RTX 2070 Sistem ile mining yapmak

500 lira elektrik nereden geliyor? Gelin hesaplayalım. 2070 stok halinde yük altında 175W çekiyor. UV ile bunu 135W civarına düşürdüğünü varsayalım. 1 günde 24*140 hesabından 3240W yapar. 1 aya vurursak 97.200W yapar. Yani 97.2 KWh. 1 KWh elektrik 72 kuruş ortalama. 97*72 hesabından 1 ayda azami 200 liralık elektrik harcar. Ne kadar kazım yapacağını hesaplayalım. Yaklaşık olarak 36 Mh kazım yapabilir 2070 ile. Bu da yaklaşık olarak 1 günde havadan gelen 6 Dolar demek. Yani 1 ayda 180 dolar demek. Elektrik masrafını düşersek elinizde 150 Dolar kalır. Manası var mıymış?

Eki Görüntüle 892759
Sorun şu ki bir bilgisayar sadece RTX2070 içermiyor... Bir çok bileşen var.
 
Kartı yorar, elektrik masrafı çok gelir zarar edersin falan gibi saçma yorumlara aldırış etmeyip, okuyup araştırmanızı tavsiye ederim. 40mh/s kazım ile 7/24 kazımda ortalama aylık kazancınızı hesaplayabileceğiniz hesaplayıcılar mevcut. (Elektrik giderinizi de kazancınızdan çıkarıp direk kar olarak cebinize ne kadar girer onu da hesaplayabiliyorsunuz.) Ama çoğu veri tahmini paylaşılır. MH/s gücünüzün değişikliği, kazım yaptığınız coinin değerinin borsa da değişiklik göstermesi, Ekran kartınızın/sisteminizin harcadığı k/W gibi bir sürü etmen mevcut. Ben de kişisel bilgisayarım ile oyun oynamadığım veya işimin olmadığı zamanlarda tek kartla 52 mh/s kazım yapıyorum. Günde yaklaşık 19-20 saat civarında. Bu ayın 26'sında 14. gün olucak ve ilk kazancım yatıcak. Yaklaşık 60 USD değerinde ETH. Ay sonuna kadar bir 60 USD değerinde ETH kazsam 120 USD para yapar. Yaklaşık güncel kur ile 850 TL yapmakta. Elektrik masrafı da hesaplamalarıma göre +100 TL daha fazla gelecek. Bu devirde kim kime 750 TL verir? Ekran kartını bozarsın, yorarsın, çöp olur vs diyen arkadaşlara laf zaten anlatılmaz, bırak onlar öyle doğru bildikleri ile kalsın yapmasınlar. :) Ekran kartımın CS Go da daha fazla FPS vermesi için çalışmasındansa aylık 750 TL cebime sokarak ömrünü tüketene kadar, verdiğim paranın kat ve katını kazandırarak bozulmasını tercih ediyorum...

edit: Overclock ve Undervoltage işlemleriyle ekran kartının çekeceği elektrik gücünü min. indirerek, ve performansını arttırarak gelirini arttırabilir, masrafını da azaltabilirsin. Bilgisayarın diğer bileşenleri sanki her dakika 10.000W çekiyor da masrafın 500 TL gelicekmiş günde 1-2 dolar kazıcakmışsın. :D
 
Peki mining için adamın teki cmd tarzı siyah bir ekranda yapıyordu bende öyle mi yapacağım? Programı falan var mı tavsiye ettiğiniz böyle basayım hemen başlasın mininge :D.
 
Peki mining için adamın teki cmd tarzı siyah bir ekranda yapıyordu bende öyle mi yapacağım? Programı falan var mı tavsiye ettiğiniz böyle basayım hemen başlasın mininge :D.
Öyle basayım hemen mantığı yok diye biliyorum. Nasıl yapılacağı konusunda bir bilgim yok. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler.
 
Peki mining için adamın teki cmd tarzı siyah bir ekranda yapıyordu bende öyle mi yapacağım? Programı falan var mı tavsiye ettiğiniz böyle basayım hemen başlasın mininge :D.

Miner CMD üzerinden çalışıyor. CMD dosyasını kazım yapacağın pool'un IP adresleri ve senin kendi Wallet kodunla düzenleyerek başlatabiliyorsun. Ekran kartı ayarlarına bakmadan başlatmanı tavsiye etmem, OC ve UV uygulamalarını iyice araştır, sahip olduğun Ekran kartının mining için en ideal ayarları Reddit vb. platformlarda veya YouTube'ta paylaşılıyor. Bunun için bir sürü içerik var, izleyerek öğrenebilirsin. Araştırıp öğrenmeden, bilmeden hop diye kazmanı tavsiye etmem.
 

Geri
Yukarı