RTX 2070 performans sorunu

Cymoril

Decapat
Merhaba, bir hafta önce topladığım sistemim şu şekilde:
AMD Ryzen 5 2600
MSI RTX 2070 Armor
Corsair 8 GB DDR4 3000 MHz RAM
Toshiba 250 GB SSD
AOC 24" G2460VQ6 1ms 75Hz monitör

Sorun şu ki deneme fırsatı bulabildiğim birkaç oyunda sistemden istediğim verimi bi türlü alamadım, Subnautica'da yüksek ayarlarda 80-90 gidip geliyorum. Oyunlarda bazen ekran kartı 60 dereceyi zor buluyor, kullanımı %50'yi görmüyor zorlamama rağmen. Acaba sorun tek RAM oluşundan mıdır, monitörü mü yükseltmem gerekir yoksa NVIDIA ayarlarından mıdır bilemiyorum babaerenler, yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bir hafta önce topladığım sistemim şu şekilde:
AMD Ryzen 5 2600
MSI RTX 2070 Armor
Corsair 8 GB DDR4 3000 MHz RAM
Toshiba 250 GB SSD
AOC 24" G2460VQ6 1ms 75Hz monitör

Sorun şu ki deneme fırsatı bulabildiğim birkaç oyunda sistemden istediğim verimi bi türlü alamadım, Subnautica'da yüksek ayarlarda 80-90 gidip geliyorum. Oyunlarda bazen ekran kartı 60 dereceyi zor buluyor, kullanımı %50'yi görmüyor zorlamama rağmen. Acaba sorun tek RAM oluşundan mıdır, monitörü mü yükseltmem gerekir yoksa NVIDIA ayarlarından mıdır bilemiyorum babaerenler, yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

Muhtemelen işlemciniz kartı besleyemediği için darboğaz oluyor ve tam performans alamıyorsunuz. Ryzen 2600 CPU, RTX2060'a kadar öneriliyor diye biliyorum.

R5 2600 işlemci RTX 2070 model kartı oldukça rahat besler, yapman gereken şey Nvidia ayarlarından DSR özelliği üzerinden 1440p çözünürlüğü açarak kullanman olacak.

İşlemci 2080'i daha besleyecek düzeyde ama doğru çözünürlük gerekiyor. O yönden sıkıntı yok, arkadaşların dediği gibi 2K'da kullanılmalı sistem. Fakat 2K'da RAM kullanımı artarsa donmalar ve kasmalar yaşanabilir. Bu yüzden en yakın zamanda 8 GB RAM eklenirse daha iyi olur, oyunlar için yeterli değil artık ve sisteme 16 GB yakışanıdır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı