çözünürlükte işlemcinin açıkçası çok bir önemi kalmayacaktır. Kendi aralarında çok oynama göstermeyeceklerdir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı