RTX 2070 Sistem BF V düşük FPS

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060
CPU: Ryzen 7 7735HS
RAM: 24GB 4800 MHz DDR5
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi - Öğrenci
Özellikle multiplayer kısmında oyunda ani takılmalar oluyor. En düşük ayarlarda da denedim en yüksek ayarlarda da. Hatta RTX, DLSS falan açtım ama fayda etmedi. Baktığımda işlemci kullanımı ekran kartı kullanımından daha yüksek ama izlediğim videolarda böyle değildi. Sistem;
GameGaraj fenıx;
32 GB RAM.
RTX 2070.
Intel i7-10750H
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Battlefield V Screenshot 2021.08.09 - 16.39.07.06-min.png

Battlefield V Screenshot 2021.08.09 - 16.39.12.95-min.png

Battlefield V Screenshot 2021.08.09 - 16.39.21.24-min.png

Battlefield V Screenshot 2021.08.09 - 16.39.55.23-min.png

Battlefield V Screenshot 2021.08.09 - 16.42.47.58-min.png

Battlefield V Screenshot 2021.08.09 - 16.44.47.33-min.png

Hocam normalde darboğaz olmaması lazım. Çünkü bu cihaz MSI üretim bir laptop. Laptoplarda kolay kolay darboğaz olmaz. Ayrıca bir diğer kanıt da aşağıya bıraktığım video. Bu videodaki kişi çok daha iyi FPS alıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamen aynı model olmayan ve oyun içinde eşit şartlarda yapılmamış testler benim için geçersizdir. Size söylediğim ayarları denediniz mi ?

Tamamen aynı model olmayan ve oyun içinde eşit şartlarda yapılmamış testler benim için geçersizdir. Size söylediğim ayarları denediniz mi ?
Hocam bence dediğiniz şey biraz saçma. Çünkü ekran kartı belli, işlemci belli. O zaman FPS testi izlememize hiç gerek yok çünkü aynı sistem değil. Ayrıca dediğim gibi darboğaz yapacağını düşünmüyorum çünkü sonuçta bu cihaz bir laptop. İçine ekran kartını besleyemeyecek işlemci koymazlar. En azından MSI öyle bir hata yapmaz. Ayrıca teşekkür ederim, dediklerini yaptım ve oyun çok rahat çalışıyor Ultra'da olsa da. Ama neden darboğaz yaptığını hala anlamadım. Her ayarda FPS 70'lerde falan takılıyordu ki bu da garip bir şey bence. Son durumda görüntüleri atıyorum;
Battlefield V Screenshot 2021.08.13 - 10.15.10.93-min.png
Battlefield V Screenshot 2021.08.13 - 10.15.22.14-min.png
Battlefield V Screenshot 2021.08.13 - 10.15.54.90-min.png
Battlefield V Screenshot 2021.08.13 - 10.15.59.27-min.png

Hocam bence dediğiniz şey biraz saçma. Çünkü ekran kartı belli, işlemci belli. O zaman FPS testi izlememize hiç gerek yok çünkü aynı sistem değil. Ayrıca dediğim gibi darboğaz yapacağını düşünmüyorum çünkü sonuçta bu cihaz bir laptop. İçine ekran kartını besleyemeyecek işlemci koymazlar. En azından MSI öyle bir hata yapmaz. Ayrıca teşekkür ederim, dediklerini yaptım ve oyun çok rahat çalışıyor Ultra'da olsa da. Ama neden darboğaz yaptığını hala anlamadım. Her ayarda FPS 70'lerde falan takılıyordu ki bu da garip bir şey bence. Son durumda görüntüleri atıyorum;

Hocam yüksek seviye bir darboğaz sorunu olmasa da ufak bir darboğaz problemin islemciden kaynaklı oluyor. Fiyatın düşmesi için mecbur eski nesil işlemci kullanıyorlar. Söylediklerimin işe yarayacağını kendimden biliyorum. Eski ekran kartım RTX 2070 Super ile i5 10400 işlemci kullanmam sonucu sizin sistemden bir tık daha fazla bir çok defa darboğaz yaşamamdan söylediğim ayarlar ile kısmen çözmüştüm. Sisteminizi düşük FPS aldığınız oyunlarda oyunun ayarlar kısmından ince ayar yaparak oyunları daha yüksek FPS ve değerleri ile daha akıcı oynayabilirsiniz. Rapor kısmından çözüm olarak seçerseniz memun olurum.

Darboğaz yok ortada varda az bir şey gpu %99 olacak diye bir şey de yok rtx 3090 da 1080p de istediğin işlemci ile çalıştır %60 larda gidip geliyor çözünürlük ile alakalı oyunların optimizasyon ve grafikleri ile alakalı 2070 1080p için bir tık fazla 2060 falan koysalar yetermiş laptopa yada çözünürlüğü 2k yapabilirlermiş konsol tarafındaki gibi oyunlar pc tarafında optimize edilmiyor koyuyorlar önümüze alın ayarları siz yapın diyorlar illaki sorun çıkıyor takılacak mesele değil senin yapman gereken fulle hocam grafikleri ne varsa aç.

Hocam yüksek seviye bir darboğaz sorunu olmasa da ufak bir darboğaz problemin islemciden kaynaklı oluyor. Fiyatın düşmesi için mecbur eski nesil işlemci kullanıyorlar. Söylediklerimin işe yarayacağını kendimden biliyorum. Eski ekran kartım RTX 2070 Super ile i5 10400 işlemci kullanmam sonucu sizin sistemden bir tık daha fazla bir çok defa darboğaz yaşamamdan söylediğim ayarlar ile kısmen çözmüştüm. Sisteminizi düşük FPS aldığınız oyunlarda oyunun ayarlar kısmından ince ayar yaparak oyunları daha yüksek FPS ve değerleri ile daha akıcı oynayabilirsiniz. Rapor kısmından çözüm olarak seçerseniz memun olurum.
Hocam ben bu cihazı aldığımda 11. nesil intel işlemciler yoktu. Yani en güncel işlemcili ürünlerden biri. Daha önce bu cihaz eli bir sürü oyun oynadım ama ilk defa BF5'de darboğaz oldu. Ben de acaba başka bir şey mi var diye şaşırdım. Yardımınız için teşekkür ederim.
@BedelsizASKER aynen hocam. Mesela sen gidip bu sistem ile Terraria oynarsan %100 kullanması saçma olur. Benim şaşırdığım şey ne yaparsam yapayım FPS'in aynı değerlerde olması. RTX açtım, düşüğe aldım, ultraya aldım ama FPS aynı, değişen bir şey yok. Ondan acaba bir terslik mi var dedim.

Hocam ben bu cihazı aldığımda 11. nesil Intel işlemciler yoktu. Yani en güncel işlemcili ürünlerden biri. Daha önce bu cihaz eli bir sürü oyun oynadım ama ilk defa BF5'de darboğaz oldu. Ben de acaba başka bir şey mi var diye şaşırdım. Yardımınız için teşekkür ederim.
@BedelsizASKER aynen hocam. Mesela sen gidip bu sistem ile Terraria oynarsan %100 kullanması saçma olur. Benim şaşırdığım şey ne yaparsam yapayım FPS'in aynı değerlerde olması. RTX açtım, düşüğe aldım, Ultra'ya aldım ama FPS aynı, değişen bir şey yok. Ondan acaba bir terslik mi var dedim.

Tabi ki hocam Battlefield V gibi oyunda bazı ayarları test etmeden sadece ultura yapıp oynanırsa performansı ciddi manada öldürüyor. Sizin için bir tecrübe olmuş oldu. Artık başka oyunlarda performans sorunlarıyla karşılaşınca hemen DX 12 yerine DX 11 veya duruma göre tam tersi ayarlayarak oyun ayarlarını kontrol ederek sorunu çözebileceğinizi biliyorsunuz. 👍

Tabi ki hocam Battlefield V gibi oyunda bazı ayarları test etmeden sadece ultura yapıp oynanırsa performansı ciddi manada öldürüyor. Sizin için bir tecrübe olmuş oldu. Artık başka oyunlarda performans sorunlarıyla karşılaşınca hemen DX 12 yerine DX 11 veya duruma göre tam tersi ayarlayarak oyun ayarlarını kontrol ederek sorunu çözebileceğinizi biliyorsunuz. 👍
Eskiden beri iyi bir sistemim olmadığı için ince ayar çekmeye alışığım zaten hocam. Oyunun ayarları yetmediği vakit oyun dosyalarına girer, oradan bazı şeyleri değiştirirdim. Mümkün olan en iyi performans ile en iyi kaliteyi birleştirirdim. Ama bu cihazı alınca biraz elimiz soğudu açıkçası çünkü artık ayar çekmek istemedim, direkt en yükseğe alıp oynamak istedim:D

Eskiden beri iyi bir sistemim olmadığı için ince ayar çekmeye alışığım zaten hocam. Oyunun ayarları yetmediği vakit oyun dosyalarına girer, oradan bazı şeyleri değiştirirdim. Mümkün olan en iyi performans ile en iyi kaliteyi birleştirirdim. Ama bu cihazı alınca biraz elimiz soğudu açıkçası çünkü artık ayar çekmek istemedim, direkt en yükseğe alıp oynamak istedim:D

Hayırlısı olsun. Güzel güle kullanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı